Iris Druiven

Landendeskundige

Reiservaring

Mijn eerste verre reis was naar Vietnam en Cambodja en sindsdien hebben deze landen mijn hart gestolen. Ik ben tijdens de reis terug vanuit Cambodja richting Ho Chi Minh City in het grensplaatsje Chau Doc terechtgekomen. Dit stadje is inmiddels alweer veel meer ontwikkeld maar toen ik er was, voelde het nog erg puur. Ik ben de tweede dag achterop de brommer gestapt bij “Local tourguide and English teacher” mr. Long. Hij nam mij mee naar Sam mountain waar we de lokale bevolking en een paar bizar felgekleurde tempels tegenkwamen. Ik heb hier geen toeristen gezien. Dit was voor mij na de grote steden als Ho Chi Minh en Phnom Penh het echte lokale leven proeven.

 

Reistips

  • Als het kan, lekker fietsen of varen om het land eens van een andere kant te bekijken en in contact te komen met de locals. Een gids kan vaak de taalbarrière voor u overbruggen
  • Durft u het aan? Vietnam en met name Hanoi is dé plek voor streetfood. U kunt vaak zelf goed genoeg beoordelen of het “veilig” is om te eten. U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om een lekker Vietnamees gerecht te maken tijdens één van onze kookexcursies. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar onze excursie in Hoi An: LINK https://www.vanverre.nl/vietnam/excursies/hoi-an-kookcursus-in-hoi-an.htm
  • Als u langer in een plaats blijft, loop dan eens verder dan de bekende buurten zo kunt u verrast worden door gemoedelijke wijkjes in anders drukke steden.

 

Lekkerste eten

Hou je van Vietnam? Dan hou je van spring rolls! Deze zijn niet te vergelijken met de loempia’s die we in Nederland op de zaterdagmarkt halen hoor. Verse groenten en vlees of tofu met noedels en kruiden in een rijstvelletje gerold. Heerlijk vers met de typische Hoisin saus. Daar mag u mij midden in de nacht voor wakker maken.

 

Iris Druiven

 

0299-475083
iris@vanverre.nl

Iris3 angkor2 Iris2
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.