Sossusvlei en Deadvlei

Sossusvlei: de fotogenieke klei-vallei met haar kenmerkende rode duinen

De Sossusvlei is voor veel reizigers dé reden om een rondreis naar Namibië af te reizen. De rode zandduinen, bij elkaar geblazen door de wind, zijn soms wel driehonderd meter hoog. Sommige heuvels zijn door wind uit meerdere richtingen gemaakt en hebben daardoor een stervorm met armen die naar verschillende kanten strekken.

 

Het beste uitzicht is vanuit de lucht: u ziet dan hoe de zandheuvels als golven van de Atlantische Oceaan in de woestijn stromen. U begint uw dag het beste vroeg in de ochtend. Het Namib-Naukluft Park is toegankelijk vanaf zonsopkomst en dat is dan ook het moment dat u bij de poorten zou moeten staan. De zon kleurt het ijzer in de zandhopen geel, oranje en rood. Fotosucces gegarandeerd!

 

    

 

Geschiedenis van Sossusvlei

Ooit stroomde hier de Tsauchab River, een bron van water voor acaciabomen. Vervolgens veranderde het klimaat en ontstond er een flinke droogte. Zandduinen verrezen in de vlaktes en de waterpoelen droogden op. De kameeldoornbomen staan als skeletten, versteend op een witte kleigrond; te droog om te vergaan. Sommige van deze bomen zijn wel vijfhonderd jaar oud.

 

 

Kaart van Sossusvlei

Midden in de Namib-woestijn (die wordt beschouwd als een van de oudste woestijnen ter wereld) vindt u de Sossusvlei. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park en ligt in het westelijk deel van Namibië. Vanaf de stad Sesriem is het ongeveer 60 kilometer rijden via een verharde weg naar de ingang van de vallei.

Klimaat van Sossusvlei

Het klimaat van Namibië in de Sossusvlei en het omliggende Namib-Naukluft National Park wordt gekenmerkt als een woestijnklimaat. Dit betekent dat het in de zomermaanden (november – maart) heel heet kan zijn. Neem voldoende water en beschermende kleding mee tijdens uw bezoek aan de Sossusvlei.
Er valt weinig neerslag, maar als het dan een keer hard geregend heeft, dan stroomt de Tsauchab River over en de normaal kurkdroge zoutvlaktes in de Sossusvlei veranderen dan in brede poelen, compleet met flamingo’s, andere watervogels en weelderige graslanden.

Wilt u naar de Sossusvlei?
038(6)
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Fly-in naar Sossusvlei

Het zuiden van Namibië

 

Windhoek, stadswandeling en township Katutura > Sossusvlei, rode zandduinen, Dune 45 en Sesriem Canyon. Onvergetelijk uitzicht! > Windhoek, hoofdstad en eindpunt.

shutterstock_167004059
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei en Swakopmund

Het zuiden en midden van Namibië

 

Beklim de Big Daddy in Sossusvlei > wandel door Sesriem Canyon > kajak in Walvis Bay en eet verse vis in Swakopmund, bezoek ook het achterland met de welwitschiaplant.

shutterstock_246843367
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei Symfonie

Het zuiden van Namibië

 

Sossusvlei, de beroemde rode zandduinen zijn het hoogste ter wereld. Spectaculaire zonsopkomsten en de droge Deadvlei > Windhoek, hoofdstad, mix van culturen.