Kalaw, Green Haven

Myanmar

Als je aan komt rijden denk je: wat een ontdekking! Twee koloniaal ogende identieke witgepleisterde huizen, met veel bloemen in de tuin en potplanten op de trappen. Het is echter minder luxe dan verwacht. Maar toch: niet verkeerd. De kamers zijn netjes, de ene wat kaal ingericht, de ander lijkt weer een Alpenblokhut. Wonderlijk. De huizen zijn in de oude Engelse stijl gebouwd en dateren van 2009. Het is een aardig hotel, heeft zeker aan de buitenkant ook charme. Maar verwacht geen luxe.

Locatie

Aan de rand van Kalaw ligt deze aan dit aan de buitenkant opvallende hotel, je kijkt in het groen aan de overzijde (met hier en daar grote huizen verstopt tussen het groen).

Accommodatie

De kamers zijn verdeeld over de twee huizen, ieder gebouw heeft twee verdiepingen. Er is geen airconditioning, niet nodig in dit koele gebied. Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met een tweepersoonsbed (double room).

 

  • 12 Superior rooms: deze zijn wel heel klein, boeken we in principe niet, in ieder geval niet in eerste instantie. De superior rooms zijn beneden.

 

  • 8 Deluxe rooms: deze zijn boven gevestigd (beter uitzicht). Bijna altijd hanteert men in hotels dezelfde grootte en inrichting. Hier niet. De ene deluxe room is redelijk groot met gladde witte muren, de ander is een derde kleiner en geheel betimmerd met teakhouten planken. Er is geen peil op te trekken. Maar ach... het heeft wel charme. Alle kamers ogen schoon, zijn wel eenvoudig, maar netjes, ingericht. Een voorbeeld van 'eenvoudig': in één van de kamers gestruikeld, omdat het tapijt aan de rand omkrult. De badkamers zijn netjes, de meeste hebben een douche in het bad.

 

  • 2 Suites: deze zijn in 2015 nieuw gebouwd en zijn zeer ruim, zeer geschikt voor families met twee kinderen. Ook deze kamers hebben het uiterlijk van een Alpenblokhut. Er is een klein zitje in de kamer. De badkamer heeft een douche en een bad.
Voorzieningen
  • Restaurant (Chinese en Birmese gerechten)
  • Er is geen zwembad
  • Wifi
  • Kluisjes bij de receptie
  • Fietsverhuur
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.