Bagan, Bagan River View Hotel

Myanmar

Aan de Ayerwaddy-rivier gelegen en dan heb je als hotel al een forse voorsprong! En dan bevinden zich op het hotelterrein ook nog historische ruïnes, die 's avonds fraai worden verlicht. De kamers zijn in wooneenheden ondergebracht, deze zijn van de zo typisch Birmese oranje stenen opgetrokken, het interieur is praktisch helemaal van hout. Heerlijk is het grote terras aan de oever van de rivier, waar 's avonds de lampionnen in de bomen voor een sprookjesachtige sfeer zorgen.

Locatie

Het Bagan Hotel ligt prachtig in Oud-Bagan aan de Ayerwaddy Rivier en vlakbij het museum.

Naast het hotel staat een ruïne van een tempel en in de tuin van het hotel zijn ook restanten van oude tempels te vinden. In de omgeving zijn geen restaurant of winkeltjes: afhankelijk van het hotel.

Accommodatie

Er zijn 118 kamers, allen op de begane grond. De opbouw van het hotel is wat wonderlijk. Als u aankomt, ziet u nauwelijks bebouwing, u wandelt voorbij de receptie/lobby door het groen en dan ziet u de oranje (stenen) wooneenheden. De kamers (m.u.v. de suites) zijn ondergebracht in wooneenheden. Tussen deze zijn gangen waar de kamers op uitkomen. Het is een soort barakstijl (hoewel dat woord geen positieve associatie oproept weten we even geen ander woord): de mooiste kamers liggen aan de rivierkant. Tussen de 'barakken' is ongeveer 5 meter tuin (nauwelijks uitzicht dus). Alle kamers zijn op de begane grond.

 

De kamers zijn leuk (hoewel de meubelen ouderwets ogen), niet luxe. Er is veel hout in verwerkt: vloeren, wanden, meubelen, hoewel er ook rotanmeubelen staan. Elke kamer heeft 1 stenen muur (inderdaad: het bekende oranje gesteente, leuk). Dit alles geeft een warme gloed. De afwerking is niet altijd heel goed; op foto's is dat niet te zien.

 

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, douche in bad, televisie, koffie/thee faciliteiten en een minibar. 

Er zijn kamers met aparte bedden (twin rooms) en met 1 tweepersoonsbed (double rooms). Er zijn 2 deluxe rooms en 2 river view rooms met een verbindingsdeur.

 

Kamertypen:

 

  • Deluxe rooms 24 m2. Wij vinden deze vrij klein en mede daardoor ook donker. Ze zijn niet verkeerd, maar ja... Wij beoordelen dit kamertype als 3*. Als u kiest voor dit hotel, dan   raden we aan een van de kamertypen hieronder te boeken.

 

  • Junior suites: 48 m2. Dubbel zo groot dus. En dat is heerlijk! Een heerlijk groot zitgedeelte biedt toch wel veel comfort. Door het vele houtwerk oogt dit kamertype ook wel donker.

 

  • Riverview suites: eveneens 48 m2. Deze zijn gelijk aan de junior suites, maar: ze liggen aan de rivierkant (niet direct aan de rivier, er ligt zeker 30 meter tussen; u ziet tussen de bomen en struiken het water glanzen). Deze kamers hebben een aparte douche en bad. U wandelt zo naar het terras aan de rivier voor uw ontbijt of om even wat te drinken.

 

  • Presidential Suite: heel mooi, hoger gelegen. Totaal andere inrichting: heel modern en strak. Het bed staat op een soort podium met groene bamboestokken eromheen. Vanaf het bed heeft u zelfs nog uitzicht op de rivier. Het is heel ruim. Zeer geschikt voor honeymoon!

 

  • Bagan Villa: ideaal voor families. Er staan 5 bedden verdeeld over 3 slaapkamers. De inrichting en architectuur zijn heel mooi en de locatie van de villa is uniek!

 

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Mooie ruime tuin aan het water, waar u heerlijk kunt ontbijten of dineren. De ruïne wordt dan verlicht, een prachtig romantisch achtergrondbeeld!
  • Wifi
  • Pinautomaat
  • En verder alle voorzieningen die bij een hotel behoren (wasservice, roomservice, etc)
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.