terug naar overzicht

Bouwsteen Driedaagse trek naar Inle Lake

Voor de sportieve natuurliefhebbers: 3 dagen wandelen door het glooiende gebergte van het relatief koele gebied tussen het Britse hillstation Kalaw en het Inle Lake. U zult ongetwijfeld met volle teugen genieten. Deze wandeling of trek is goed te doen voor een ieder met een goede gezondheid en conditie.

Het is niet zwaar, maar: u loopt wel dagelijks rond de 5 uur. Geen hoog tempo, veel rust, maar ondertussen moet u wel de afstanden afleggen. Maar uw inspanningen worden rijkelijk beloond: veel contacten met de bergstammen, u bent in een toeristisch onbekend gebied. 

Reis van dag tot dag: Driedaagse trek naar Inle Lake

Dag 1           Naar Kalaw
Dag 2           Nan Ta Le Pao

Dag 3           Hti Thein

Dag 4           Inle Lake

Dag 5           Inle Lake        

Dag 6           Inle Lake

Dag 7           Inle Lake

100% maat werk

Dag 1 Heho - Kalaw

U wordt bij de luchthaven van Heho opgewacht door uw chauffeur. De tocht naar Pindaya voert langs akkers waar aardappelen, kool, etc wordt verbouwd en door bergdorpjes, waar 's morgens vaak kleurrijke markten zijn. Hier even rondwandelen tussen de kleurrijke bergbewoners. En dan door naar Pindaya, een rustig plattelandsstadje, dat beroemd is geworden door zijn berg met kalksteengrotten.

U heeft hier de tijd om de grot te bezichtigen. Tussen de stalactieten en stalagmieten staan rond de achtduizend boeddhabeelden in vele soorten en maten opgesteld. Zo ongelooflijk indrukwekkend en mooi!

 

Heel leuk om te bezoeken als de tijd het toelaat: Een papierfabriekje, waar u zelf ook bloembladeren in de papierbrij mag leggen: en dan maar wachten tot het opgedroogd is en u uw eigen papieren tafellaken mee kunt nemen. Vervolgens gedeeltelijk dezelfde route terug en dan westwaarts, door naar Kalaw. U bent alles bij elkaar vanaf de luchthaven zo rond de 5 uur onderweg.

 

Informatie Kalaw:

De indrukwekkende bergpartijen, vruchtbare valleien en autonome bergstammen gecombineerd met het aangename (koele) klimaat maakten dit plaatsje in het Shan-bergplateau al in de 19de eeuw tot een populair vakantiegebied. De Britten stichtten in Birma tal van bergstations, die tijdens de hete zomermaanden een geliefd toevluchtsoord werden. Kalaw is zo’n bergstation. Het ligt op een hoogte van ruim 1300 meter. Het lijkt alsof je in Engeland bent: heuvelachtig groen landschap, hier en daar Engelse huizen en niet te geloven (u bent in Azie!): afrikaantjes, dahliah’s, margrieten, kortom wat bij u in de tuin groeit, treft u daar aan. En nog vele Engels-koloniale huizen. Bezienswaardigheden zijn: Nee Paya, een mooie goudkleurige boeddha en de katholieke Christ the King-kerk. Verder is er niet zoveel te zien in het stadje, de omgeving is mooi.

 

Overnachting in Kalaw.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Kalaw - Nan Ta Le Pao

P1110077(14)

Deze trek is door een ieder met een goede gezondheid goed te doen, maar u wandelt wel in een bergachtig gebied, uw conditie moet wel goed zijn al is het geen zware trek. De nachtrust zal eveneens niet zo verkwikkend zijn als in een hotel. Het gebied leent zich wel heel goed voor treks: redelijk koel en u wandelt van het hogere Kalaw naar het lagergelegen Inle Lake.

 

Vanochtend begint de boeiende wandeltocht, oftewel trektocht onder begeleiding van een gids (met een beetje geluk spreekt hij wat Engels, maar met handen en voeten kom je ook een heel eind). Vanuit Kalaw wandelt u in ongeveer 2 uur naar Look Pyin, een Danu-bergstamdorp. U wandelt daar even rond, de ontmoetingen zijn erg leuk, men verwelkomt u met gezonde nieuwsgierigheid.

En weer op stap, een wandeling van een uur naar het dorp Taung Yoe; net als in het vorige dorp leeft men hier van de akkerbouw.

Hier luncht u.

 

En dan het laatste stukje vandaag: nog een uur lopen naar het Nan Ta Le Pao-dorp, waar de Pao-mensen leven. U heeft vandaag rond de 5 uur gelopen. U overnacht in het klooster of andere echt simpele accommodatie. U slaapt op een matras op de grond, er zijn dekens. Koopt u ergens onderweg voorafgaande aan de deze tocht, een doek, u kunt zich daar dan in wikkelen komende nacht (dekens en kussens gaan zo weer de kast in voor de volgende gasten). Neemt u voor deze trek een handdoek mee (alleen tijdens trek is dat nodig).

Kortom: De accommodaties zijn hier simpel (behelpen), zo is praktisch altijd het toilet buiten (afgeschermd, dat wel) en kunt u zich wassen bij een kraantje, hopelijk afgeschermd.

 

Overnachting in Nan Ta Le Pao.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transport naar startpunt en gids tijdens de trektocht.

