Linuccia

Landendeskundige

Mijn leukste reiservaring

Tijdens mijn reizen in Azië heb ik al vele mooie plekken bezocht. Heel bijzonder vond ik de Badavallei in Centraal-Sulawesi (Indonesië). Dit gebied is nauwelijks ontdekt door toeristen, wat het heel speciaal maakt. Zie ook mijn blog: Mysterieuze Badavallei. De bestemming die mij het meest heeft verrast zijn de subtropische eilanden van Okinawa, in het zuiden van Japan. Dit gebied is zo afwisselend, met prachtige natuur en onderwaterwereld en interessante culturele overblijfselen uit de Ryukyu-cultuur. Heel verschillend van het ‘vasteland’ van Japan en een absoluut een bezoek waard!

 

Reistips

Het belangrijkste vind ik om de tijd te nemen voor een bestemming. Natuurlijk wilt u zo veel mogelijk zien, maar het is ook fijn om te genieten van uw omgeving en alle indrukken op u in te laten werken. In Indonesië raad ik aan om niet te veel eilanden te combineren. De meeste eilanden zijn zó groot dat u er gemakkelijk enkele weken kunt doorbrengen. In Japan zijn juist de steden heel groot, vooral Tokyo, waardoor ik het fijn vind om ruim de tijd te nemen om de steden te verkennen. Door iets meer tijd in te plannen kunt u naast de hoogtepunten ook de minder ontdekte plekken bezoeken en in contact komen met de lokale bevolking.

 

Lekkerste eten

De lekkerste gerechten eet ik meestal bij lokale mensen thuis. Zo heb ik op Okinawa (Japan) heerlijk gegeten in de homestay waar ik verbleef. Ook op Sulawesi (Indonesië) heb ik bij een familie thuis een heerlijk gerecht gegeten dat bestaat uit eieren in satésaus. Heel simpel, maar zó lekker! Eén van mijn favoriete gerecht is rendang. Rendang is een pittig vleesgerecht dat oorspronkelijk uit Sumatra komt. Het gerecht is overal in Indonesië te verkrijgen en ik heb dan ook vele varianten gegeten. Maar het lekkerste was de zelfgemaakte rendang die ik heb gegeten bij een familie in Bukittinggi op Sumatra. De vrouw des huizes heeft mij met handen en voeten geleerd om het gerecht zelf te maken. 

Linuccia

 

0299-475083

linuccia@vanverre.nl

Linuccia2 Linnucia-op-reis-in-Japan Linuccia-in-Japan