terug naar het overzicht

Autorondreis Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika en Namibië bundelen hun krachten. Kleine vissersdorpen aan de Kaapse westkust. De droge Noord-Kaap die met een eindeloze zee van veldbloemen de lente aankondigt. Fish River Canyon met zijn spectaculaire kloven en diepe ravijnen, wilde woestijnpaarden, magistrale zonsondergangen in de roestrode zandduinen van Sossusvlei.

 

Damaraland met zijn pre-historische rotstekeningen en versteend woud. En net als u denkt dat er maar geen einde komt aan dit natuurlijk machtsvertoon imponeert Etosha Nationaal Park met zijn indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren. Als beestachtige afsluiting van een zinderende reis van Kaapstad naar Windhoek gaat u op safari.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek Zuid-Afrika en Namibië
Een onontdekte stad: Paternoster
Wandel door de oranje vallei
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 2450,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika

Dag 1             Kaapstad

Dag 2             Kaapstad

Dag 3             Paternoster

Dag 4             Paternoster

Dag 5             Clanwilliam

Dag 6             Springbok

Dag 7             Springbok

 

 

Namibië

Dag 8             Fish River Canyon

Dag 9             Fish River Canyon

Dag 10           Aus

Dag 11           Aus

Dag 12           Sossusvlei

Dag 13           Sossusvlei

Dag 14           Swakopmund

Dag 15           Swakopmund

Dag 16           Twyfelfontein

Dag 17           Twyfelfontein

Dag 18           Etosha National Park

Dag 19           Etosha National Park

Dag 20           Windhoek

Dag 21           Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Kaapstad

U wordt bij de luchthaven van Kaapstad opgehaald en in ongeveer een half uur naar uw hotel in Kaapstad gebracht (transfer).

 

Informatie Kaapstad:

In 1652 stichtte Jan van Riebeeck aan de voet van de Tafelberg een bevoorradingsplaats voor de schepen van de VOC. 350 jaar later is deze verversingspost uitgegroeid tot een bruisende wereldstad van allure. In Kaapstad vinden we het oudste gebouw van Zuid-Afrika: Kasteel de Goede Hoop. Het imposante gebouw werd gesticht ter vervanging van een ouder VOC-fort en het kolonistenverleden hangt nog in de lucht. Een aanrader is de sleutelceremonie, die dagelijks om 10.00 uur en 12.00 uur plaatsvindt. Onder de klank van kanonschoten wordt het kasteel symbolisch ontsloten. Kloof Street is een mengelmoes van trendy bars, hippe boetieks, gezellige eettentjes en kleinschalige hotels. Een van de meest geliefde wijken is Waterkant: bontgekleurde huisjes, een wirwar van steile keienstraatjes, talrijke charmante guesthouses, kleine restaurants, terrasjes en winkeltjes lokken zowel locals als toeristen.

 

Overnachting in Kaapstad

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Cape Town drummer street - Cape Town Tourism(10) Kleurrijke huisjes in Kaapstad, Zuid-Afrika Kaapstad Tafelberg (11)

Een vrije dag in Kaapstad. Cultuur is in deze stad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion’s Head biedt weergaloos uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg en is samen met Signal Hill een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling bereikt u de top van de markante Tafelberg. Liever niet wandelen? Er gaat ook gewoon een kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De berg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naar toe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen. Vanuit het Victoria and Alfred Waterfront kunt u de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland Robben Island, bekend om de zevenentwintigjarige ballingschap van Nelson Mandela. Geschiedenis komt tot leven als u zelf voor zijn kleine cel staat. Gidsen, zelf ook oud-gevangenen, vertellen u alles wat u over het eiland wilt weten. Ook kunt u met een lokale gids de sloppenwijken rondom Kaapstad bezoeken. Ruim zestig procent van de inwoners van Kaapstad woont immers niet in de stad, maar in townships zoals Langa, Guguletu en Khayelitsha. Een bewoner neemt u mee en toont u huizen, markten en plaatselijke eettentjes. Een bijzondere ervaring!

 

Overnachting in Kaapstad

Inclusief ontbijt

Kaapstad te voet en op de fiets
Kaapstad

Kaapstad te voet en op de fiets

Een stadstour in historisch Kaapstad en fietsen door de pittoreske wijngaarden in Constantia. Deze veelzijdige...

