Sophia van der Hoek

Landendeskundige

Mijn leukste reiservaring

De lokale bevolking, prachtige natuur en cultuur in Indonesië zijn geweldig! Mijn roots liggen in Solo op Java, daar heeft mijn opa gewoond. Tijdens mijn eerste reis naar Java heeft de lieve lokale bevolking mij geholpen zijn oude huis te vinden. Erg speciaal, dit is zeker mijn meest bijzondere reiservaring.

 

Reistips

  • Meerdere dagen op één plek blijven. Als u veel wilt zien in een land bent u al snel geneigd om gehaast te reizen. Reizen gaat ook om het ervaren van de plek waar u bent. Door af en toe een rustdag in te plannen kunt u echt genieten van de omgeving en de plek in u opnemen. Langer op één plek blijven brengt meer rust in de reis en kan ervoor zorgen dat u het land beter ervaart.
  • Kom in contact met de lokale bevolking. Het mooie van Indonesië is, dat de lokale bevolking erg lief en behulpzaam is. Mengt u zicht tussen de locals en ervaar het Indonesische leven. De fietsexcursie net buiten Jogyakarta is bijvoorbeeld een must als u het lokale leven wilt ervaren.
  • Bezoek een markt. Prachtige bloemen, kruiden, verse vis en ontelbaar soorten fruit komen u tegemoet op de lokale markten in Indonesië. Bezoek tijdens uw rondreis minstens een markt, heel interessant!

 

Lekkerste eten

Dat is moeilijk kiezen.. Waar ik in Indonesië het lekkerst eet is toch wel bij de echt kleine lokale restaurantjes of bij homestay’s (mensen thuis), omdat er verschillende gerechten op tafel staan die u allemaal met elkaar kunt combineren. Vaak bestaan deze uit een combinatie van rijst, aardappel, vlees- en visgerechten. Dit is vergelijkbaar met de Indische rijsttafel. Meer lezen over de Indische rijsttafel? Lees mijn blog: Indische rijsttafel: nostalgie en cultureel erfgoed

Bij het eten hoort natuurlijk ook een lokaal drankje. Een grote verse jonge kokosnoot, vers fruitsap of mango Lassie kan ik u zeker aanraden!

 

Sophia van der Hoek

 

0299-475083

sophia@vanverre.nl

IMG_5513 1012311_10153001012810154_570175994_n IMG_8843
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.