Robin
Specialist Indonesië

Robin

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Amerika en Indonesië.

Vanaf jongs af aan vond ik het al leuk om de reizen voor ons gezin uit te stippelen. Kennis maken met nieuwe plekken, culturen en mensen is iets wat ik geweldig vind. Het was dan ook geen verassing dat ik koos voor de studie Internationaal Toeristisch Management. Gedurende mijn studie heb ik mooie studiereizen mogen maken en tijdens mijn stages heb ik als gids in Spanje en Amerika gewerkt. Hierdoor ben ik alleen maar meer gaan realiseren dat reizen echt mijn passie is en dat ik voor de leukste branche heb gekozen!

 

    

 

Mijn mooiste reis ooit

Afgelopen jaren heb ik heel veel mooie reizen mogen maken, dus dit is een lastige vraag. Als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor de rondreis door Indonesië. Na meerdere keren Amerika te hebben mogen bezoeken was het tijd voor iets totaal anders. Ik vond het ontzettend indrukwekkend om rond te reizen over Sumatra, Java en Bali. De prachtige natuur in combinatie met een totaal andere cultuur dan dat wij gewend zijn maakte het erg bijzonder.

 

Al moet ik zeggen dat de maanden dat ik door Amerika heb gereisd ook erg veel indruk op mij hebben gemaakt. Ik werkte als gids in San Diego, Californië, en vanuit daar gaf ik tours naar onder andere Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Iets wat ik niet snel zal vergeten zijn mijn bezoekjes aan de Grand Canyon, zeker in combinatie met Las Vegas. Vanuit de drukte van de stad kom je in een totaal andere wereld terecht waar je je ogen uitkijkt.

 

Het mooie aan deze periode in Amerika vind ik ook dat ik als gids deze geweldige plekken aan andere mocht laten zien. Wat is er nog mooier dan je eigen ervaringen met andere te mogen delen?

Mijn bucketlist

Er staan nog zoveel bestemmingen op mijn lijst! Ik ben blij dat ik al het een en ander van de wereld heb mogen zien, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ook Afrika mij heel erg trekt. Een rondreis door Zuid-Afrika of Tanzania staat daarom bovenaan mijn lijst.

 

Toen ik in het tweede jaar van mijn opleiding op zoek ging naar een stageplek had ik mijn peilen op Azië gericht, en dan voornamelijk op Bali. Ik heb mij toen heel erg in Azië verdiept en het lijkt mij ook geweldig om hier nog naartoe te mogen reizen. Uiteindelijk heb ik toch voor Amerika gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Maar hierdoor heb ik wel een goede reden om alsnog naar Azië te reizen!

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Amerika-Arizona-Antelope-Canyon
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Zuidwest USA Compleet

Los Angeles > San Diego > Tucson, cowboys > nationale parken, Grand Canyon, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce, Zion, Death Valley, Sequoia, Yosemite > Antelope Canyon > Monument Valley, Navajo’s > Las Vegas > San Francisco > Kustroute > Santa Barbara, strand.

Bali-Sanur-Vissersboot-Werken
Voorbeeldreis Indonesië

Rondreis Indonesië: Bali en Lombok

Bali: Denpasar > strand Sanur > Ubud > onbekend Blayu > dolfijnen Lovina > snorkelen Amed > rijstvelden Sidemen > Lombok: onderwaterwereld Gili Air > Tetebatu > Gili Asahan