Baie lekker! Eat like a local
Kaapstad

Baie lekker! Eat like a local

De cultuur van Zuid-Afrika leert u pas écht kennen als u traditionele gerechten hebt geproefd. Struin samen...

Dag 3 Kaapstad - Paternoster

ca. 125 km / 2 uur

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Zuid-Afrika en Namibië. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend bij uw hotel een huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van de autoverhuurmaatschappij neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Let u er op dat u van hem ook een grensverklaring ontvangt, om met uw huurauto Namibië binnen te komen. Alles in orde? Sleutel in het contact en op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend hoor.

 

Op een uur rijden ten noorden van Kaapstad, op weg naar Paternoster, vindt u een oase van natuurschoon. Het West Coast National Park is in 1985 opgericht ter bescherming van de Langebaanlagune. Het witte strand met het helderblauwe water is niet het enige pareltje dat het park omvat: ook de kleine eilanden zoals Schaapen, Jutten, Marcus en Malgas horen bij het beschermde moerasgebied. Juist die veilige haventjes maakt het gebied zo aantrekkelijk voor vogels. Jaarlijks komen hier wel 250.000 watervogels! Met de verrekijker bij de hand ontdekt u dat de variatie aan vogelsoorten enorm is: misschien ziet u een flamingo, snip, ibis of plevier. In het park leeft daarnaast ook klein wild, zoals struisvogels, zebra’s en springbokken. In de lente, grofweg augustus en september, ontluiken duizenden wilde veldbloemen. Het Postberg Flower Reservaat, onderdeel van het West Coast Nationaal Park, is dan tijdelijk toegankelijk zodat u dit jaarlijkse natuurschouwspel in volle glorie kunt ervaren.

 

Informatie Paternoster:

Bent u altijd op zoek naar plekken die door de meeste reizigers nog ontdekt moeten worden? Dan is Paternoster zeker wat voor u. Het is een authentiek vissersplaatje met witte huisjes, rustieke vissersboten en helderwitte zandstranden. De lokale bevolking is een hartelijke weerspiegeling van het moderne Zuid-Afrika. Aanrader is Die Winkel op Paternoster, dat naast curiosa en meubels ook lekkernijen als marmelade en typisch Afrikaanse koeksisters verkoopt. Overdag kunt u met vissers de zee op, om ’s avonds van verse oesters en andere lokale gerechten te smullen. Het Voorstrandt Restaurant is een charmant vissershuisje op het strand. Voor een afzakkertje kunt u terecht in de beroemde Panty Bar (in het Paternoster Hotel): aan het plafond hangt een bonte verzameling onderbroekjes en beha’s, afkomstig van bruiden op hun huwelijksreis.

 

Overnachting in Paternoster

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Paternoster

West Coast Paternoster eten en drinken(12) West coast Paternoster(12)

Ga eens een dagje naar het Cape Columbine Nature Reserve met de ongerepte Tietiesbaai, fynbos dat in augustus en september tot bloei komt en de Columbine vuurtoren. Verder zijn er honderden vogelsoorten, walvissen en dolfijnen in Paternoster. Wist u trouwens dat Paternoster ‘onze vader’ betekent? De stad is vernoemd naar het vrooms geprevel van aangespoelde Portugese schipbreukelingen.

 

Overnachting in Paternoster

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Paternoster – Clanwilliam

ca. 175 km / 3 uur

Met wellicht nog een laatste strandwandeling en een blik op zee neemt u afscheid van de ongetemde westkust. Landinwaarts langs Velddrif rijdt u naar de N7, de doorgaande route naar Clanwilliam. Het plaatsje is schilderachtig gelegen aan de voet van de roestrode Cederbergen, ingeklemd tussen de Jan Disselsrivier en Olifantsrivier. Ziet u daar op de berghellingen die uitgestrekte theestruiken? Dat is rooibos. Clanwilliam is het kloppende hart van de rooibosteelt. 

 

Informatie Clanwilliam:

Het slaperige Clanwilliam is schilderachtig gelegen aan de voet van de roestrode Cederbergen, ingeklemd tussen de Jan Disselsrivier en Olifantsrivier. Het is een van de oudste voortrekkersdorpjes van Zuid-Afrika. Al vanaf 1652 trokken de eerste pioniers met hun huifkarren langs, maar het duurde tot 1725 voordat zij zich hier vestigden en Jan Disselsvalleij stichtten, vernoemd naar Jan Dissel, een lokale botanist. In 1814 veranderde gouverneur John Cradock de naam in Clanwilliam, ter ere van zijn schoonvader graaf Clanwilliam. Het zal geen verrassing zijn dat Clanwilliam een aantal prachtige historische gebouwen heeft. Sommige prijken zelfs op de nationale erfgoedlijst, zoals het originele huis van de Jan Disselsvalleij boerderij, de officierenresidentie en de Nederlands hervormde kerk (waar jaarlijks de kleurrijke wilde veldbloemententoonstelling wordt gehouden).

 

Overnachting in Clanwilliam

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Clanwilliam – Springbok

ca. 350 km / 4 uur

Northern Cape Springbok (11) De omgeving van Namakwa in Zuid-Afrika Northern Cape Namakwaland (11)

Maakt u zich op voor een eentonige rit, over de N7 naar Springbok. Halverwege geeft een welkomstbord aan dat u de Noordkaap provincie binnenrijdt. Het ruige klimaat zorgt voor de ontwikkeling van een wonderlijke flora en fauna in een grotendeels dor woestijnlandschap. Na flinke regenval in de lente maakt het landschap een verrassende transformatie door. Tussen augustus en september groeit er een bont dekbed van bloemen, vrolijk gekleurd door lieflijke madeliefjes, lelies en margrieten. U ziet weelderige tapijten van dieprode, feloranje, fonkelgele en hagelwitte bloemen zover het oog reikt. Een belangrijke trekpleister is het Namakwa National Park ten zuidwesten van Springbok. Het woord Namakwa is de meervoudsvorm van Nama, een voorname stam van Bosjesmannen die hier oorspronkelijk woonde. Maar ook buiten het populaire seizoen van de wilde veldbloemen imponeert deze regio met zijn desolate karakter.

 

Informatie Springbok:

In de droge halfwoestijn van Namakwaland ligt Springbok. Het gebied lijkt onherbergzaam, maar de Tuin der Goden transformeert in augustus en september tot een kleurrijk bloementapijt met madeliefjes, lelies en aloëplanten. De grootste stad van de Noordkaap ligt in een vallei ingeklemd door heuvels van granietsteen. Vanuit dit stadje reist u gemakkelijk naar het Goegap Nature Reserve met wel zeshonderd verschillende bloemsoorten en dieren, zoals gemsbokken, duikers, bergzebra’s, klipspringers en, u raadt het al, springbokken. Huur gerust een auto of 4x4 jeep om het gebied te verkennen, het uitzicht over het fleurige Namakwaland is fenomenaal.

 

Overnachting in Springbok

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Springbok

Springbok is een vredige rustige stad in een kleurrijke zee van ruimte. In het centrum wandelt u over Monument Street, bezoekt u het stadsmuseum in een oude synagoge of bekijkt u de kopermijn waardoor de stad zo waardevol was.

 

Overnachting in Springbok

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Springbok – Fish River Canyon

ca. 300 km / 4 uur

shutterstock_161334494(12) shutterstock_11972692(8)

Vandaag verruilt u Zuid-Afrika voor buurland Namibië. De N7 autoweg leidt u in krap een uur naar de grenspost Vioolsdrif. U parkeert uw auto en handelt u bij het loket de douaneformaliteiten af, waaronder het afgeven van de grensovergangsverklaring voor uw huurauto. Dat gaat best vlot, behalve tijdens de schoolvakanties in december, wanneer het hier een stuk drukker is. Vervolgens passeert u de machtige Oranjerivier, dat de natuurlijke grens tussen beide landen markeert, naar Noordoever, de Namibische grenspost. Aan het rauwe, verlaten landschap is niets veranderd, alleen de N7 snelweg heet nu B1 en voert dwars door het land via de hoofdstad Windhoek helemaal naar Angola. De snelste route en beste weg naar Fish River Canyon loopt over de B1 richting Keetmanshoop en dan de C10 naar Ai-Ais. Met een 4WD auto kunt u een andere route rijden: de C13 naar Aussenkehr en vervolgens over een onverharde weg naar Ai-Ais. Als u deze route wilt rijden, vraag dan eerst even bij de grenspost naar de actuele staat van deze weg.

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 9 Fish River Canyon

Fish River Canyon is zonder meer één van de spectaculairste kloven ter wereld. De vergelijking met die andere grote kloof in de Verenigde Staten wordt al gauw gemaakt. Logisch, want de Fish River Canyon is 161 kilometer lang, 27 kilometer breed, 550 meter diep en heeft alleen in de zomer water. In de kloven zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld, voor een ieder goed te doen. Neemt u op uw wandeling voldoende drinkwater mee en als u een volle dag op pad gaat, zal uw hotel met plezier een lunchpakketje verzorgen.  

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Fish River Canyon - Aus

ca. 300 km / 4 uur

U reist grotendeels over dezelfde weg als u gekomen bent, terug naar Keetmanshoop. Bij Seeheim slaat u echter linksaf en volgt u de B4 snelweg naar Lüderitz. Na ruim een uur rijden bereikt u Aus, een sukkelend dorp op een prominente viersprong. Westwaarts bereikt u de kustplaats Lüderitz, zuidwaarts voert naar Vioolsdrif, de grensovergang naar Zuid-Afrika, en in noordelijke richting belandt u in Sossusvlei en Sesriem. Aus lonkt met zijn kleurrijke palet aan bloemen en planten; ruim 500 soorten domineren het landschap aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Vooral na een sporadische, fikse regenbui tovert de droge aarde een weelderig tapijt van veldbloemen. Over natuurwonderen gesproken! Waar bloemen zijn leven vogels, dus u kunt op uw vingers natellen dat Aus ook nog eens een waar vogelparadijs is.
 

Overnachting in Aus

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

 

 

 

Dag 11 Aus

Met de dageraad in uw kielzog kunt u deze ochtend Lüderitz bezoeken op een klein uur rijden. Ziet u daar die kudde wilde paarden op de eindeloze vlakte? Niemand weet exact de herkomst van deze ijzersterke rossen. Onder de bikkelharde wetten van moeder natuur trotseren de woestijnpaarden snikhete kurkdroge dagen en (vries)koude nachten. Wonderbaarlijk, nietwaar? Al even bizar is de spookstad Kolmanskop. Pioniers en fortuinzoekers streken hier neer tijdens de diamantkoorts, maar vertrokken met huis en haard toen er niets meer te halen viel. Het mijndorp met zijn lege verlaten gebouwen zijn nu teruggeschoven in de schoot van de woestijn, grotendeels ruïnes bedekt met een dikke laag zand. Als het zonlicht weerkaatst op gebroken muren en zich een weg baant door kieren en spleten ontstaat er iets magisch!
 

Overnachting in Aus

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Aus – Sossusvlei

ca. 375 km / 5 uur

Sossusvlei2(11)

Zorg dat u deze ochtend uw benzinetank volgooit voordat u op weg gaat. U rijdt u over de C13 via Helmeringhausen naar een van de meest fabelachtige zandduinen ter wereld in de bijzondere Sossusvlei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn.

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Sossusvlei en Sesriem Canyon

Voor dag en dauw rijdt u over een bijna eindeloze zwarte streep van asfalt door verlaten woestijnlandschap naar de reusachtige duinen van Sossusvlei en Deadvlei. Badend in de warme ochtendzon ontvouwt zich een weergaloos schouwspel; alle schakeringen rood strelen uw oog. Het uitzicht vanaf verschillende zandduinen is werkelijk adembenemend en mag met recht tot een hoogtepunt van uw reis gerekend worden. Neem alle tijd om volop te genieten van het onbeschrijflijke serene landschap.

 

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Ballonvaart
Sossusvlei

Ballonvaart

Een unieke ervaring die u nooit vergeet! In de vroege ochtend zweeft u over het mooiste landschap van Namibië...

Dag 14 Sossusvlei – Swakopmund

ca. 400 km / 6 uur

Solitaire shutterstock 275310833(12) Solitaire Martin (13)

Een lange reisdag voor de boeg, dus als het even kan gaat u dan vroeg ontbijten en op pad met de morgenzon als uw metgezel. Vandaag reist u dwars door het desolate woestijnlandschap van Namib Naukluft Park naar Swakopmund aan de kust. Een uitdagende rit met de nodige stops onderweg. Uitdagend, omdat er soms geen einde aan die verharde zandweg lijkt te komen en u nauwelijks andere reizigers tegenkomt. Heel af en toe een tegenligger of een auto die u naarstig inhaalt. Ziet u daar het bordje Solitaire en die verroeste autowrakken? Een must om hier even te stoppen. Allereerst om te tanken (de eerstvolgende mogelijkheid biedt zich aan in Walvisbaai), maar ook om koffie met apfelstrudel te eten als eerbetoon aan de legendarische Moos die in Solitaire zijn eeuwige rustplaats heeft gevonden. Nadat u de indrukwekkende bergpassen Gaub en Kuiseb bent gepasseerd wacht u de rit naar de kust. Onderweg stuit u op de wonderlijke prehistorische Welwitchia Mirabilis. Deze planten kenmerken de droge regio. Ook typerend in dit landschap zijn de kleine stokstaartjes die in holen in de grond leven. U herkent ze als ze in groepjes zenuwachtig de horizon afturen. Als Swakopmund achter stoffige woestijnheuvels opdoemt zult u zich even in uw arm moeten knijpen. Het is geen sprookjesachtige luchtspiegeling, deze charmante kustplaats met Duits tintje bestaat echt.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Swakopmund

Swakopmund is in 1892 gebouwd als havenplaats. Het nabijgelegen Britse Walvis Bay dankt zijn naam aan de walvissen die plankton komen eten in de diepe baai voor de kust. Het is ook een walhalla voor vogels in alle soorten en maten. Neem daarom zeker uw verrekijker mee.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Swakopmund - Twyfelfontein

ca. 320 km / 4 uur

Verandering van spijs doet eten. U rijdt vandaag noordwaarts langs de kust en dan landinwaarts. Bij Cape Cross kunt u een enorme zeehondenkolonie bezoeken. Cape Cross is ook van historisch belang. In 1468 zette de eerste Europeaan voet aan wal in Namibië. Hij richtte hier een kruis op ter ere van de koning van Portugal. Een stukje terug, in het vissersplaatsje Hentiesbaai, kunt u prima lunchen. Vervolgens leidt de C35 u door Damaraland naar Twyfelfontein. Onderweg passeert u Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië. Hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Twyfelfontein

Damaraland Twyfelfontein (12) Damaraland Herero vrouwen(12)

In Twyfelfontein (zo genoemd naar een waterbron die ook zomaar eens droog kon zijn) wandelt u gedurende een uur langs meer dan tweeduizend rotstekeningen van soms wel zesduizend jaar oud! Oeroude kunstwerken met dieren, menselijke voetafdrukken en patronen komen aan u voorbij.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 18 Twyfelfontein – Etosha

ca. 250 km / 3 uur

De komende dagen is het safari en wilde dieren wat de klok slaat. De C39 en C38 leiden u via Khorixas en Outjo naar het fabuleuze Etosha National Park, het pareltje van Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland en er leven meer dan honderd verschillende zoogdieren en talrijke vogelsoorten. 

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 19 Etosha

Zebras Etosha(11)

Ondanks een kurkdroge winter heeft Etosha een zeer rijk dierenleven met meer dan 114 beschermde diersoorten. Een groot deel van dit vlakke reservaat wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in de regentijd water bevat. U heeft de gehele dag de tijd om met uw auto het park te verkennen. Zebra, wildebeest, giraf, olifant, kudu, springbok, impala en overige antilopen, met een beetje geluk treft u ze allemaal. Van de jagers zijn voornamelijk de leeuw en het jachtluipaard actief met in hun kielzog de hyena. Naast wild huisvest Etosha meer dan 340 vogelsoorten, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard. U mag in het park niet harder dan 60 km/u rijden.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Op safari in Etosha
Etosha

Op safari in Etosha

In de vroege ochtend en late namiddag is het wild in Etosha op zijn best te spotten. Trek er samen met een...

Dag 20 Etosha - Windhoek

ca. 450 km / 6 uur

Langzaam komt er een einde aan uw reis door Namibië. Met de safaribelevenissen nog vers op het netvlies reist u vandaag naar Windhoek, de aangename hoofdstad. Windhoek is een gezellige Afrikaanse stad met een prettige Europese sfeer. In het centrum herinneren een paar statige historische gebouwen aan een koloniaal verleden, toen Namibië als Duits-Zuidwest-Afrika onderdeel was van het Duitse Rijk (1884-1919).

 

Overnachting in Windhoek

Inclusief huurauto

Dag 21 Windhoek

ca. 50 km / 1 uur

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen. In de middag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen