Informatie coronavirus

Wij begrijpen heel goed dat de huidige situatie rondom het coronavirus vragen op kan roepen over uw reis(plannen). Voorop staat de veiligheid van onze klanten. Wij houden de situatie zeer goed in de gaten en staan in nauw contact met de ANVR, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onze contactpersonen (agenten) ter plaatse. Als wij nieuwe informatie hebben dan passen we onderstaande informatie aan zodat u altijd op de hoogte bent. 

 

 

Kosteloos annuleren

Boek nu zorgeloos uw reis met vertrek t/m 31 maart 2022. We hebben met onze lokale partners versoepelde annuleringsvoorwaarden opgesteld. Deze voorwaarden zijn van toepassing bij een nieuwe boeking gemaakt vóór 31 augustus 2021.

 

  • Tot 6 weken voor vertrek gratis annuleren of omboeken voor de continenten Azië, Latijns-Amerika en Noord-Amerika (m.u.v. camperhuur, meerdaagse trails in Latijns-Amerika en cruises)
  • Tot 60 dagen voor vertrek gratis annuleren of omboeken voor een Afrikaanse bestemming
  • Voor het geval dat u door corona gerelateerde omstandigheden annuleert, ontvang u binnen 5 werkdagen uw aanbetaling terug met uitzondering van de administratiekosten en verplichte SGR-bijdrage.

 

Neem contact (0299-475083) met ons op voor advies of voor de huidige situatie op de bestemmingen.

 

Al een reis geboekt bij Van Verre?

Heeft u een reis bij ons geboekt en er verandert iets dat invloed heeft op uw reis, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Dit doen wij op volgorde van vertrekdatum.

 

Ik heb een reis geboekt, gaat de reis door?

Gezien de onzekerheid houden wij de situatie van al onze bestemmingen goed in de gaten. Voor al onze klanten geldt dat we er alles aan doen om uw reis uit te voeren in de toekomst. Indien wij uw reis, met vertrek vóór 01 juli 2021, niet kunnen uitvoeren wegens het coronavirus hebben wij contact met u opgenomen. Voor alle overige vertrekken nemen wij circa 6 weken voor de geplande vertrekdatum contact met u op om de mogelijke opties omtrent uw geboekte reis te bespreken.

Ik heb een voucher, wat kan ik hiermee doen?

Indien wij uw reis, met vertrek vóór 30 juni 2021, niet kunnen uitvoeren wegens het coronavirus hebben wij contact met u opgenomen. De reis is omgeboekt, of u heeft een voucher ontvangen waarmee u de beslissing tot maximaal 1 jaar na uitgifte kunt uitstellen. De nieuwe vertrekdatum mag ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. Wanneer u uw reis omboekt naar een nieuwe reisdatum of andere bestemming dan berekenen wij de eventuele meer- of minderkosten aan u door.


De voucher is in deze coronacrisis een tijdelijke oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. De voucher ontzegt u geen recht op geld terug; indien u de voucher niet binnen een jaar na uitgifte heeft kunnen of willen inwisselen, staat het u vrij om alsnog restitutie in geld te verzoeken. Daarnaast is de waarde van uw reisvoucher gedekt op basis van de Europese wetgeving en de huidige SGR-regeling, mocht Van Verre onverhoopt in financieel onvermogen komen.

 

Indien mijn reis wordt geannuleerd, kan ik dan de kosten die ik heb gemaakt voor mijn visum of inentingen ergens verhalen? 

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering of u deze kosten vergoed krijgt. Wij staan hier buiten.

 

Ik heb mijn ticket zelf geboekt via een andere website, mag ik deze kosteloos annuleren?

Hiervoor gelden de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, neemt u hierover contact op met de luchtvaartmaatschappij.

 

Dekt het Calamiteitenfonds de financiële gevolgen van het coronavirus voor mijn reis?

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds is alleen van toepassing op calamiteiten als gevolg van een natuurramp of van molest. Gezondheidsrisico's zoals het coronavirus vallen niet onder de definitie natuurramp of molest. Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking.
Voor meer informatie over het standpunt van het calamiteitenfonds, zie: https://www.calamiteitenfonds.nl/nieuws/coronavirusgeendekking 

Dekt mijn reis- en/of annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering. Elke verzekering zit anders in elkaar. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden en dekking vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Bekijk hier een overzicht van reisverzekeraars die een dekking bieden en de voorwaarden.

Waar vind ik meer informatie over het Coronavirus

RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
ECDC: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19-pandemic
WHO: Zie dit bericht

Heeft u nog vragen?

Bel ons, natuurlijk helpen we u verder!
0299-475083