Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Highlights

nicaragua/excursies/somoto/canyoning.htm

Excursie
Meerdaagse

2-daagse excursie: Somoto Canyon

 

Dag 1 Somoto Canyon

 

U wordt naar de ingang van de Somoto kloof, in het hoge noorden van Nicaragua gebracht. Hier begint meteen het avontuur! De kloof wordt gevormd door de Coco Rivier die zich door de nauwe doorgang een weg baant. Onder begeleiding van een sportieve gids gaat u de canyon in. U gaat vanaf de rotswand abseilend naar beneden. Het gaat meteen 30 meter omlaag! Vervolgens loopt u een stuk door de kloof. Langs en soms door de rivier. Een deel zwemt u zelfs door de canyon. Af en toe klimt u tegen de rotswand op. Het leukste en spannendste onderdeel vonden wij het springen vanaf de rotsen. Van vier tot twintig meter hoog. Als u niet durft te springen, zoekt de gids een andere alternatieve route voor u. De hike en zwemtocht zijn tussen imposante rotsformaties door. Voor deze tocht dient u over een redelijke conditie te beschikken en houdt u er rekening mee dat uw spullen nat worden (kostbaarheden zo min mogelijk meenemen, kleine kostbaarheden kunnen in een waterdichte tas gedaan worden). Na de kloof gaat u naar een lokale boerderij. Daar zet u uw tent op. De kampeerplek ligt mooi bij een uitzichtpunt. U ziet Honduras liggen. Terwijl u met een drankje wacht op de zonsondergang, wordt het avondeten klaargemaakt. U eet een typische Nicaraguaanse maaltijd. ’s Avonds wordt er vaak een kampvuur gemaakt.

Neem comfortabele schoenen, extra kleding, zonnebrand, insectenspray en een zaklantaarn mee. Ook om zelf wat water en snacks mee te nemen is aan te raden. 

 

Overnachting in een tent. 

 

Dag 2 Somoto Canyon

Vroeg op want de zonsopgang is hier vaak spectaculair. Na het ontbijt gaat u opnieuw de kloof in voor een enerverende dag vol actie. Geniet ook van de oude grillig gevormde rotsformaties. Ze behoren tot de oudste in Latijns-Amerika. 

 

Deze excursie is samen met andere reizigers

 

Inclusief: transport, entreegeld, Engelssprekende gids, alle benodigde materialen, picknicklunch, lokaal diner, ontbijt, gebruik van kampeermaterialen.