Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Golden Rock, Kyaiktiyo

Een hoogtepunt van uw reis in Myanmar is een bezoek aan de Golden Rock. Het bedevaartsoord rondom Kyaiktiyo, de Golden Rock, is een wereldwonder op zich. Volgens de legende behoudt de gouden kei haar wankele evenwicht op de rots door de aanwezigheid van een haar van Boeddha. Met name in het bedevaartseizoen van november tot maart komen duizenden Birmezen naar de Golden Rock. Het goud van duizenden tempels en het groen van duizenden palmbomen zijn de dominante kleuren van Mon State. Op weg naar een van belangrijkste heiligdommen van Myanmar ontwaart u een betoverend landschap.

 

Reis door een betoverend landschap 

U kunt op verschillende manieren naar de Golden Rock reizen. Met een goede conditie is de gehele pelgrimstocht van ruim elf kilometer in een uur of zes te overbruggen. Veel toeristen kiezen echter om alleen het laatste stuk te voet af te leggen. Voordat u aan de klim begint, reist u naar de busterminal. Van daaruit wandelt u op uw gemak richting de Golden Rock. U kunt zich ook naar boven laten brengen in een draagstoel (door vier mannen gedragen). Onderweg zijn genoeg kraampjes om even uit te rusten en bij te tanken.

Rondreizen en bouwsteen naar Golden Rock, Kyaiktiyo
Myanmar-Mandalay-kindereninklasje
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Heel Myanmar overland

Zuid-Myanmar: Yangon > Kyaiktiyo, Gouden Rots > Bago > Pyay. Centraal-Myanmar: Mount Popa > Bagan > Monywa > Mandalay > Pyin Oo Lwin > treinreis, terug Mandalay > Kalaw > Inle Lake. Zuid-Myanmar: Yangon.

 

Myanmar-Pyay-rijst(4)
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Ontdek onbekend Birma

Zuid-Myanmar: Yangon > Hpa An > Mawlamyaing > Kyaiktiyo. West-Myanmar: Mrauk U. Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Loikaw > Inle Lake > Kalaw Pyin Oo Lwin > treinreis Hsipaw > Mandalay > Monywa > Bagan. Zuid: Pyay > Yangon.

Myanmar-Kyaikhiyo-goudenrots25
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen Myanmar: De glorie van de gouden rots

Zuid-Myanmar

 

Vanaf Yangon mooie route langs eindpunt Birma-spoorlijn, waar erebegraafplaats naar Kyaiktiyo, de Gouden Rots > op de terugweg naar Yangon bezoek aan Bago, bezoek klooster.