2-weekse rondreis met kinderen door Zuidwest-Amerika
Logo-VanVerre-Reizen

2-weekse rondreis met kinderen door Zuidwest-Amerika

Klant Van Verre Algemeen 1-10-2020

Bijna dertig jaar geleden hebben mijn man en ik rondgereisd in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Omdat dit gebied veel indruk op ons heeft gemaakt, wilden we deze reis graag samen met onze tienerkinderen overdoen. Omdat ik geen liefhebber ben van heet weer en grote drukte, kozen we ervoor om de reis in de meivakantie te maken. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in het zuidwesten? Ik neem je mee in vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Hierna wil je zeker een auto- of camperreis door West-Amerika maken!

 

San Francisco

We startten onze reis in San Francisco. We maakte een wandeling over de Golden Gate Bridge, aten krab en vis bij Fisherman’s Wharf en maakte een rit in een historische cable car. Dat laatste bleek onverwacht spectaculair. De cable car reed met behoorlijke snelheid over de steile heuvels en we moesten ons stevig vasthouden op de staan- en zitplaatsen aan de buitenkant van de tram. ’s Avonds wandelden we door het sfeervolle Chinatown en zochten een leuk eettentje uit voor het diner. Leuke ervaring, maar vooral geschikt voor culinaire avonturiers.

 

De tweede dag vertrokken we van Pier 33 met de ferry naar het gevangeniseiland Alcatraz. Op de ferry genoten we van een prachtig uitzicht op de Skyline van San Francisco. Het was een indrukwekkend bezoek waarbij we door de interessante verhalen in de audiotour (ook in het Nederlands!) echt de sfeer van het leven in deze legendarische gevangenis konden ervaren.

   

 

Las Vegas

Op naar de volgende stop: Las Vegas. Deze gokwalhalla is een goed startpunt voor een bezoek aan de nationale parken in het zuidwesten van Amerika. Las Vegas is een surrealistische stad midden in de woestijn die vooral bekend is vanwege de ontelbare casino’s, hotels, winkels en grote shows voor volwassenen, maar daarnaast is het ook een soort van pretpark dat leuk vertier biedt voor kinderen.

 

Zion National Park

Met onze huurauto vertrokken we richting Zion National Park. De meeste nationale parken zijn zo groot en uitgestrekt dat je er dagen kunt blijven, maar wij hadden een dag per park gepland en gingen zodoende alleen voor de highlights. In Zion National Park kozen we voor de Zion Canyon Scenic Drive, een ongeveer 10 km lange weg die door de canyon loopt. Het grootste deel van het jaar kun je er niet met de eigen auto in en rijden er shuttlebussen, omdat er anders flinke verkeersopstoppingen ontstaan. Het shuttlebussysteem werkt prima, ze rijden af en aan en vanuit elke halte kun je allerlei wandelingen van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad maken naar diverse uitzichtpunten, watervallen, meertjes en indrukwekkende rotsformaties. Aan het eind van de weg is een smalle kloof, the Narrows, waar je in kunt, mits het water niet te hoog staat. Je voelt je ontzettend klein tussen de gigantische steile rotsen.

      

 

Bryce Canyon

Onze route ging verder naar Bryce Canyon National Park. In Bryce wordt je continu verrast door spectaculaire uitzichten; rood/bruin gekleurde rotsformaties in de canyon. Wij kozen één van de trails en doken de canyon in. We keken continu naar beneden, kijken waar we naartoe moesten, toen opeens mijn zoon zei: mam, kijk omhoog. Prachtig om de vele rotsen boven en om je heen te zien!

 

Het park ligt op zo’n 2500 meter hoogte en we belandden in een forse sneeuwbui. Gelukkig konden we met onze 4-WD SUV zonder problemen door de sneeuw ploegen, maar de uitzichten waren door mistvorming minimaal. Dat was in eerste instantie een tegenvaller, maar we hadden mazzel, tegen het eind van de route klaarde de mist op en konden we toch genieten van een paar spectaculaire uitzichten.

 

Antelope Canyon & Horseshoe Bend

Volgende stop was Page, vlakbij het Glen Canyon recreatiegebied dat voornamelijk bestaat uit Lake Powell, een groot kunstmatig meer dat gevormd is door de enorme Glen Canyon Dam. Bij Lake Powell is veel te doen, boottochten met uitzicht op mooie rotsformaties, maar ook zwemmen, vissen en kajakken. Wij besloten met de kids te gaan kajakken, geweldig om dit samen te doen.

 

Vanuit Page bezochten wij de Lower Antelope Canyon (er is ook een Upper variant), een 400 meter lange smalle kloof met hoge wanden. Het bijzondere van deze kloof zijn de verschillende rotsstructuren in vele tinten rood/oranje die steeds veranderen bij verschillende lichtinvallen. Je waant je echt in een andere wereld en we hebben er eindeloos prachtige foto’s gemaakt. Je kunt er alleen met een gids in, en omdat het zo populair is, moet je zeker van tevoren reserveren.

 

Iets verderop ligt de Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht in de Colorado-rivier. Het is even een stukje lopen naar het uitzichtpunt, maar dat was absoluut de moeite waard. Het is echt een unieke plek met schitterende kleuren, blauwgroen water en bruinoranje rotswanden. Het is een beetje apart, maar je kunt gewoon tot aan de rand van de diepe afgrond lopen voor de mooiste foto’s. Er zijn in het verleden weleens mensen verongelukt dus is er inmiddels een platvorm met hek gebouwd, zodat je op veilige afstand kunt genieten van het uitzicht. Stukken veiliger, zeker als je met kinderen door Amerika reist.

      

 

Grand Canyon & Death Valley

De volgende bestemming was de Grand Canyon, de enorme afmetingen zijn nauwelijks te bevatten. Je kunt urenlang wandelen door de canyon, maar wij hadden maar kort de tijd. We beperkte ons tot de mooie uitzichtpunten. Vooral aan het eind van de middag als de zon laag staat, zijn de kleuren prachtig. Een aanrader!

 

Vervolgens vertrokken we naar Death Valley. Het bekendste deel van Death Valley is het Badwater Basin, een enorme zoutvlakte die 85.5 m onder zeeniveau ligt; het laagste punt van het hele westelijke halfrond. In de zomer kan het makkelijk boven de 50 graden Celcius uitkomen, tijdens ons bezoek was het al 45 graden, maar konden we toch een stukje het zoutmeer oplopen. Death Valley bleek heel divers te zijn, naast de zoutvlakte zijn er ook rotsgebieden in allerlei kleuren, vlaktes die er uitzien als een maanlandschap en woestijnlandschappen met verschillende typen rotsen. En alles weer immens groot en uitgestrekt.

 

San Diego

Na al deze natuurparken vertrokken we weer naar een stad, San Diego. Een grote, maar gemoedelijke stad met veel Mexicaanse invloeden. In het noorden vind je mooie woonwijken, luxe winkels en een ruige kustlijn. Bekende attracties zijn de beroemde San Diego Zoo en Sea World, maar wij hebben gekozen voor een iets kleinschaliger uitstapje. Aan strand in de wijk La Jolla kun je namelijk zeehonden/zeeleeuwen in het wild zien. Er liggen er tientallen op het strand en de rotsen. Je kunt er niet bij, maar op slechts een kleine afstand goed bekijken.

   

 

Hierna bezochten we een voormalig vliegdekschip, nu een museum, de USS Midway. Onder het dek bevindt zich een wereld op zich en overal liepen trotse veteranen die met veel enthousiasme vertelden over het leven op zo’n schip. Ook zijn we bij de historische vuurtoren op Point Loma geweest, op dit hoger gelegen stuk heb je een prachtig uitzicht op de stad, de oceaan en de baai.

 

Onze laatste stop: Los Angeles

Wie Los Angeles zegt, denkt aan Beverly Hills, Hollywood en the wall of fame. Uiteraard bezochten wij deze, maar het leukste was op de elektrische step van de Santa Monica Pier naar Venice Beach rijden. Heel relaxt om zo de reis te kunnen afsluiten. Wij genoten ’s avonds van een lekker seafood diner en sliepen aan de kust in Redondo Beach, vlakbij de luchthaven van waar we de volgende ochtend weer naar huis vertrokken.

 

Wil je ook een reis maken naar zuidwest-Amerika? Bekijk eens onze rondreizen West-Amerika. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw reis op maat naar Amerika. Neem contact met ons op.

 

Miranda Teerhuis,

Klant Van Verre