Familiereis naar Maleisië en Sumatra

Als gezin hadden Carin, Johannes, Jasper en Jesse al best wat verre reizen samen gemaakt. Maar nu hun twee zonen al wat ouder zijn, gaan ze niet meer samen op vakantie. Echter was het 25-jarig huwelijk van Carin en Johannes een mooie reden om nog een keer met het hele gezin een verre reis te maken. Hun schoondochter Rachel reisde dit keer ook mee.

 

Carin en Johannes zijn geen onbekenden van Van Verre, ze hebben al meerdere verre reizen met ons gemaakt. Dit keer viel de keus op Maleisië en hoewel ze in 2014 eerder in dit land zijn geweest, kozen ze toch weer voor deze bestemming omdat de moeder van hun schoondochter Rachel hiervandaan komt. “We hebben natuurlijk gevraagd of ze het leuk vond om haar familie op te zoeken. En dat bleek zo te zijn, ze had haar familie al sinds 2011 niet meer gezien. Dit maakte onze familiereis naar Maleisië heel bijzonder.”

 

Eten-op-straat-in-Ipoh-met-de-ooms-en-tantes

Familiebezoek in Ipoh

Ze planden de reis om het familiebezoek heen, maar ze wilden daarnaast ook enkele nieuwe plekken aandoen. Zo bleven ze dit keer een dag langer in Kuala Lumpur om Chinatown te bezoeken en met de familie van Rachel te lunchen. Daarna reisden ze door naar Ipoh, waar de rest van de familie woont. “We werden ontvangen door heel veel mensen! Ze hebben ons twee dagen op sleeptouw meegenomen. We zagen echt hoe de mensen wonen en leven, en waar haar moeder opgegroeid is. Het huis waar haar oma woonde...

Struinen-langs-de-jettys-in-Georgetown

Een geweldig hotel midden in Georgetown

Op Penang verbleven ze in een hotel midden in het centrum van Georgetown. “Dat was heel erg leuk.” Ze waren eerder op Penang geweest, maar verbleven destijds in Batu Ferringhi, waar je kunt zwemmen. “Nu hadden we een hele andere beleving, terwijl je in hetzelfde gebied bent." Ze vonden Georgetown een ontzettend leuke stad om te verkennen. “Het was een super leuk hotel, perfect!”

Poserende-oerang-oetan-in-Bukit-Lawang

"Brutale" aapjes in Bukit Lawang

Ook de accommodatie in Bukit Lawang is hun bijgebleven. De accommodatie en de kamers leken nog vrij nieuw. “Vanaf ons balkon bekeken we hoe de aapjes uit de jungle naar het gebouw toe kwamen en onderweg de prullenbakken leeg trokken. Op een gegeven moment hoorde mijn zoon Jasper geluid achter zich in de kamer. De aapjes hadden een rond raampje gevonden, waar ze door naar binnen zijn geklommen. Ze hadden een pringle bus te pakken!"

Traditoneel-eten-met-Maleise-familie-dorpje-buiten-Ipoh_1_625493

Hoogtepunten familiereis Maleisië

Carin vertelt dat één van de hoogtepunten van de reis de jungle trekking op Sumatra was. “We vonden het fantastisch. Achteraf hadden we misschien wel een langere trekking kunnen maken, maar van te voren weet je ook niet zo goed wat je kunt verwachten.” Ze vertelt dat alles heel goed geregeld was. “De chauffeur, die ons naar Bukit Lawang bracht, deed een hele warme overdracht naar de gids die twee dagen met ons op pad ging." Ook de ontmoeting met de familie van Rachel zullen we niet snel vergeten...

Betjaktoer-in-Bukit-Lawang

Alles tot in de puntjes geregeld

“Iets dat we altijd zeggen, als we bij jullie boeken, is dat alles tot in de puntjes geregeld is. We hebben jullie nog nooit op een fout kunnen betrappen. Je weet exact waar je aan toe bent. De vakantie is heel relaxed, want je weet dat het geregeld is." Net zoals bij de jungletrekking, geeft Carin aan. De één, de chauffeur, brengt je en vervolgens staat de ander je alweer op te wachten. "Er wordt duidelijk gecommuniceerd over waar je aan toe bent. Dit vonden we erg prettig.”

Maleisie-Sabah-Sukau-Neusapen-boomtak_1_622402

Wil jij ook op rondreis door Maleisië?

Laat jouw droomreis naar Maleisië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een rondreis Maleisië.