Pyin Oo Lwin, Hotel Pyin Oo Lwin

Myanmar

Luxe, stijl en kleinschaligheid: een korte samenvatting van dit fraaie boutique-bungalowhotel. Het houten 'hoofdgebouw' is geheel uit hout opgetrokken en straalt warmte en sfeer uit. De bungalows zijn werkelijk prachtig; zowel van binnen als van buiten van teakhout. En: allen met open haard onder de mooie stenen schouw. Het hotelterrein is ruim opgezet, de bungalow (2-onder-1-kap) zijn tegen de heuvel gebouwd. Er is veel aandacht besteed aan de tuin. Men heeft alle planten-, bomen- en struikensoort geplant, die een weerspiegeling van de fauna van Pyin Oo Lwin vormen. Zo zie je koffiestruiken, aardbeienplantjes, afrikaantjes, dahlia's, enz. Prominent in het oog springend is de recplica van de Purcell-tower, de klokkentoren in het centrum van het stadje, uit de Brits-koloniale tijd. Er is verder een groot en mooi zwembad, redelijk uniek voor Pyin Oo Lwin. Wij vinden dit hotel een aanrader.

 

 

Locatie

Even buiten Pyin Oo Lwin, in ongeveer 10 minuten rijdt u per taxi naar het centrum.

Accommodatie

Tegen de heuvel gebouwd in een soort wijde kring zijn 36 geschakelde houten bungalows gebouwd (2-onder-1-kap). De kamers zijn airconditioned.

 

Er zijn twee typen bungalows.

Deluxe bungalows en suite-bungalows. Deze zijn gelijk, het verschil zit hem in wat extraatjes bij de suites zoals: een verenvulling in het dekbed en kussen en nog wat (nog kleinere) dingetjes. Wij bieden de deluxe bungalows in principe aan (en op verzoek natuurlijk de zgn. suites).

Beschrijving:

Vóór de bungalows is een balkon of terras, net zo breed als de kamer. Met houten vlonder/vloer met 2 stoelen.

En dan het interieur: houten vloeren en meubelen en: een enorme open haard, waar de houtblokken al voor het aansteken (door personeel) liggen voor de koele avonden (van enkele van onze klanten hoorden we dat de rook naar binnen slaat, lukt dus niet altijd; u kunt dan een electrisch kacheltje vragen).

Fraaie, stevige bedden, een houten bank of sofa en een bureau. En dan nog is er ruimte over. De badkamer is heel mooie met aparte toiletruime en een aparte regendouche in een glazen cabine. Er is een apart ligbad.

Voorzieningen
  • Een prachtig overkapt zwembad (zijkanten open), er zijn heaters voor koude dagen.
  • Goed en zeer sfeervol restaurant en een uitstekende keuken. Wat is er veel aandacht hieraan besteed!
  • In de lobby staat een vleugel, waar op sommige avonden (afhankelijk van de bezetting) gemusiceerd wordt.
  • Buggy's zijn er ook (golfcarwagentjes) om de gasten naar de kamer te brengen (eigenlijk niet nodig: geen groot terrein en het is glooiend).
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën