Ngapali Beach, Pleasant View Resort

Myanmar

Een plezierig (zoals de naam al aanduidt) resort, aan het mooie strand gelegen, maar ook naast het vissershaventje. Tegenover het resort ligt een eilandje, waar dit hotel een eigen restaurant heeft: vaar of wandel er naar toe (afhankelijk van het getij). De kamers zijn goed, het enige jammere van dit middenklasse hotel is, dat er geen zwembad is. Maar: de baai biedt volop mogelijkheden om te zwemmen.

 

Alle hotels aan Ngapali Beach zijn van juni tot en met september (4 maanden dus) gesloten in verband met het regenseizoen, dat aan de westkust vrij hevig is.

Locatie

Aan het begin (of het eind, hoe u het maar noemen wilt, in ieder geval: het meest zuidelijk) van de grote baai, waaraan de meeste hotels liggen. U kijkt aan één kant (zijkant) uit op het vissershaventje bij het vissersdorp. Levendig dus. En natuurlijk zicht op strand en zee.

Accommodatie

Er zijn slechts 26 kamers, als volgt verdeeld in de volgende kamertypen:

  • Deluxe bungalows, gardenview: De kamers zijn leuk ingericht, met kleurige kussentjes. Mooie badkamers (fijne douche). Uitzicht op de tuin.
  • Deluxe bungalows, seaview: Deze zijn gelijk aan de bungalows hierboven vermeld, het uitzicht is echter anders: op zee.
  • Deluxe 2 Storey bungalows, seaview: Het hotel noemt dit type bungalows, maar dat zijn het niet. Het zijn kamers in een wooneenheid, twee verdiepingen. Mooie kamers, normale grootte, netjes ingericht. Deze kamers zijn mooier en wat ruimer dan de hierboven vermelde kamers. Er zijn kamers op de begane grond en erboven, vandaar de benaming 2-storey.
  • Family Deluxe bungalows: Dit zijn in feite twee geschakelde bungalows (dus met tussendeur): 1 seaview en 1 gardenview.
Voorzieningen
  • Het restaurant bij het hotel ziet er netjes uit.
  • Zoals in de aanhef genoemd: het hotel heeft ook een restaurant (voor lunch en diner) op het eilandje voor de kust. Erg leuk, ook gasten buiten het hotel komen hier eten.

 

De tuin is netjes, niet zo weelderig aangelegd.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.