El Castillo, Guacimo Lodge

Nicaragua

Zelden hebben wij ons zo één met de natuur gevoeld als in deze cabaña met schitterend uitzicht over de San Juan rivier. De huisjes bieden veel privacy en zijn aan drie kanten open, alleen met muskietengaas afgescheiden van buiten.

Locatie

De Guacimo Lodge ligt aan de San Juan Rivier, heel rustig in de middle of nowhere. Het geluid van krekels, vogels, brulapen in de verte en af en toe de motor van een bootje dat voorbij tuft is het enige wat u hoort. Er zijn geen winkels en restaurants in de omgeving, u bent op de accommodatie aangewezen. In een kwartier vaart u naar het dorp El Castillo.

Accommodatie

Er zijn alleen maar vrijstaande bungalows die tegen een heuvel zijn gebouwd. In totaal zijn er zes stuks. Aan drie kanten zijn de bungalows “open”. Er zit geen glas in de ramen, alleen maar muggengaas. Zo voelt u zich echt midden in de natuur. Er zijn wel gordijnen voor de meeste ramen, dus u heeft voldoende privacy. Er is geen airconditioning of ventilator, maar doordat de huisjes zo open zijn, waait de wind er door heen en dat zorgt voor een aangename temperatuur. Om het bed hangt een klamboe. Er staan tweepersoonsbedden in de kamers. In enkele cabaña’s is het mogelijk om een extra bed erbij te zetten. Er is een badkamer met een douche, maar er is geen warm water. Drie van de bungalows beschikken over een buitendouche. Er zijn geen stopcontacten in de kamers. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met zonne-energie. In het restaurant kunt u elektrische apparaten opladen. Er is veel ruimte om uw spullen neer te zetten. In de kamer staan twee gemakkelijke stoelen en een tafeltje. Geniet hier van het uitzicht over de rivier of de groene omgeving. Er is ook een balkon met twee “strandstoelen”, waar het goed toeven is.

 

U dient goed trappen te kunnen lopen als u in de Guacimo Lodge verblijft. Het is een flinke klim naar de hoger gelegen cabaña’s.

Het klinkt misschien simpel, en de lodge is zeker niet luxe, maar wij vinden het één van de mooiste accommodaties in Nicaragua om te verblijven!

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Zwembad
  • Yoga
  • In het natuurgebied achter Guacimo Lodge is men wandelpaden aan het aanleggen. Er kan al een stukje gewandeld worden.
  • Houdt er rekening mee dat er geen Wifi is.
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën