Julie
Specialist Sri Lanka & Maleisië

Julie

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Maleisië, Sri Lanka, Indonesië, Vietnam, Thailand, Singapore.

 

Mijn hele middelbare schooltijd droomde ik ervan om ‘het verre’ op te zoeken en de andere kant van de wereld te ontdekken. Op mijn 20e had ik eindelijk de mogelijkheid om mijn eerste ‘grote’ solo reis te maken: een rondreis door Sri Lanka. Op dit prachtige eiland begon mijn grote liefde voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes. Na nog wat geweldige reizen te hebben gemaakt in Azië, was mijn doel om een deel van mijn studie ergens anders op de wereld voort te zetten. Na lang wikken en wegen viel de keuze op Maleisië. Dit land leek me fantastisch: mooie natuur, heerlijk eten en vooral een hele unieke cultuur. De planning was om 6 maanden in Maleisië te verblijven, maar ik heb uiteindelijk bijna 5 jaar in Maleisië gewoond. Vanaf moment één was ik verkocht en kon ik geen genoeg krijgen van dit land. De diversiteit, de prachtige natuur, de gastvrije bevolking en zoveel meer maakt dit land zo ontzettend uniek. 

 

      

 

Mijn mooiste reis ooit

Een onmogelijke keuze, want elk land waar ik ben geweest heeft op zich iets geweldigs. Maar als ik moet kiezen is en blijft Maleisië mijn nummer 1 land. Met name de eilandjes rondom het vaste land vind ik geweldig, zoals: Penang, Langkawi en Perhentian Island. Deze eilanden heb ik in mijn tijd in Maleisië dan ook vaak bezocht. Verder was mijn trektocht in de Himalayas van Nepal ook een onvergetelijke ervaring. Maar natuurlijk blijft mijn eerste grote reis naar Sri Lanka ook altijd een speciaal plekje in mijn hart behouden. Het is geen groot land, maar toch is elke plekje weer een hele andere belevenis, waardoor het een geweldig land is om een rondreis te maken.

 

    

Costa_Rica_vogels_1_611563

Mijn Bucketlist

Mijn bucketlist is nog vrij lang, maar bovenaan staan toch wel Japan, Myanmar, Peru, Panama, Costa Rica en Namibië.

 

Graag help ik u met het samenstellen van uw vakantie naar Maleisie.

 

Julie

0299-475083

Julie@vanverre.nl

Mijn favoriete Van Verre reizen
Bootopmooistrand
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: De charme van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Melaka > Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, jungle > Cameron Highlands, theevelden. West: Ipoh > Penang. Oostkust: Kota Bahru > eiland Perhentian, prachtig snorkelen.

Maleisië-Penang-Georgetown-streetart
West-Maleisië en Sumatra

Rondreis Veelzijdig Sumatra en West-Maleisië

Maleisië: Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad > Noord-Sumatra: Tobameer, Samosir Island > Brastagi > Bukit Lawang, orang oetans. Maleisië: eiland Penang, cultuursnuiven > eiland Langkawi, strand

Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Hoogtepunten van Sri Lanka

Beste reisperiode in onze zomer

 

Colombo - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, Jaffna - Delft - AnuradhapuraNegombo