Manon

Manon

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Indonesië, Peru, Bolivia, Chili, Amerika, Canada en IJsland.

Van kleins af aan wil ik al de wereld ontdekken. Ik heb naast mijn passie voor reizen ook een passie voor fotografie en koken. De perfecte ingrediënten om er vaak op uit te trekken en kijken wat de wereld te bieden heeft.

 

Ik vind Indonesië een geweldig land! Het veelzijdige Sumatra, authentieke Java en godeneiland Bali. Maar stiekem vind ik Noord-, Midden- en Zuid-Amerika nog indrukwekkender. Landschappen die continu afwisselen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Op reis wil ik de cultuur en taal leren kennen en in contact komen met de locals.

 

    

 

Mijn mooiste reis ooit 

Ik mag mezelf verwend noemen, want wat heb ik al veel mooie reizen mogen maken. Er zijn er twee die er bovenuit steken. Een rondreis door Canada van oost naar west en een rondreis door Zuid-Amerika; Peru, Bolivia en Chili. Alle drie landen die iets unieks hebben! Uiteraard was een bezoek aan Machu Picchu een hoogtepunt, maar ook het vliegen over de Nazca-lijnen, condors spotten in de Colca Canyon en Rainbow Mountain beklimmen. In Bolivia kwam ik tot rust aan het Titicacameer bij Copacabana en maakte ik een 3-daagse jeepexcursie over de beroemde zoutvlaktes. De laatste dag van de excursie maakte ik de oversteek naar Chili. Zo bezocht ik de Maanvallei in San Pedro de Atacama, wandelde ik door de graffitiwijken van Valparaíso en fietste ik door de straten van Santiago de Chile. Ik was een maand onderweg en wilde nog lang niet naar huis.

 

    

Mijn reisblogs
Mijn 7 Indonesië tips

Mijn 7 Indonesië tips

Glamping op Bali

Glamping op Bali

Vliegen over de Nazca-lijnen

Vliegen over de Nazca-lijnen

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama

Toronto & de Niagara Falls

Toronto & de Niagara Falls

Mijn bucketlist

Hoog op mijn verlanglijstje staat een rondreis door Zuid-Afrika. Iedereen die ik spreek die terugkomt uit Afrika zegt dat een safari zó bijzonder is. Ik wil dit met eigen ogen zien. ’s Ochtends vroeg mijn bed uit stappen en oog in oog staan met wilde dieren. Maar dat is niet de enige reden dat ik naar Zuid-Afrika wil afreizen. In een huurauto de Panorama- en Tuinroute bewonderen, de Tafelberg beklimmen en een lekker wijntje drinken in de Kaapse wijnlanden.

 

Maar zo wil ik ook nog de tango leren dansen in Argentinië en voet zetten op het einde van de wereld; Ushuaia. En de Iguazu-watervallen van dichtbij bewonderen. Hopelijk wordt één van deze reizen snel werkelijkheid!

 

Wilt u ook een mooie reis met Van Verre maken? Neem contact met ons op!

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad > Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn > Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute > Johannesburg.

IJstrekking-Perito-Moreno-6
Voorbeeldreis Argentinië

Rondreis: Meren en gletsjers van Patagonië

Beste reisperiode: oktober t/m april

 

Buenos Aires > Puerto Madryn met Península Valdés, wildlife >  Ushuaia, einde van de wereld > El Calafate, National Park Los Glaciares > Bariloche, meren > Buenos Aires, leer de Tango.

PERU-TITICACAMEER-MENSEN-2(2)
Voorbeeldreis Peru

Rondreis Peru: Peru Compleet

Lima - onbekende noorden, Trujillo, paleisruïnes - Chiclayo, tombes - Paracas Huacachina zandduinen - Nazcalijnen - Arequipa Colca Canyon Puno, Titicacameer - Cuzco - Heilige Vallei - trein richting Machu Picchu - Cuzco Lima