Ngapali Beach, Sandoway Resort

Myanmar

Het groene sprookje! Alle bomen en struiken hebben de tijd gehad om tot volle wasdom te komen. De cottages en villa's liggen verscholen tussen het groen. Wat een schitterend resort! Verfijning, comfort en design zijn samengesmolten tot wat het is geworden: een bounty-accommodatie, waar u in alle rust uw reiservaringen in Birma nog eens de revue kunt laten passeren.  

 

Alle hotels aan Ngapali Beach zijn van juni tot en met september (4 maanden dus) gesloten in verband met het regenseizoen, dat aan de westkust vrij hevig is.

Locatie

Pal aan het prachtige strand gelegen. Aan de voorkant loopt de rustige, smalle straat waar praktisch alle hotel in Ngapali aan liggen. Hier zijn ook enkele winkeltjes en kleine restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.  

Accommodatie

Alle kamers, cottages en villa's zijn gebouwd in twee lagen: boven slapen, beneden het comfort van een heerlijk zitje. Praktisch alles is van hout, heel mooi. De (ook weer) houten trappen vormen een fraai middelpunt van de kamers. Uiteraard zijn alle kamers airconditioned. In alle kamers kan extra bed (of bedden) geplaatst worden.

 

Er zijn in totaal 56 kamers.

 

Kamertypen:

  • Deluxe rooms: 70 m2. Gelegen in de tuin (geen zeezicht). Het zijn zgn. geschakelde kamers, dus meerdere kamers (met ieder twee verdiepingen) onder 1 dak. Beneden is de living, halverwege leidt de trap naar de vide, waar het bed (of bedden) staat. Er is een beperkt aantal deluxe rooms met 1 verdieping, gelijkvloers dus; speciaal voor mensen die geen trappen kunnen lopen. Er is bij alle kamers een terras.
  • Village cottages: 70 m2. Eveneens gelegen in de tuin (geen zeezicht). Deze zijn dus even groot als de deluxe rooms en ook praktisch gelijk. Het enige verschil is: deze zijn vrijstaand, dat is alles. De beleving is dezelfde, het prijsverschil wel aanzienlijk (kiest u dus, is ons advies, voor een deluxe room).
  • Beachfront cottages: 70 m2. Gelijk aan bovenstaande, maar het verschil is gelegen in de locatie: direct aan het strand!
  • Villa's Seaview: 135 m2. Tussen de beachfront villa's door ziet u de zee). De enorme oppervlakte heeft beneden een ruime living. Daarachter een kleedkamer annex bagageruimte. En daarachter de tropische verrassing: een heel mooie badkamer, niet alleen heel groot, maar vooral bijzonder (het ligbad is in de vloer, betegeld, als een soort ligbed). Ook dit type 'kamer' heeft een vide halverwege: daar is uiteraard het bed (of de bedden) Er staan o de vide-verdieping op een verhoging, met zicht op zee, relaxbedjes. Maar ook een eenpersoons bed. En er is ook plaats voor nog een extra bed. Heel grappig: een bruggetje van de ene kant van de vide naar de andere kant (oei, niet voor kleintjes!).
  • Villa's beachfront: 135 m2. Exact gelijk aan de Villa's Seaview, met het grote verschil dat deze aan het strand liggen.
Voorzieningen

 

  • Een schitterend zwembad, bij het strand (grootste van Ngapali Beach).
  • De bibliotheek (uitzicht op zee) nodigt uit tot heerlijk uitrusten.

 

 

  • Er is een bioscoop (jawel!). Met CNN-nieuws en films op vaste tijden.
  • En verder alles wat u maar nodig heeft.