René

Landendeskundige Japan

 

Mijn leukste reiservaring

Tijdens mijn reizen naar Japan heb ik veel moois gezien, maar een absoluut hoogtepunt vond ik mijn bezoek aan het subtropische Ishigaki. Het is vooral bekend als strandbestemming en niet ten onrechte, maar naast een relax-vakantie heeft de Yaeyama-eilandengroep, waarvan Ishigaki het hoofdeiland is, zoveel meer te bieden!

Het overnachten in een Okinawaanse bungalow op het landelijke eiland Kohama-jima, het eiland verkennen per fiets en de interactie met de lokale bevolking waren onvergetelijk!

 

Reistips Japan

Japan is een groot en veelzijdig land, en het is bijna onmogelijk alles in één reis te zien.

Het is dus belangrijk keuzes te maken. Natuurlijk zijn het immense Tokyo en het historische Kyoto steden die absoluut in een eerste reis naar Japan horen, maar ook een aantal kleinere steden, zoals bijvoorbeeld Kanazawa, zijn zeer de moeite waard. In deze stad is bijvoorbeeld één van de mooiste Japanse landschapstuinen te bezichtigen, is een wandeling door de oude samurai-wijk erg interessant en liefhebbers van moderne kunst kunnen een bezoek brengen aan het 21st Century Museum of Contemporary Art.
Dit alles maakt Kanazawa tot een erg veelzijdige bestemming!

Naast de vaak drukke steden is een bezoek aan het landelijke Japan ook een mooie toevoeging.
Japan is vrij bergachtig en daarom zeer geschikt voor wandelaars en liefhebbers van natuur.

 

Mijn favoriete eten

In Japan wordt heerlijk gekookt en de gerechten worden gepresenteerd als ware kunstwerken.

Tijdens een verblijf in een pension op het platteland zal ook een uitgebreid diner van meerdere gangen verzorgd worden. Naast de welbekende sushi en sashimi (rauwe vis) zullen er ook vele andere kleine gerechtjes geserveerd worden. In Japan eet men behalve vis ook veel rundvlees, varkensvlees en kip. Soms zijn de lokale specialiteiten wat exotischer van aard en wordt er wild zwijn, schildpad of zelfs beer geserveerd.

 

Een van de lekkerste gerechten die ik heb mogen proeven was Basashi, dunne plakjes rauw paardenvlees met sojasaus. Voor de echte vleeseters mag een wagyu-steak natuurlijk ook niet ontbreken! 

 

René

 

0299-475083

rene.kerkhove@vanverre.nl

 

Bekijk onze rondreizen Japan en bouwstenen Japan.

 

Eten-in-Japan Rene in Vietnam Rene op strand