Yangon, The Strand Hotel

Myanmar

Een hotel met historie! Al in 1901 opende dit statige hotel zijn deuren en toentertijd was het net zo vermaard als bijvoorbeeld het Raffles Hotel in Singapore. Ook nu hoort het nog bij de Small Leading Hotels of the World. U ziet de Victoriaanse invloed nog in de architectuur en de inrichting. Er is veel gebruik gemaakt van teakhout, rotan en zwart lakwerk. De sfeer van toen is vermengd met de gemakken van nu.

Locatie

Het hotel ligt in het historische centrum en grenst bijna aan de Yangon River. Er zijn restaurantjes en winkeltjes in de omgeving en het nieuwe centrum is op loopafstand. De luchthaven ligt op circa 30 minuten rijden.

Accommodatie

Er zijn 23 deluxe suites. De kamers zijn ruim (65 m2) en heel mooi, in oude stijl, ingericht. Ze hebben hoge plafonds, een teakhouten vloer, een prachtige ventilator van lakwerk en mooie ouderwetse ramen. Maar ze zijn ook van alle moderne gemakken voorzien: televisie, minibar, kluisje, airconditioning en een föhn.

In alle kamers staat een zitje en een bureau. De badkamers zijn ook ruim en hebben een dubbele wasbak, een aparte douche en een bad.

Dan zijn er 8 superior suites. Deze zijn bijna gelijk aan de deluxe suites, alleen zijn ze iets kleiner (55 m2) en het uitzicht is anders.

Er is 1 Strand Suite. Deze is enorm groot met wel drie zitgedeeltes, een slaapkamer, een badkamer, twee toiletten, een eetkamer en een keuken.

Voorzieningen

The Strand Café is het gezelligste restaurant in het hotel. Hier worden zowel Aziatische als Europese maaltijden bereid. The Strand Grill is chiquer en helemaal in oude stijl. Er is tevens een bar.

Het hotel heeft geen zwembad.

Wel zijn er wifi in de lobby, winkeltjes, een lift, roomservice, een spa en laundryservice. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën