Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Bago

Op uw reis van Yangon naar Bago komt u langs een van de grootste militaire begraafplaatsen van Zuidoost-Azië: Taukkyan. Het is een indrukwekkend eerbetoon aan de soldaten van het Britse Gemenebest, die in de Tweede Wereldoorlog vochten in Assam en Myanmar. Achter de 6.374 graven is een monument gewijd aan bijna 27.000 gevallen die geen graf toebedeeld kregen.

Volgens de overleveringen werd Bago in het jaar 573 na Christus gesticht door twee Mon-prinsen.  

Alhoewel Bago niet meer de grandeur heeft van een paar eeuwen geleden, zijn er nog veel overblijfselen uit die tijd. Genoeg in ieder geval om er een nacht door te brengen op uw reis naar het noorden of de Golden Rock. Zorg er in ieder geval voor dat u vroeg ontwaakt, want in de vroege ochtend lopen er duizenden monniken door de straten van Bago.

 

Reis naar natuurreservaten

Vanuit Bago is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een van de weinige natuurreservaten die voor toeristen opengesteld zijn en relatief eenvoudig te bereizen is. Het Moyingyi natuurreservaat ligt op circa dertig kilometer van Bago. Het reservaat bestaat uit een groot meer waar in de winter tientallen waterbuffels rondzwemmen. Tevens is het gebied de verblijfplaats van veel watervogels.

Tijdens deze rondreis reist u naar Bago
Myanmar-Mandalay-kindereninklasje
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Heel Myanmar overland

Zuid-Myanmar: Yangon > Kyaiktiyo, Gouden Rots > Bago > Pyay. Centraal-Myanmar: Mount Popa > Bagan > Monywa > Mandalay > Pyin Oo Lwin > treinreis, terug Mandalay > Kalaw > Inle Lake. Zuid-Myanmar: Yangon.