Otjiwarongo

Wild in Otjiwarongo

Otjiwarongo is een snelgroeiende stad in het noorden van Namibië met veel wild en interessante dagtripjes.

 

Nama en Herero bij Otjiwarongo

Otjiwarongo geldt als één van de oudste steden van Namibië. Het is snel groeiende stad, met een geweldige ligging. De omgeving van Otjiwarongo heeft een intrigerende geschiedenis. Dichtbij liggen de Waterbergen: dit gebied was lang het domein van de stammen Herero en Nama. Met de komst van de Duitsers werd er veel om de streek gevochten, het Waterberg Plateau is dan ook vernoemd naar de waterbronnen die in de bergen te vinden waren. In het begin van de twintigste eeuw was dit gebied het strijdtoneel van een tragedie: de Herero zijn na een aantal verliezen tegen de Duitsers verder landinwaarts getrokken, waar velen de onverbiddelijke hitte en droogte niet hebben overleefd. Inmiddels is Otjiwarongo het middelpunt van de veeteelt in het noorden van Namibië.

 

Waterberg Plateau National Park bij Otjiwarongo

Inmiddels is het Waterberg Plateau nabij Otjiwarongo een fantastische reisbestemming. Het gebergte heeft een afgestompte bovenkant, het plateau steekt tot tweehonderd meter boven het landschap uit. Behalve dat het een prachtig natuurgebied is om te verkennen, komt hier een flinke variëteit aan wild voor. Antilope, eland, koedoe en giraffe komen misschien wel op uw pad. Met nog meer geluk ziet u een buffel, olifant, leeuw, of een witte of zwarte neushoorn! Het Waterberg Plateau Park huist zeldzame dieren die door de bescherming in het park naar andere natuurgebieden kunnen worden uitgezet.

 

AfriCat, Crocodile Ranch & Cheetah Conservation Fund bij Otjiwarango

Rond Otjiwarongo zijn nog meer mogelijkheden om dieren te spotten: er ligt een aantal privéwildreservaten in de omgeving. Spring gerust in de jeep en ga mee met de experts die u het Afrikaanse dierenrijk kunnen laten zien – zonder een safari-ervaring is uw Namibië reis eigenlijk niet compleet. Bij Okonjima ligt bovendien AfriCat, een opvangproject dat zich over dieren als leeuwen, cheeta’s en luipaarden ontfermt en u graag meeneemt in de wildernis. Ten oosten van Otjiwarongo ligt daarbij het Cheetah Conservation Fund: een veilige haven voor gewonde jachtluipaarden, al streeft het project ernaar de dieren in het wild te kunnen behouden. In de Crocodile Ranch in Otjiwarongo kunt u kennismaken met krokodillen, slangen en vogels. En wilt u bewijs dat wij niet de eerste bewoners zijn van de aarde? Bij Kalkfeld loopt een spoor van tientallen meters lang, gemaakt in rood zandsteen door een dinosaurus met drie tenen. Otjiwarongo is een waar dierenparadijs.

 

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reis u naar Otjiwarongo
shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Midden-Namibië: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation. Noord-Namibië: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi. Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten. Noord-Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.

shutterstock_161674922
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Op safari in Etosha

Het noorden en midden van Namibië

 

Zelf rijden door Etosha NP, leeuwen, oryxen en zwart kop impala's spotten bij waterdrinkplaatsen > wandeltochten door de bush bij Okonjima > eindpunt Windhoek.