Christchurch, Purepods Korimako

Nieuw-Zeeland

Zeer afgelegen vakantiewoning, op anderhalf uur rijden vanaf Christchurch. De locatie is zeer pittoresk en het hotel is niet per auto te bereiken! Pure rust en een magnifiek uitzicht vanaf de vlonder en door de wanden van de PurePod die compleet van glas zijn.

Locatie

De accommodatie Korimako PurePod ligt op slechts 90 minuten rijden ten noordoosten van Christchurch. Het ligt verscholen in de inheemse bush langs de kustlijn van Greta Valley, met prachtig uitzicht over de baai en Motunau Island. Op een heldere dag kun je tot aan Banks Peninsula kijken en met een overvloed aan vogels in de bomen en struiken rondom de PurePod, geniet je tijdens je verblijf van rust en natuur. Je reis naar de Korimako PurePod begint met een mooie rit door een prachtig, historisch landbouwgebied. Neem de tijd voor de rit en geniet van het landschap, dat varieert van glooiend boerenland tot bos. Grote kans dat koeien de weg blokkeren en misschien ontmoet je een plaatselijke boer die een kudde schapen langs de weg laat lopen. Het ultieme landleven, zo dicht bij de stad!

Korimako PurePod ligt heel afgelegen. Je kunt er niet met de auto komen. Laat je grote bagage achter in je afgesloten auto (heel veilig) en volg het wandelpad dat omhoog slingert door de inheemse bush. De wandeling is iets minder dan 450 meter en je doet er ongeveer 10 minuten over. Maar je moet wel goed ter been zijn, als je deze accommodatie boekt!
Er zijn geen restaurants en winkels in de nabije omgeving. Wel zijn er wijnboerderijen die je kunt bezoeken. Een aanrader is een tour over de boerderij van de eigenaren van de PurePod. Nog leuker: huur een mountainbike en verken de omgeving met de route die je meekrijgt.

Accommodatie

Een beetje historie: er was nog geen wandelpad en de weg naar de parkeerplaats was ook nog niet aangelegd. De accommodatie is nu afgelegen, maar vroeger helemaal. De enige manier om contact te houden met de buitenwereld was via het water. De enige toegang was de zee, dus alle materialen die van of naar de boerderij werden gestuurd, gingen via de baai bij de boerderij. Balen wol werden in schepen geladen en eten werd gebracht per schip.

Vandaag de dag heeft de PurePod alle faciliteiten die je nodig hebt, waaronder een heerlijke douche, een modern toilet, schoon linnengoed, kook- en eetgerei waaronder een gaskookplaat, een fluitketel en een barbecue, thee, koffie en melk; evenals een assortiment spelletjes, boeken over de omgeving en een telescoop om de heldere sterrenhemel te bekijken.
Je kunt je eigen etenswaren meenemen, of bij de reservering een ontbijt- en dinerpakket boeken.
Een Pure Pod is een huisje dat aan alle kanten glazen wanden heeft voor een optimaal zicht op de omgeving. Wees niet bang dat je geen privacy hebt, er is bijna niemand in de omgeving en er is maar één huisje voor gasten. Voor het huisje is een houten vlonder met magnifiek uitzicht. Binnen staat een tafeltje met twee stoelen.

Voorzieningen
  • Maaltijdservice
  • Parkeergelegenheid

Er is geen zwembad.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën