Windhoek

Hoofstad van Namibië: Windhoek

Windhoek is een aangename, geanimeerde stad waar Westerse en Afrikaanse cultuur zijn versmolten. Kneuterige kraampjes staan hier naast elegante winkeletalages: Windhoek is een kleurrijk visitekaartje van Namibië. U kunt dus prima winkelen in Windhoek.

 

Independence Avenue, Gathemannhaus en Christenkirche in Windhoek

Independence Avenue is de centrale straat in Windhoek. Hier hangt een gezellig sfeertje, u duikt gemakkelijk een winkeltje of restaurantje in. Hotels en warenhuizen zijn ineens aan dit bruisende centrum gelegen en het nachtleven speelt zich grotendeels hier af. Toch blijft de mentaliteit rustig en ontspannen en dat maakt Windhoek zo’n prettige bestemming in Afrika! Het is een echte mix van werelden: historische panden bestaan naast moderne galerijen en Europese cultuur ontmoet hier de Afrikaanse. In het Gathemannhaus beleeft u het koloniale verleden, dit gebouw uit 1913 komt van Duitse hand.

 

Gevel van de Christenkirche

 

Tegenwoordig kunt u hier mooie handwerkproducten kopen. Of bezoek de Christenkirche, de kerk waarvan de rode dakpannetjes boven het dak van Windhoek uitsteken. Iets buiten Windhoek vindt u het imponerende Heroes’ Acre, een ode aan de onafhankelijkheidsstrijders die na een jarenlange strijd Namibië in 1990 tot een zelfstandige staat hebben gemaakt. De tuin herinnert de helden van Namibië met een enorme obelisk, diverse beelden en een begraafplaats. Mooie planten of bloemen vindt u hier echter niet, daarvoor moet u bij de National Botanical Gardens of Namibia zijn. U wandelt daar tussen bloemen, vogels en kleine dieren - de tuin is een waar hoogtepunt van de stad. Neem ook zeker een kijkje bij de Gibeon Meteorite Fountain in het centrum. Namibië toont hier 31 meteorieten - een souvenir aan de grootste meteorietenregen ooit!

 

Joe’s Beerhouse in Windhoek

Windhoek biedt naast deze architectonische en culturele hoogstandjes voldoende gelegenheid om bij te komen tijdens je vakantie in Namibië met een lekker drankje of hapje. Namibië heeft een interessante keuken die u doet watertanden door de mix tussen Europese en typisch Afrikaanse gerechten, dus er is echt voor ieder wat wils. Het echte West-Afrikaanse eten probeert u uit in La Marmite Royale, terwijl Sardinia Blue Olive juist een heerlijke Italiaanse keuken heeft. Een bezoek aan Joe’s Beerhouse is een absolute aanrader! U komt terecht in een fantastische openluchtkeuken, waar live muziek uw maaltijd nog bijzonderder maakt dan het al was. Windhoek is dé plek bij uitstek in uw Namibië reis om van de Afrikaanse keuken te genieten.

  

 

Namibia Craft Centre, Cultural Festival & Katatura in Windhoek

Er zijn veel fraaie winkeltjes in Windhoek. U kunt lekker rondstruinen langs de etalages of juist kiezen voor het gemak van bijvoorbeeld Post Street Mall: een levendig winkelcentrum met veel Afrikaanse  boetiekjes.  Wandel zeker even door het Namibia Craft Centre en neem gerust een handgemaakte kaars, tafellinnen of zeepje van meloenzaad met u mee. Daarnaast speelt kunst een grote rol in Windhoek. Als u in september komt, heeft u geluk: dan is het //Ae//Gams Arts and Cultural Festival aan de gang. Dans, kook of schilder mee met de lokale bewoners en vergeet uw traditionele kleding niet – wie weet wint u de Proud to be Namibian-wedstrijd tijdens de openingsceremonie wel!

 

Reizigers kunnen altijd genieten van de artistieke ambiance in het 99fm Playhouse, naast dansoptredens geniet u hier van live jazz, blues en cabaret.  Katatura Township is waar het echte leven zich afspeelt en u bent welkom er een kijkje te nemen bij de golfplaten huisjes en de markt. Er worden vanuit Windhoek diverse excursies georganiseerd om ook dit deel van Namibië te beleven.

 

Bekijk voorbeelden van onze rondreizen door Namibië.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Windhoek
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_246843367
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei Symfonie

Het zuiden van Namibië

 

Sossusvlei, de beroemde rode zandduinen zijn het hoogste ter wereld. Spectaculaire zonsopkomsten en de droge Deadvlei > Windhoek, hoofdstad, mix van culturen.