Charelle
Specialist Namibië en Zuid-Afrika

Charelle

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Indonesië en Maleisië.

In 2012 maakte ik mijn eerste reis naar Malawi, Afrika. Vanaf dat moment wist ik het, reizen is mijn passie en dít is mijn continent.

Na deze reis ben ik toerisme gaan studeren en ook tijdens mijn studie heb ik meerdere landen in Afrika en Azië bezocht. Ik houd ervan om nieuwe plaatsen te ontdekken maar ik ga ook graag terug naar de plaatsen waar ik eerder ben geweest om de mensen daar te bezoeken. Na mijn opleiding ben ik bij Van Verre komen werken om mensen te kunnen informeren en enthousiasmeren over de meest bijzondere plaatsen in Afrika. 

 

Charelle in Malawi    Charelle in Malawi    Tanzania, Afrika

 

Mijn mooiste reis ooit 

Ik heb niet echt één mooiste reis. Iedere reis heeft wel iets heel bijzonders. Een van mijn mooiste reizen was naar Uganda. In Uganda heb ik een trekking gedaan naar de Chimpansees. Onwijs bijzonder om in het regenwoud echt tussen de bomen te klauteren en op zoek te gaan naar de dieren om deze dan op zeer korte afstand te bewonderen.

 

Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen. Het beklimmen van de tafelberg en dan bovenop de zonsondergang meemaken is zo intens bijzonder. Daarnaast vond ik Robbeneiland écht wel een heel indrukwekkende ervaring. Op het eiland worden rondleidingen voornamelijk door oud-gevangenen gedaan. Bizar dat iemand die daar jaren heeft vastgezeten daar nu zijn geld mee verdient.

 

Charelle in Zuid-Afrika

Mijn reisblogs
Bijzondere stammen in Tanzania

Bijzondere stammen in Tanzania

Bijzonder Namibië

Bijzonder Namibië

Reistijd Victoria Watervallen

Reistijd Victoria Watervallen

Mijn inspectiereizen voor Van Verre

2019

In september 2019 mocht ik voor Van Verre naar Tanzania. Een geweldig land dat rijk is aan een groot aantal wildparken en een onwijs groot dierenrijk. Dit is een te gek safari bestemming, maar mijn hoogtepunt was wel het bezoeken van 3 stammen.

Serengeti National Park Tanzania    Datoga stam Tanzania    Leren boogschieten in Tanzania

In de hut van de Hadzabe stam in Tanzania:

 

2018

November 2018 mocht ik voor Van Verre naar Namibië toe. Een bijzondere reis naar een land dat heel hoog op mijn lijstje stond. Namibië is een land dat uniek is in haar uitgestrektheid. Het hoogtepunt was om in de Sossusvlei boven op een zandduin te staan en naar beneden te rennen.

 

Big mama in Namibië    Zebra's in Namibië    Landschap Namibië

Deadvlei Namibië    Twyfelfontein Namibië    Etosha National Park in Namibië

Tanzania-Serengeti-kuddes(2)

Mijn bucket list

Op mijn bucketlist staat nog heel veel, er is nog zoveel te ontdekken! Ik zou heel graag de migratie in Tanzania willen meemaken.

 

Na het lezen van ‘De Blanke Masai’ zou ik ook nog heel graag een keer naar een Samburu stam in Kenia willen. Maar aan de andere kan zou ik ook graag richting de Kaaiman eilanden, Jamaica en Hawaii gaan om daar te duiken. Ver is voor mij niet ver genoeg!

Graag help ik u met het samenstellen van uw privéreis op maat naar Namibië en Zuid-Afrika.

 

Charelle

0299-233000

charelle@vanverre.nl

Mijn favoriete Van Verre reizen
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Zuid-Afrika

Rondreis: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad > Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn > Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute > Johannesburg.

100 Wetlands & Deserts
Namibië

Rondreis Namibië: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld. Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen. Noord: Etosha NP, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

Sumatra-Bukit-Lawang-Orang-Oetan-1
Indonesië

Rondreis Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Noord-Sumatra: Medan - Bukit Lawang, orang oetans - Tobameer - Brastagi. West-Java: Jakarta - Bandung. Midden-Java: Borobudur - Jogyakarta. Oost-Java: Bromo - Kalibaru. Bali: Lovina - Munduk - Ubud - Sanur.