Yangon, Yuzana Garden Hotel

Myanmar

Eigenlijk heeft dit kleinschalige hotel alles in zich om een fantastisch hotel te zijn. Het is gebouwd in het begin van de vorige eeuw, in mooie, koliniale stijl. Bij binnenkomst uit zich dat door de lobby/annex receptie met zijn hoge huten plafond in koepelvorm. De inrichting is wel passend met z'n 'ouderwetse' meubelen. De algemene ruimten hebben wel een opknapbeurt nodig, zoals het trappenhuis en de gangen (waar butsen in de stenen muren het aanzicht ontsieren en waar de houten raam- en deurkozijnen de verfkwast van harte zouden verwelkomen). Het heeft zijn charme om hier te verblijven, een 'maar' klinkt er wel door heen. We bieden dit hotel aan vanwege het tekort aan middenklasse hotels, hoewel er klanten zijn die bewust kiezen voor de toch aparte sfeer en de ongemakken voor lief nemen.

Locatie

Het Yuzana Garden hotel ligt buiten het stadscentrum, u rijdt er echter per taxi in 10 minuten naar toe.   

Accommodatie

Slechts 37 kamers telt dit hotel! Hierboven is de sfeer al geschetst, deze geldt ook voor de kamers. Ouderwetse meubelen (maar passen hier wel). Mopper niet als iets niet helemaal in orde is, u kunt dat hier verwachten. Maar een vriendelijk verzoek doet wonderen. Alle kamers zijn airconditioned.

 

Kamertypen:

* Superior rooms. Deze kamers hebben een normale grootte, ze liggen aan de achterkant (geen mooi uitizcht).

* Deluxe rooms. Deze kamers zijn gelegen aan de voorzijde, een beter uitzicht dus. De kamers zijn echt groot. De meeste kamers hebben of een tweepersoons bed of twee eenpersoons bedden. Enkele deluxe rooms hebben een extra bed (een normaal eenpersoons bed) naast het tweepersoons bed.

* Suite. Deze is zeer ruim.

* Presidential suite. Baas boven baas, zeer ruim dus. Er is er maar 1.

Voorzieningen

Er is een zwembad naast het hotel. Het ziet er niet mooi uit (tegels van het terras zijn niet allemaal meer heel). Het bad wordt elke dag schoongemaakt, maar toch zag het er tijdens onze inspectie niet aantrekkelijk uit. Het restaurant oogt kaal, niet gezellig.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.