Waterberg Plateau National Park, Waterberg Guestfarm

Namibie

Aan de voet van het majestueuze Waterberg Plateau omringd door ruim 42.000 hectare natuurparadijs, in deze betoverende omgeving is Waterberg Guestfarm gelegen. Het originele manager’s huis uit 1930 is jarengeleden omgebouwd tot een kleinschalige lodge. Uw gastheer is Harry Schneider-Waterberg, een toegewijde natuurbeschermer die interessante verhalen en wetenswaardigheden graag deelt met zijn gasten.

Locatie

Op een kleine 2 uur rijden ten noorden van de hoofdstad Windhoek is Waterberg Guestfarm op een mooie locatie gelegen. Wat deze familielodge extra bijzonder maakt is de ligging op de Okosongomingo ranch, een nog in werking zijnde rundveehouderij. Harry is de derde Duits Namibisch generatie die de traditie voortzet. Bijzonder detail is dat het gastenhuis de thuisbasis is van een van de laatst overgebleven elandkuddes in zuidelijke Afrika. Daarnaast leven er ruim 200 verschillende vogelsoorten op de boerderij, waardoor het een favoriete plek is onder de vogelliefhebbers.

Accommodatie

Weidsheid dat is een van Waterberg Guestfarm’s kenmerken. Alle ruimtes bieden een magnifiek uitzicht over de omgeving. De lapa is een leuke plek om te genieten van een kop koffie/thee of iets sterkers terwijl de zon langzaam achter de bergen verdwijnt. Wordt het u te warm? Spring dan voor een verfrissende duik in het zwembad. Neem plaats op het houtendek bij de (verlichte) waterdrinkplaats waar het  een komen en gaan is van antilopen, wrattenzwijnen en ander wild. Met een beetje geluk spot u hier ook de luipaard! Met of zonder gids zijn er wandeltochten te maken door het Omumborombonga bos. Of kies voor een interessante middagexcursie naar het nabij gelegen Cheetah Conservation Fund.

 

Kamertypen:

  • Standaard. De 8 standaardkamers (4 met 2-persoonsbed en 4 met 2 aparte bedden) zijn ingericht met Afrikaanse items wat voor een sfeervolle uitstraling zorgt. De badkamer heeft een douche en toilet. Voor de kamer is een privéveranda.
  • Bush bungalow. De 4 bush bungalows zijn geheel volgens de Herero methode met natuurlijke materialen gebouwd en liggen op ongeveer 160 meter van het hoofdgebouw. De inrichting is modern met alle wensbare faciliteiten en voor het interieur is hedendaags Afrikaans design gebruikt. Voor de bungalow is een privéterras met mooi uitzicht.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar
  • Lounge
  • Zwembad
  • Waterdrinkplaats
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën