Janine
Specialist Amerika en Canada

Janine

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Amerika, Canada, Thailand, Maleisië, Sri Lanka, Bali, Malediven en IJsland.

Reizen is mijn passie, dat klinkt misschien cliché maar ik vind reizen het allerleukste wat er is. Ik werk sinds 1997 in het toerisme. Eerst jarenlang op het reisbureau en de laatste jaren als Amerika en Canada specialist. Door die jarenlange ervaring heb ik al veel van de wereld mogen zien, zowel privé als met inspectiereizen. Telkens weer nieuwe plekken ontdekken en andere culturen ontmoeten, daar word ik blij van. Ik hou van verre reizen, maar ook van een leuke stedentrip dichtbij kan ik genieten.

 

    

 

Mijn mooiste reis ooit

Ik heb veel mooie reizen gemaakt en ook zoveel verschillende reizen, dat één mooiste reis uitkiezen best lastig is. Toch is de reis naar Thailand er wel één die eruit sprong. Mijn eerste ervaring naar Azië, wat een prachtig land! De natuur, de vriendelijke bevolking, de cultuur, het eten en ook de drukke stad Bangkok, wat was dat een ervaring. Een andere bijzondere reis die ik heb mogen maken, was voor een inspectiereis naar Cook Island. Echt een paradijs op aarde: prachtige lagune bij Aitutaki, het hoofdeiland Rarotonga en de mooie jungle op Atiu. Ook mijn reis naar Amerika was een super leuke en mooie ervaring. Met een camper van 9.5 meter rondreizen langs verschillende nationale parken, o.a. naar Zion, Bryce Canyon, Page, Moab, Grand Canyon en Monument valley. Alle parken zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Aan het lijstje van mijn mooiste reizen mag ook IJsland zeker niet ontbreken. Walwissen spotten bij Husavik en met een zodiac over het gletsjer meer Jokurlsarlon varen, dat was fantastisch!

 

            

 

 

Ara-in-Corcovado-National-Park-bosjes_1_445820

Mijn Bucket list

Mijn bucket list wordt steeds langer in plaats van korter, maar bovenaan staat nog Japan, Costa Rica en Vietnam.

Mijn favoriete Van Verre reizen
rana-ojo-rojo-2
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica per auto: Dierenrijk Costa Rica

San José – Tortuguero National Park – op zoek naar schildpadden – Sarapiquí – vogels en kleurrijke kikkers – Arenal – vulkaan en vlinders – Manuel Antonio National Park – apen, luiaards en leguanen – Corcovado National Park – San Gerardo de Dota – spot de magische quetzal – San José