 

Dag 3 Nan Ta Le Pao - Hti Thein

Na uw ontbijt in het klooster neemt u weer de benenwagen en wandelt u in ongeveer een uur naar Ba Nin Gone, waar het Danu-bergvolk leeft. Vervolgens loopt u langs met name groentetuinen nog eens anderhalf uur naar het Pao-dorp Tun Kong, waar u luncht. En dan weer op stap, naar het Pao-dorp Pattu Pauk. In dit bergstamplaatsje leeft men voornamelijk van bamboevlechten: Matten en Manden.

 

Het laatste stukje vandaag leidt naar het Hti Thein-dorp, waar u overnacht in het klooster of bij een lokale familie.

De overnachtingsplek is vergelijkbaar met die van de vorige nacht. U heeft vandaag wederom rond de 5 uur gewandeld.

 

Overnachting in  Hti Thein.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en gids tijdens de trektocht.

Dag 4 Inle Lake

Myanmar-Kalaw-dorpje2(8) Myanmar-Inle Lake-boot met mensen(8)

U wandelt grotendeels bergafwaarts over een onverharde weg en door twee typische Pa'O-bergstamdorpen. Een minder leuke route dan de heenweg via een onverharde weg, maar wel prachtige vergezichten. Al met al bent u zo'n 3 uur aan het lopen. Bij het dorp Indain gaat u lunchen. U bent dan op een heel bijzondere plek, die ook door de meeste Inle Lake-bezoekers op het programma staat. De uitbundige vegetatie doet denken aan een scène uit een van de Indiana Jones films. Dit half vervallen fantastisch mooie 17de-eeuwse pagode-complex, is bijzonder en zeer fotogeniek. Vervolgens wordt u naar uw hotel aan het Inle lake gebracht.

 

Informatie Inle Lake:

Het Inle Lake is een meer, zoals u nergens anders zult aantreffen! Dorpen op palen, drijvende tuinen, beenroeiers, hoge bergen rondom en dan ook nog eens de bergstammen die rondom het meer leven (tot aan Pindaya en Kalaw toe). Het hooggelegen meer heeft een lengte van 22 kilometer en is het leefgebied van de Shans en de Intha’s. In maar liefst 17 dorpen op palen hebben zij zich volledig aangepast aan het leven op en rond het meer. Het is een vrij koel gebied. Tal van oude ambachten worden in de dorpen nog steeds in ere gehouden.

De vissers zijn wereldberoemd, omdat de omstandigheden hen hebben geleerd om met één been te peddelen.

Zo houden ze de armen vrij om het visnet uit te gooien en hebben ze al staande geen problemen om over de drijvende tuinen heen te kijken.

 

Men verbouwt er tomaten, kool, bonen en ook verschillende soorten bloemen. Met wier, dat zij uit het water vissen, worden de tuinen regelmatig opgehoogd of uitgebreid. U blijft zich verbazen en u blijft fotograferen! En dan zijn er de kleurrijke bergbewoners, die niet op het meer leven, maar rondom. Zij bieden hun waren op marktjes aan, heel leuk om te zien, de meesten dragen hun traditionele kleding.

De markten zijn 1 x in de 5 dagen (5-daagse week hanteert men hier i.p.v. 7 dagen), het is dus niet in te plannen met onze kalender welke wanneer is. Maar er zijn veel markten, het lukt meestal wel om een markt te bezoeken (daarnaast komt u ook in dorpen waar men leeft, u zult dus altijd wel bergstammen zien. Aanrader: heeft u er tijd voor en zin er in, huurt u dan fietsen. Vele hotels verhuren deze (op het vasteland gelegen hotels), zo niet, dan kunt u naar Nyaung Shwe gaan hiervoor (dit plaatsje is de toegangspoort tot het Inle Lake, hier vandaan vertrekken ook alle boten). Maakt u een fietstocht naar een winery (jawel!): een heel leuk doel voor uw uitstapje.

Verdwalen kan eigenlijk niet.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 5 Inle Lake

Bootexcursie halve dag op het meer. Een eerste kennismaking, per boot uiteraard, met het Inle Lake en haar bewoners. Het meest opvallend zijn wel de beenroeiers (camera in de aanslag!). De boottocht voert naar Innpawkhone Village, waar men bedreven is in zijdeweven. Ook bezoekt u Nanpan met zijn bootwerven en sigarenfabriekje (die enorm dikke typisch Birmese sigaren, cheroots). Vervolgens naar de Phaungdaw U-pagode en, als er tijd is, naar Leshae Village, waar men bijzondere boeddha-beelden heeft staan. U vaart naar de beroemde drijvende tuinen. Hier worden voornamelijk tomaten geplant omdat deze het hele jaar door geoogst kunnen worden.

De volgorde is afhankelijk van de locatie van uw hotel aan het meer.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 6 Inle Lake

IMG_7019(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt.

 

Dag 7 Inle Lake - Heho

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer drie kwartier door uw chauffeur naar de luchthaven van Heho gebracht.

 

Bij aankomst einde van het arrangement.

Inclusief ontbijt, privé-transfer.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
DSC_4309
Michelle
Myanmar is nog zo authentiek, dus voelt u zich tot dit land aangetrokken, dan kan ik het alleen maar aanbevelen. Ik help u graag met uw reis.
Contact met Michelle
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.