Mawlamyaing, The Strand Hotel

Myanmar

Het beste hotel in Mawlamyaing, oftewel Moulmein. Maar dat betekent niet dat u luxe kunt verwachten. De ligging is wel mooi, zo aan de rivier. Het hotel is in 2011 gebouwd; zoals in veel afgelegen gebieden is het begrip ‘onderhoud’ ver te zoeken, we vinden dat jammer, maar het is zoals het is. Toch is het de beste optie als u in deze stad, met nog zichtbaar koloniaal verleden, wilt verblijven. Neemt u de ongemakken voor lief, of ga niet naar deze stad.

 

 

Locatie

De locatie is goed: aan de rivier, maar ook in het centrum (niet ver van de markt). Wel met een wonderlijke maar: de meeste kamers hebben geen zicht op de rivier, maar op de stad. De gangen naar de kamers toe bieden het mooie uitzicht (niet te begrijpen, maar goed…).

Accommodatie

De kamers zijn redelijk netjes. Men heeft drie kamertypen:

Superior rooms, Deluxe rooms en Royal Deluxe rooms.   

Wij boeken in principe de Deluxe rooms (toch nog ietsje beter dan de superior rooms, iets ruimer). 

Voorzieningen

Er is een restaurant, ziet er netjes uit. Ook is er een groot dakterras, van waar u een mooi uitzicht heeft op de rivier. Het dakterras is niet altijd gezellig gedekt, maar u kunt wel van het uitzicht genieten. Kijkt u ter plekke wanneer men het terras ‘opdekt’, maar verwacht geen romantisch gevoel hierbij.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën