Pyin Oo Lwin, Governor's House

Myanmar

Voor degenen die echt iets speciaals zoeken! Het is alsof u in een museum slaapt. De wassen beelden van illustere voorgangers die ook hier sliepen, wachten u op in de hal. Het prachtige landhuis in Engelse stijl is gebouwd in 1904, daarna verwoest, maar compleet gerenoveerd. 

Dit koloniale landhuis ligt naast het Aureum resort (van dezelfde eigenaar).

Locatie

Het hotel ligt buiten het centrum. Het is heerlijk rustig. Er zijn geen restaurantjes of winkeltjes op loopafstand.

Accommodatie

Er zijn slechts 5 kamers. De kamers zijn in antieke/koloniale stijl ingericht, maar wel van alle gemakken voorzien. Zo hebben ze televisie, een minibar, een kluisje en airco die in de koude periode ook als verwarming kan functioneren. De kamers zijn zeer stijlvol en groot!

De Governor’s Suite heeft een heerlijk zitje, een sofa, een bureau, een hemelbed (een tweepersoonsbed) en een enorme badkamer met een hoekbad (bubbelbad) en een separate douche.

De Junior Family Suite heeft 2 tweepersoonsbedden, een aparte kleedruimte en eveneens een ruime badkamers.

De Royal Family Suite heeft ook 2 tweepersoonsbedden. Speciaal aan deze kamer is de toegang tot de grote veranda met schommelstoelen.

Voorzieningen

Er is een binnenzwembad. Daarbij staat een tafel waar u kunt eten. Maar u kunt er ook voor kiezen om in de bar (ja, ja, dat had de rijke familie die hier vroeger woonde ook voor het bezoek!) te eten en er is een soort eetkamer.

Roomservice is ook mogelijk. Verder beschikt het hotel niet over faciliteiten, maar het is zeker een bijzondere ervaring om hier te slapen vanwege de hele setting.