Inle Lake, Inle Khaung Daing Resort

Myanmar

Alle cottages, suites en andere kamers zijn geheel van hout pgetrokken, zowel van buiten als van binnen, evenals de andere gebouwen. Het resort ziet er, zo vanaf het water aankomend, heel leuk uit met aan de voorzijde de huisjes op palen boven het water. Geziende in verhouding redelijke prijs is het een goede keuze als u niet voor wat meer luxe kiest.

Locatie

Aan het Inle Lake gelegen en wel aan de noord-westkant van het meer, direct aan het meer. Het is zowel over de weg als per boot bereikbaar. Nyaung Shwe ligt op ongeveer 20 minuten rijden. In de omgeving van het hotel zijn verder geen restaurantjes of winkeltjes.

Accommodatie

Alle 80 huisjes/kamers zijn geheel van hout. De kamers hebben geen airco, wel een ventilator.


Wij hebben dit hotel aangemerkt als een 2-3* hotel. De suite rooms zijn 3-4* niveau, de cottage rooms 2-3* en de superior rooms 2*. Kijkend naar de voorzieningen en het geheel komen we uit op 2-3*. Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met 1 tweepersoonsbed (double room).
 
Kamertypen:

 

  • Superior rooms: de kamers zijn geschakeld, elke wooneenheid heeft 5 kamers. Aan de voorkant is een veranda langs alle kamers. De superior kamers liggen meer naar achteren, geen uitzicht op het meer. De kamers zijn klein en echt simpel, we boeken deze in principe niet, hoewel ze wel schoon zijn.

 

  • Suite rooms: deze cottages bieden uitzicht pal op het Inle Lake. De cottages zijn op een hoger deel gebouwd, op de vaste wal, dus niet boven het water, maar wel aan het water. Het uitzicht is prachtig. De kamers zijn echt groot, met een mooi hemelbed. Aan de raamzijde stap je omlaag, daar is een sofa om te genieten van het uitzicht. De eveneens met hout beklede badkamer heeft twee wastafels, ziet er luxe uit. Maar dan: er naast zijn de douche en het ligbad ondergebracht in een kaal-betegelde eenvoudige ruimte; wonderlijk en past niet bij de rest.

 

  • Cottage rooms: zijn onderverdeeld in new cottages en old cottages. Alle cottages zijn gebouwd op palen in het water. Het uitzicht is natuurlijk prachtig, op het meer.

 

Old Cottages: de kamers zijn ruim en netjes, beslist niet luxe, wel aardig. De wastafel is nabij de ingang, niet afsluitbaar dus. Daarnaast is een aparte ruimte met wc, daarvandaan is de buitendouche bereikbaar.

 

New Cottages: Zijn net zo ruim als de andere cottages maar dan geheel gerenoveerd en luxer met een modern bad. Deze kamers hebben geen buitendouche, maar er zit wel een raampje boven de douche, waardoor het lijkt alsof je buiten staat.

 

Voorzieningen
  • Restaurant (wel heel groot, beetje 'massaal'). Wel leuk: het grote houten terras ervoor. Ook hier kunt u voor kiezen. Het restaurant en terras liggen niet direct aan het meer, maar biedt doordat het hoger ligt wel een fraai uitzicht.
  • Zwembad
  • Fietsverhuur
  • Excursiemogelijkheden
  • Wifi
  • En alle andere voorzieningen die bij een hotel behoren (wasservice, roomservice, etc.)

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.