Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

De Pouakai Crossing wordt gezien als één van de beste dagtochten van Nieuw-Zeeland. Je wandelt over de hellingen van Mount Egmont door bossen met mossen en varens. Bewonder het rode water dat uit de grond sijpelt langs de Kokowai-stroom terwijl de gids het culturele belang van dit gebied voor de lokale Maori uitlegt. Door de dag heen zie je het landschap veranderen. De bomen maken plaats voor goudkleurige struiken, moerasgebieden en vulkanische landschappen. Na het doorkruisen van het Ahukawakawa-moeras begin je aan de klim naar het Pouakai plateau. Bezoek, als de tijd het toelaat, de Bells Falls. De uitzichten onderweg zijn adembenemend, voornamelijk bij de meren waar je Mount Taranaki als weerspiegeling in ziet. Wat een plaatje! Aan het einde van de route van 17 kilometer staat de shuttlebus op je te wachten om je terug te brengen naar het bezoekerscentrum, waar de wandeling begon.

 

Heb je een gemiddelde conditie? Dan is de trekking goed te doen. Houd er wel rekening mee dat je tussen de 7,5 en 9,5 uur aan het wandelen bent. 

 

De trekking kan het gehele jaar gedaan worden, maar is wel weersafhankelijk. Bij slechte weersomstandigheden kan de trekking op het laatste moment geannuleerd worden.

 

De excursie is samen met andere reizigers.

Inclusief engelssprekende gids, retour transfer vanuit New Plymouth