Bouwsteen Kamperen op de gletsjer

Ben jij avontuurlijk? Ga dan mee met deze unieke 2-daagse excursie op de beroemde Franz Josef Glacier. Stap in de helikopter voor een waanzinnige vlucht over de gletsjer. Je landt vervolgens op het ijs. Samen met de gids wandel je langs en door de meest bijzondere ijsformaties om eind van de dag neer te strijken in het kamp voor een tentovernachting onder de meest heldere sterrenhemel.

Extra tijd op ijs Franz Josef
Kamperen op de gletsjer
Inclusief toegang hot pools
Blue-mountains-danique
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Kamperen op de gletsjer

Dag 1  Aankomst Franz Josef Glacier

Dag 2  Vertrek Franz Josef Glacier

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Franz Josef Glacier

Nieuw-Zeeland-Franz-Josef-Gletsjer-Helikopter_1_581310 Nieuw-Zeeland-Franz-Josef-Gletsjer-Hike-2(9) Nieuw-Zeand-Fox-Glacier-Hiken

Hou je van een uitdaging, heb je een redelijke conditie en ben je op zoek naar iets bijzonders? Dat is deze tour op de Franz Josef gletsjer voor jou! Tijdens deze excursie haal je het meeste uit je bezoek aan deze wereldberoemde gletsjer en overnacht je in een tent tussen de bergtoppen.

 

Rond 14.00 uur ontmoet je de gids in Franz Josef. Nadat je volledig bent uitgerust met alle benodigdheden, is het tijd om in de helikopter te stappen. Vanuit de helikopter zijn de uitzichten over het Westland National Park waanzinnig en zie je de gletsjers dichterbij komen. De helikopter landt op de Franz Josef gletsjer, waar de wandeling met de gids begint. Je passeert de meest spectaculaire delen van de gletsjer, wandelt onder ijsschotsen en door ijskloven. Na ongeveer 3-4 uur wandelen bereik je de kampeerplaats op een rots. De zon zien zakken achter de bergtoppen is magisch. Hier geniet je gezamenlijk van een diner onder de bijzonder heldere sterrenhemel. Daarna duik je in je tent, let wel op, geen glamping hier!

 

Overnachting op Franz Josef.                   

Inclusief Engelssprekende gids, helikoptervlucht, benodigde uitrusting, diner, tent, slaapmat, kussen en slaapzak

Dag 2 Vertrek Franz Josef Glacier

Ontwaak met het ochtendlicht op deze magische plek! Tijd voor een ontbijt en daarna de spullen al weer pakken voor de wandeling naar de helikopter. Deze brengt je vervolgens weer terug naar Franz Josef waar je rond 09.00 uur arriveert.

Om even helemaal bij te komen heb je vandaag toegang tot de Franz Josef Hot Pools. Deze warme baden zijn een verwennerij na de uitdaging op de gletsjer.

Tip: Zorg dat je op deze excursie 2 tot 4 lagen kleding draagt. Advies is om wollen kleding en/of thermokleding te dragen. Als onderkleding wordt een sneldrogende broek aangeraden. Katoenen of spijkerkleding wordt afgeraden. Verder zijn een fles water, snacks, zonnebril, zonnebrand en een camera onmisbaar.

Inclusief Engelssprekende gids, ontbijt en helikoptervlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën