Bagan, Amazing Bagan Resort

Myanmar

Een goed hotel, ook gezien de prijs/kwaliteitverhouding. Het ligt afgelegen, in feite direct naast de historische vlakte, toch wel bijzonder. De kamers liggen in een grote tuin. Het hotel komt degelijk over; dit klinkt niet hip, is het ook niet. Maar het is wel een solide en goed hotel. De gangen en trappen zijn van mooi en 'zwaar' hout. De meeste kamers zijn in het gebouw, er zijn eveneens mooie suites. Op korte afstand is een 18 holes golfbaan, zeker een pré voor vele gasten. De entree met lobby en receptie: is een ronde ruimte, mooi gedaan, met die zware solide houten trap. Wel een beetje (te) donker, een paar goede spots zou wonderen doen.

Locatie

Aan de rand van de archeologische zone, op korte afstand van de pagodes. Heel leuk als u naar het hotel wordt gebracht: links en rechts ruïnes van pagodes: bijzonder. Per taxi naar de Ayerwaddy-rivier: ongeveer een kwartier. Restaurantjes in de omgeving: ongeveer een kwartier lopen, met een taxi ongeveer 5 minuten.

Accommodatie

Het hoofdgebouw telt 3 verdiepingen. Alle kamers hebben houten vloeren, alles ziet er solide uit. Het meubilair is van zwaar, donker hout; klassieke stijl. Het hotel telt 66 kamers. Alle kamers zijn voorzien van airco, televisie, kluisje, minibar en koffie/theefaciliteiten. De kamers hebben geen balkon, dit is toch wel jammer. 

Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met 1 tweepersoonsbed (double room). De corner suites hebben een verbindingsdeur met de naastgelegen deluxe room, ideaal voor families.

 

Kamertypen:

 

  • Deluxe rooms: deze zijn allen in het hoofdgebouw. De kamers hebben een normale grootte. De badkamer is niet zo groot, wel goed. Douche in badkuip.

 

  • Corner Suites: in het hoofdgebouw. Deze kamers zijn wel een stuk groter: een mooie ruimte. Extra ten opzichte van de deluxe rooms is een soort bedbank; deze is niet als extra bed bedoeld, maar als daybed (zoals het hotel dit noemt). Een heerlijk comfortabel kamertype. Ook de badkamer is groter en nog mooier en heeft een aparte douche en bad. De prijs is ongeveer gelijk aan die van de Suite Bugalows.

 

  • Suite Bungalows: deze zijn in de tuin, nabij het zwembad. Het zijn vierkante huisjes gemaakt van rood steen (zie je veel in Bagan). De kamers zijn kleiner dan de Corner Suites, ze zijn wel weer heel mooi, anders. En: in de tuin, nabij het zwembad. Echt leuk. De prijs is ongeveer gelijk aan die van de Corner Suites.
Voorzieningen

Er is een prachtig groot zwembad bij dit hotel. Ook is er een fraai aangelegde bloementuin. Verder is er op loopafstand een golfbaan, en zijn er spa-faciliteiten in het hotel. Er is een pinautomaat aanwezig in het hotel, en er is gratis Wifi. Leuk om te doen: fietsen huren, en nog gratis ook!

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën