Swakopmund

Swakopmund is gelegen aan de Atlantische kust van Namibië in Zuidwest-Afrika en staat bekend om zijn Duitse koloniale erfgoed, wat je terug kunt zien in de architectuur en cultuur. Met uitgestrekte woestijnlandschappen, zandduinen en de Atlantische Oceaan is Swakopmund een goede bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers.

 

 

Geschiedenis

In de late 19e eeuw werd Namibië een kolonie van het Duitse Keizerrijk. Tijdens de Duitse overheersing onderging Swakopmund ontwikkelingen. Zo bouwden de Duitsers historische gebouwen die nog steeds zichtbaar zijn in de stad en bijdragen aan de charme en unieke sfeer in Swakopmund. Sinds de onafhankelijkheid van Namibië in 1990 heeft Swakopmund zich verder ontwikkeld tot een populaire toeristische bestemming, bekend om het kustlandschap, avontuurlijke activiteiten en evenementen. Tegenwoordig is Swakopmund een stad waar geschiedenis en de moderne tijd samenkomen, en blijft het centrum belangrijk voor toerisme en handel.

 

      

 

Kaart

Swakopmund is gelegen aan de Atlantische kust van Namibië in Zuidwest Afrika.

 

Weer

Het weer in Swakopmund kan variëren, maar over het algemeen heeft de stad een koud zeeklimaat met milde temperaturen. In de zomer is het gemiddeld 20-25 graden Celsius en in de winter is het maximaal 15-20 graden. Neerslag komt niet zoveel voor, maar mist in de ochtend wel, vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan.

 

    

 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Swakopmund
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_167004059
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei en Swakopmund

Het zuiden en midden van Namibië

 

Beklim de Big Daddy in Sossusvlei > wandel door Sesriem Canyon > kajak in Walvis Bay en eet verse vis in Swakopmund, bezoek ook het achterland met de welwitschiaplant.