Pindaya, Inle Inn

Myanmar

De leuke ligging in het stadje Pindaya nabij het meer en uitkijkend over gigantische Banyanbomen maakt dit hotel het boeken waard. Het hotel is in bungalowstijl.

Locatie

In het stadje Pindaya nabij het meer. Blikvanger is de mooie dikke oude boom in het parkje. De ligging van het stadje is hoog, het is er dus redelijk koel. Op loopafstand zijn een paar restaurantjes, een enkele winkel en de markt.

Accommodatie

In het hoofdgebouw is een eetzaal met hoog plafond. Buiten is een gezellig terras.

Het hotel telt 36 kamers. Deze zijn ondergebracht in bamboehutten en chalets.

De 24 bamboehutten, ook wel superior chalets genoemd, hebben van binnen bamboe muren en zien er leuk uit. Van buiten zijn ze van bamboe of van steen. De inrichting is eenvoudig, maar traditioneel. De kamers zijn vrij klein. Er staan een tweepersoonsbed of twee losse bedden, een kleine kast en een bureau met een stoel. Alle kamers hebben een balkonnetje met 1 stoel. Er is een badkamer met warm water. Er is geen airco of fan, maar dat is niet nodig, vanwege de hoge ligging is het hier koel. Leuk detail: in het koude seizoen ligt er een warme kruik in uw bed!

De 12 deluxe chalets zijn van bijzondere stenen: een soort keien. Ze zijn mooi ingericht. Er is een openhaard, televisie, koelkastje, waterkoker een badkamer met warm water bij het bad en de douche. Ze zijn een stuk ruimer dan de bamboehutten.

Voorzieningen

Hopelijk blijft de kok nog heel lang in dit hotel werken, want zijn kookkunsten zijn een 4/5* hotel waardig! Of u nu kiest voor een Birmese, Danu (regionaal) of een Europese maaltijd: het eten is heerlijk!

Bij het restaurant is een bar met leuke zitjes. Kluisjes zijn bij de receptie te huur. En ook internetten kan bij de receptie. Er is boekenruil, een spa waar voornamelijk massages worden gegeven en roomservice en wasservice. 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën