Reisverslag de heer De Graaf en mevrouw Janssens
logo-linkedin

Reisverslag de heer De Graaf en mevrouw Janssens

Redactie Myanmar 9-8-2012

Om te beginnen: geweldig, fantastisch, super, …. En zo kunnen we nog wel een aantal superlatieven opnoemen!

 

In het kort de bevindingen op hoofdlijnen.

 

  • Intercontinentale vluchten. Met Malaysian Airways: de service en maaltijden aan boord zijn matig. Op de heenweg werd een kleiner toestel dan gepland ingezet, zodat we niet op de ons gevraagde plaatsen zaten maar in het midden.
  • Binnenlandse vluchten. Met Air Bagan. Prima toestellen. Goede service en alles ging op tijd.
  • Hotels. Voor een goed beeld maar even de opsomming.

Yangon, Traders: een absolute aanrader. Tophotel, gunstig gelegen in de oude stad. Ontbijtbuffet super. Goede service en heel vriendelijk.

Kyaikhtiyo, Mountain Top: voor de plek aldaar heel goed. Prachtig uitzicht. Ontbijt wat mager.

Inle Lake, Paradise Inle Resort: heel mooi, romantisch, prachtige ruime kamer met terras. Enig minpuntje geen vaste verbinding met de oever, zodat je altijd via het hotel een boot moet huren (relatief duur, als je zelf regelt kost het minder). Ook kon je niet even het dorpje in…

Pindaya, Pindaye Inle Inn. Super, ook omdat we door het hotel zelf kostenloos werden geupgraded naar een lodge met 2 verdiepingen. Zeer stijlvol en luxe ingericht. ’s Avonds werd de open haard aangestoken en kregen we een warme kruik in bed! (het was ook behoorlijk koud ’s nachts). Lag in een mooie tuin en het restaurant was ook heel smaakvol. Zeer vriendelijke mensen en goede service.

Kalaw Hill Top Villa. Lag prachtig, mooi uitzicht, mooie bungalows, en mooie kamers. Wel wat afgelegen van het stadje. ’s Avonds geen taxi te vinden…..

Mandalay Swan Hotel. Zeer gunstig gelegen. De entree is mooi, maar de kamers zijn shabby, deze moeten echt gerenoveerd worden. Wij hebben pas de 4e kamer geaccepteerd omdat in de andere kamers de verf van de muren bladderde, de kapokkrullen door het bankje en/of stoelen stak en de vloerbedekking stinkend smerig.

Monyway, Win Unity. Nieuw, grote bungalows in mooie tuin. Rustig gelegen aan het meer. Gewoon goed!

Pyin U Lwin, Kandawgyi Hill Resort. Mooie lodges met kingsize bedden. Mooi gelegen. Goede service. Prima.

Bagan Princess Hotel. Erg leuk hotel, met supervriendelijke bediening. Mooie kamer aan het zwembad met een jaccusi notabene. Minpuntje is dat het aan de doorgaande weg ligt, dus nogal veel lawaai vanaf 04.00 ’s morgens. Was het niet van het verkeer dan wel van de buren uit de kampong compleet met haan die niet kon klokkijken en luid geschetter vanuit luidsprekerinstallaties. Ach we vonden het ook wel leuk om er midden tussenin te zitten. Dan maar om 21.00 uur naar bed!

Ngapali Beach, Pleasant View Resort. Wat een paradijs. Stijlvolle kamers, mooi strak ingericht, mooie tuin, ligbedden aan het strand. En dan het restaurant op het (schier)-eilandje in zee. Ook hier goede service en allemaal heel vriendelijk.

Kuala Lumpur, Renaissance Hotel. Tophotel. Absolute aanrader. T.o. de Petronas Towers. Om onverklaarbare redenen werden we ook hier kostenloos geupgraded naar de Lifestylevleugel. Idioot luxe, maar we deden het er maar mee…. Superontbijtbuffet.

 

Alle hotels, met uitzondering van het Mandalay Swan, waren erg schoon!

 

  • Het vervoer. Dat was allemaal uitstekend geregeld. De binnenlandse vluchten, de auto met chauffeur, de bootjes. Alles op tijd en we konden heel goed uit de voeten met de chauffeurs.
  • De gidsen, hadden we eigenlijk niet alleen dan in Monyway ivm de boot naar Bagan. Dat moest inderdaad ook. We hebben hem wel meteen duidelijk gemaakt waar we wel en niet naar toe wilden, want hij had erg de neiging om zijn “eigen”programma te draaien. Dat resulteerde erin dat wij uiteindelijk wat te kort tijd hadden bij de Thanboddhaya Pagode en de grottentempels van Phowin Daung. Een absolute must als je naar Myanmar gaat!
  • Voor de reisagent EPG in Myanmar geven we een dikke 10. Alles was tot in de puntjes geregeld!
  • De reisroute. Prima met de binnenlandse vluchten, auto en boten. Alle locaties met alles wat er te zien is waren de moeite waard, behalve de waterval in Pyin U Lwin, dat was een beetje lachwekkend … Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten met natuurlijk Bagan en het Inley Meer. Maar de absolute  topper voor ons was de Thanboddhaya Pagode!

 

Tot slot: tja nu hebben we zo wat alles en iedereen een cijfer gegeven, alleen Van Verre nog niet. Nu dat is echt een 10. De samenstelling van de reis was gevarieerd en precies zoals wij hadden aangegeven en alles was geweldig geregeld! Bedankt en wie weet tot een volgende keer.

 

Met vriendelijke groeten,

Willy Janssens

Chris de Graaf

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.