terug naar het overzicht

Rondreis Avontuurlijk Namibië

Kijk uw ogen uit wanneer het robuuste 4x4 voertuig u door het desolate landschap leidt.  Klim ’s avonds uw tent in en geniet van de geluiden uit de natuur. Hoog boven de grond slapen is veilig en spannend tegelijk. Ga op safari in Etosha en stop bij vele waterdrinkplaatsen om wild te spotten. Wandel met een gids naar de rotstekeningen aan de voet van de Brandberg, beklim de zandduinen bij Sossusvlei en ervaar de oogverblindende zonsopkomst. Een complete, avontuurlijke rondreis Namibië.

Wat maakt deze reis bijzonder
Slapen in een daktent
Wandelen over Waterberg Plateau
Etosha van oost naar west
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 2350,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

De reis van dag tot dag: Avontuurlijk Namibië

Dag 1      Aankomst Windhoek

Dag 2      Waterberg Plateau

Dag 3      Waterberg Plateau

Dag 4      Rand Etosha

Dag 5      Rand Etosha

Dag 6      Etosha centraal

Dag 7      Etosha centraal

Dag 8      Etosha west

Dag 9      Palmwag

Dag 10    Palmwag

Dag 11    Brandberg

Dag 12    Brandberg

Dag 13    Swakopmund

Dag 14    Sossusvlei

Dag 15    Sossusvlei

Dag 16    Aus

Dag 17    Fish River Canyon

Dag 18    Fish River Canyon

Dag 19    Kalahari

Dag 20    Daan Viljoen

Dag 21    Vertrek Daan Viljoen

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Windhoek

Welkom in mooi Namibië

De transfer van de luchthaven naar het depot regelen wij voor u. Hier krijgt u een uitgebreide uitleg over het voertuig waar u de komende weken mee op pad gaat: een 4x4 voertuig met daktent. De eerste nacht slaapt u in een gastenhuis, zo kunt u acclimatiseren en uw inkopen doen voor de reis.

 

De hoofdstad Windhoek is relatief een kleine stad. Er woont een mix aan diverse culturen. In het centrum zijn een aantal bezienswaardigheden waaronder de Christus Kirche, die domineert op de rotonde. Wandel door het centrum en snuif de Afrikaanse geuren op.

 

Overnachting in Windhoek.

Inclusief transfer en ontbijt

Dag 2 Windhoek - Waterberg Plateau

Ca.300 km /3 uur

Namibie-Ingrid-Daktent Namibie-Waterberg-Plateau-Buffels Namibie-Waterberg-Plateau-Uitzicht

Het wegennet in Namibië leent zich prima om zelf te rijden. Houd wel rekening met heel veel onverharde wegen tijdens uw reis. Gelukkig heeft u een stoere 4 x4 voertuig, lekker comfortabel en veilig. De inventaris bestaat uit o.a. een daktent voor twee personen, ijskastje, braai, tafel, stoeltjes, slaapzakken en kussens.

 

Uw avontuur gaat beginnen. Start het voertuig en ga de komende weken magisch Namibië ontdekken. Vandaag is de afstand niet groot, lekker om er in te komen. Het is even wennen met een stuur aan de rechterkant en het links rijden, maar dit heeft u snel onder de knie. U rijdt in noordelijke richting. Het eerste deel gaat over de verharde weg, de laatste 30 kilometers zijn gravel. En dan wordt het tijd om voor het eerst de daktent op te zetten, de handigheid komt met de dagen.

 

Overnachting nabij Waterberg Plateau.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 3 Waterberg Plateau

Lekker geslapen zo’n eerste nacht in een daktent? Bij het krieken van de dag verzorgt u zelf uw ontbijt. U bent op een bijzondere plek in Namibië: het Waterberg Plateau. Trek er zelf op uit en wandel over de goed gemarkeerde paden. Uniek zijn ook de excursies die u bij de lodge kunt reserveren. In een voertuig op zoek naar neushoorns of spannender; u boekt een tocht te voet. De keuze is aan u. Het belooft een prachtige dag te worden. Vergeet uw fotocamera niet mee te nemen.

 

Overnachting nabij Waterberg Plateau.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 4 Waterberg Plateau - Rand Etosha National Park (oostzijde)

Ca. 315 km / 4 uur

Namibie-Etosha-Kudde-Zebras

De rit vandaag is niet de meest boeiende, maar de plek waar u naar toegaat des temeer. Rijd via Grootfontein, waar u de enorme meteoriet kunt bewonderen naar de eindbestemming: Etosha. Net voor de ingang van het park slaat u rechtsaf het Onguma Game Reserve in. Zelf rijden mag hier niet, wel zijn er fantastische mogelijkheden om met een bekwame gids het reservaat te verkennen; in een voertuig, te voet of laat u afzetten bij de observatiepost aan de waterdrinkplaats.

 

Overnachting Etosha National Park.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 5 Rand Etosha National Park (oostzijde)

Hopelijk hebben de dierengeluiden u vannacht niet uit uw slaap gehouden! De zon staat al hoog aan de hemel, ja in Namibië begint de dag vroeg. Verken vandaag het oostelijke deel van Etosha. De poort gaat al vroeg open dus een mooie dag ligt in het verschiet. Tuur met uw verrekijker de vlaktes af, want niet zelden ziet u op grote afstand al een groepje giraffe of zwartkopimpala’s (uniek diersoort). Stop op een mooie plek voor de lunch.

 

Overnachting Etosha National Park.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 6 Rand Etosha National Park (oostzijde) - Etosha National Park (centraal)

Ca. 160 km / 6 uur

Namibie-Etosha-National-Park-Entree Namibie-Etosha-National-Park-Olifanten_1_532120

Alles weer ingepakt? U heeft ondertussen handigheid in het opzetten en afbreken van de daktent. Klaar om de komende dagen door Etosha National Park te reizen én in het park te slapen.

 

Deze dag rijdt u in westelijke richting. Een van de hoogtepunten vandaag is een bezoek aan Etosha Pan, de grote zoutvlakte die een deel van het park domineert. Nadat u heeft ingecheckt en het voertuig behendig op de campsite heeft gezet, is het tijd om naar de waterdrinkplaats te gaan. Nestel u met een drankje op een van de banken en geniet van het komen en gaan van wild. Kunt u vannacht de slaap niet vatten? De waterdrinkplaats is verlicht dus loop er gerust naar toe, wie weet wat u midden in de nacht spot!

 

Overnachting Etosha National Park.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 7 Etosha National Park (centraal)

Beklim de uitkijktoren op het terrein. Vanaf de top heeft u een 360 graden uitzicht over Etosha en omgeving. Echt de moeite waard. U bent alweer een week aan het reizen en heeft al veel indrukken op gedaan… Wat is Namibië toch een fantastisch land. Misschien heeft u vandaag wel zin in een rustige dag bij het zwembad en/of de waterdrinkplaats en steek u op tijd de braai aan voor een lekker maaltijd. Niets hoeft alles mag!

 

Overnachting Etosha National Park.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 8 Etosha National Park (centraal) - Etosha National Park (westelijk)

Ca. 125 km / 5 uur

Namibie-Etosha-Neushoorns-1 Namibie-Etosha-Bord Namibie-Daktent-3

Het meest ongerepte en rustige deel van Etosha is het westelijk deel. Trek vandaag rustig 5 tot 6 uur uit voor de afstand van 125 kilometer die u op deze dag rijdt over de onverharde wegen. Op de route zijn veel waterdrinkplaatsen zodat u genoeg kans heeft om wild te spotten. Parkeer uw voertuig bij Duiwelsvuur, pakt uw sandwich erbij en peuzel die op terwijl u uw ogen goed de kost geeft: ziet u het goed? Komt daar een groep kudu’s aan? Maar vergeet ook de vogels niet waar dit park rijk aan is. Gekleurde exemplaren zijn goed te spotten.

 

Overnachting Etosha National Park.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Op safari in Etosha
Etosha

Op safari in Etosha

In de vroege ochtend en late namiddag is het wild in Etosha op zijn best te spotten. Trek er samen met een...

Dag 9 Etosha National Park (westelijk) – Palmwag

Ca.210 km / 4 uur

De laatste ochtend in Etosha wordt er één om niet te vergeten. In dit deel zijn nog diverse waterdrinkplaatsen waar van alles te observeren is. Genoeg om met een voldaan gevoel naar de uitgang te rijden, op pad naar een nieuwe plek en een nieuw avontuur.

 

Palmwag ligt ver van de bewoonde wereld in het ruige deel van Damarland. Uw campsite bevindt zich in de gelijknamige concessie waar een scala aan wild is te spotten. Hier twee nachten verblijven is een must!

 

Overnachting in Palmwag.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 10 Palmwag

Namibie-Palmwag-Wandeling(8) Namibie-Palmwag-Rhino-Trekking(8)

Misschien heeft u ze wel in het midden van de nacht gehoord? De kudde olifanten die ronddwaalde in het kamp. Met de ligging aan de rivier is het namelijk geen uitzondering. Tip: laat uw voertuig vandaag staan en reserveer een van de vele excursies. Het gebied leent zich uitstekend om er met een gids te voet of in een voertuig op uit te trekken. Maak een ochtendwandeling en leer meer over planten en insecten. Of ga op zoek naar woestijnolifanten, woestijnneushoorns en katachtigen. Geniet van de interessante uitleg van uw gids en het oogverblindende natuurgeweld om u heen. Tevreden keert u terug naar uw campsite.

 

Vanavond geen zin om zelf te koken? Boek dan een tafel in het restaurant en laat u heerlijk in de watten leggen.

 

Overnachting in Palmwag.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 11 Palmwag - Brandberg

Ca. 210 km / 4 uur

Het wordt een lange dag dus vertrek op tijd. De eerste stop is Twyfelfontein. Loop hier rond en bezichtig de eeuwenoude rotstekeningen, de organpipes en het versteende woud. Zeker de moeite waard is het bezoek aan het Damara Livingmuseum: kleinschalig, maar heel informatief. Leer hier meer over het leven van de Damara. Door het verlaten landschap reist u verder naar de eindbestemming: Brandberg. Hier waant u zich aan het einde van de wereld, zo mooi en stil is het hier.

 

Overnachting in Brandberg.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 12 Brandberg

Namibie-Brandberg-Vlakte

Elke ochtend is weer anders wakker worden, dus ook vandaag. Misschien wel zin in een uitgebreid ontbijt? Loop dan naar de lodge en bestel dit. Luieren aan het zwembad of maak een wandeling door de natuur zijn enkele opties voor vandaag. Voor de echt avonturier hebben wij een leuke tip: stap op een polaris (4x4 motor) en geniet van een tocht door de bedding van de Ugabrivier. Of galoppeer op de rug van een paard door de natuur. Aan het einde van de middag is de sunset spot the place to be. Vanaf de heuvel heeft u een magisch uitzicht op de zonsondergang.

 

Overnachting in Brandberg.

Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 13 Brandberg – Swakopmund

Ca. 230 km / 3 uur

Na dagen in het binnenland is het best fijn om wat zeelucht in te ademen aan de Atlantische Oceaan: Swakopmund (door de Namibiër afgekort tot Swakop) is de uitgelezen plek. Kuier door het levendige stadje, strijk neer op een van de terrassen, reserveer een tafel en doe u te goed aan een vers gevangen visje. Echt een prettige afwisseling.

Overnachting in Swakopmund.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 14 Swakopmund – Sossusvlei

Ca. 400 km / 6 uur

Namibie-Sossusvlei-zandberg_3_492610 Namibie-Solitaire-Koken Namibie-Sossusvlei-Big-Mamma

De natuur roept weer: dus zet u koers naar weer zo’n hoogtepunt van uw reis: Sossusvlei. Sossusvlei staat bekend om ’s werelds hoogste rode zandduinen. Het begin van de rit is erg saai en lang, maar dan, met Kuiseb canyon en pas nadert u het toeristische gehucht Solitaire. Op de kaart gezet door de Nederlander Ton van der Lee; ideaal als lunchstop. Nu nog een kleine twee uur reizen en u rijdt het toegangshek tot Sossusvlei binnen. U slaapt vannacht op de allerbeste locatie in Sossusvlei, in het park!

 

Overnachting in Sossusvlei.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 15 Sossusvlei

Het is nog pikkedonker als u zich gereed maakt voor vertrek. Via het aparte toegangshek rijdt u als een van de eerste naar de zandduinen. Beklim de Big Daddy en geniet van het kleurenpalet terwijl de zon opkomt. Koester dit magische moment in het zand. Laat u van de duin rollen en bezoek zeker ook Deadvlei.

 

Op de terugweg is Dune 45 nog een mooie stop: vergis u niet, dit duin is best zwaar om te beklimmen. Eenmaal terug op de kampeerplaats is het tijd om uit te rusten en het fotomateriaal te bekijken. Het zijn ongetwijfeld mooie beelden geworden.

 

Overnachting in Sossusvlei.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Ballonvaart
Sossusvlei

Ballonvaart

Een unieke ervaring die u nooit vergeet! In de vroege ochtend zweeft u over het mooiste landschap van Namibië...

Dag 16 Sossusvlei – Aus

Ca. 375 km / 5 uur

Door het desolate landschap rijdt u naar Aus. Welke route u reist, beslist u zelf. Via Helmeringhausen over de C27 of de omweg via de D707, deze laatste kunnen wij u van harte aanbevelen. Zet af en toe de auto aan de kant en geniet van het uitzicht en vergezichten. Het duurt niet lang meer voor u Aus bereikt. Wederom hebben wij een prachtige plek uitgezocht om te slapen.

 

Overnachting in Aus.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 17 Aus - Fish River Canyon

Ca. 300 km / 4 uur

Kokerboomwoud-Keetmanshoop-1 shutterstock_95770651(12)

Vandaag is de route hoofdzakelijk over verharde wegen, ook weleens lekker. Bij Seeheim volgt u de borden naar Fish River Canyon waar u neerstrijkt op de campsite. Maak er een ontspannen middag van en steek op tijd de braai aan voor een potjiekos (traditioneel Afrikaans gerecht met groente, kruiden en desgewenst ook vlees dat bereid wordt in een gietijzeren pot) Heel smaakvol!

 

Overnachting nabij Fish River Canyon.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 18 Fish River Canyon

Spectaculaire uitkijkpunten, wandelen langs de rim of zelfs een stukje de canyon in? Fish River Canyon is na Grand Canyon de langste ter wereld, u bent dus op een wel heel bijzondere plek aangekomen. In de ochtend of namiddag kunt u hier gerust een paar uurtjes doorbrengen en naar hartenlust fotograferen, elke vijf minuten is er weer een andere lichtinval.

 

Overnachting nabij Fish River Canyon.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 19 Fish River Canyon – Kalahari

Ca. 380 km / 6 uur

Kalahari Bushmen hunting Namibie-Kalahari-woestijn_4_306952 Namibie-Kalahari-Giraf

Sla bij Keetmanskoop rechtsaf en bezoek het kokerboomwoud. Anders dan de naam doet vermoeden is het geen boom, maar een plant. In vroegere tijden gebruikte de bosjesmannen de holle takken als pijlenkoker. Bij Giant’s Playground kunt u een wandeling tussen de rotsen maken om daarna koers in noordelijke richting te zetten naar: de Kalahari.

 

Overnachting in Kalahari.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 20 Kalahari - Daan Viljoen Park

Ca. 265 km / 3 uur

Reserveer een drie uur durende natuurtocht in een open voertuig. Ervaar een mooie zonsopkomst en observeer hoe de natuur ontwaakt. Luister naar de interessante uitleg van uw gids en stel al uw vragen. Daarna is het tijd om richting Windhoek te reizen. Deze laatste nacht in Namibië laten wij u ook midden in de natuur overnachten. Daan Viljoen Park, op 16 kilometer van de stad, is geliefd bij vogelliefhebbers en rustzoekers. 

 

Overnachting in Daan Viljoen Park.
Inclusief voertuig met daktent en kampeerplek

Dag 21 Vertrek Daan Viljoen Park

Maak er een rustige ochtend van, pak alles weer in en rijdt in de middag naar het depot van het verhuurstation. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Wilt u iets aan bovenstaande reis aanpassen? Neem contact op met onze Afrika-specialist en wij stellen een rondreis voor u samen.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen