Gionne van Wijnen

Landendeskundige

Mijn leukste reiservaringen

Maleisië heeft heerlijk luxe resorts, schattige kleine sfeerhotelletjes, en bijzondere jungle-lodges, maar mijn leukste reiservaring was toch wel het nachtje in een klamboe-tentje aan het strand van Tanjung Datu National Park. Een ongerept jungle-gebied op het uiterste zuidpuntje van Sarawak. Hier waren wij, samen met een Duits stel, de enige toeristen. Dan heb je pas echt het gevoel op avontuur te zijn. Meer lezen over dit avontuur? Lees mijn blog "Een ongerept juweeltje!". 

 

Reistips

Na meerdere reizen door Maleisië heb ik honderden reistips. De leukste excursies, bijzondere hotelletjes, de beste reisroute; ik kan het u allemaal vertellen. Maar één reistip voor alle reizen door Azië: beperk uw bagage!  Als ik drie weken op reis ga neem ik voor twee weken kleding mee, en na anderhalve week laat ik de boel wassen. Dat is namelijk heel voordelig in Azië. En vlak voor ik naar huis ga doe ik dit weer, dat scheelt mij thuis een dag wassen! 

 

Lekkerste eten

Een van mijn grootste hobby's: lekker eten! Omdat er zoveel bevolkingsgroepen in Maleisië wonen, is de keuze in zeer uitgebreid. Tijdens een culinaire wandeltocht door Chinatown in Kuala Lumpur kun je heel veel verschillende Chinese lekkernijen proeven. Een aanrader! Ook erg leuk: bestel een steamboat (dit wordt in de Cameron Highlands veel aangeboden). Dit is een soort fondue, maar dan met bouillon. Ook de Indiase keuken is heel goed vertegenwoordigd. Mijn favoriet: Dahl (een soort dikke erwtensoep). Lekker dippen met naan (Indiaas plat brood). Echte foodies kunnen hun hart ophalen in Maleisië.

 

Gionne van Wijnen

 

0299-475083

gionne@vanverre.nl

 

Bekijk alle Maleisië reizen.

090722 215(8) Gionne (3) Maleisie-Langkawi-Gionne-van-wijnen(8)
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.