Bouwsteen Engelse landschappen en Inle Lake

Naar het relatief koele en hoge landschap van Kalaw, een voormalig Brits hillstation, waar de Engelsen graag vertoefden. Dit is nog te zien aan de vele Engels-koloniale huizen. U kunt hier fantastisch wandelen, u maakt excursies per boot:

Heerlijk ontspannen en boeiend tegelijk.

U bezoekt eveneens de enorme grotten van Pindaya, waar duizenden Boeddhabeelden staan opgesteld. En last-but-not-least: de schoonheid van het eveneens hooggelegen Inle Lake met zijn bergstammen en drijvende tuinen.

Kalaw: Reis met de lokale trein!
Een boottocht over Inle Lake
1000 Boeddhabeelden bij Pindaya
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Engelse landschappen en Inle Lake

Dag 1            Naar Kalaw

Dag 2            Kalaw

Dag 3            Inle Lake

 

Dag 4            Inle Lake

Dag 5            Inle Lake          

Dag 6            Inle Lake

100% maat werk

Dag 1 Heho - Kalaw

Myanmar-kalaw-mevrouw(8) Myanmar-Kalaw-uitzicht1(8)

U wordt bij de luchthaven van Heho opgewacht door uw chauffeur. De tocht naar Pindaya voert langs akkers waar aardappelen, kool etc wordt verbouwd en door bergdorpjes, waar 's morgens vaak kleurrijke markten zijn. Hier even rondwandelen tussen de kleurrijke bergbewoners. En dan door naar Pindaya, een rustig plattelandsstadje, dat beroemd is geworden door zijn berg met kalksteengrotten.

U heeft hier de tijd om de grot te bezichtigen.

 

Tussen de stalactieten en stalagmieten staan rond de achtduizend boeddhabeelden in vele soorten en maten opgesteld. Zo ongelooflijk indrukwekkend en mooi! Heel leuk om te bezoeken als de tijd het toelaat: een papierfabriekje, waar u zelf ook bloembladeren in de papierbrij mag leggen: en dan maar wachten tot het opgedroogd is en u uw eigen papieren tafellaken mee kunt nemen.

Vervolgens gedeeltelijk dezelfde route terug en dan westwaarts, door naar Kalaw.

U bent alles bij elkaar vanaf de luchthaven zo rond de 5 uur onderweg.

 

Informatie Kalaw:

De indrukwekkende bergpartijen, vruchtbare valleien en autonome bergstammen gecombineerd met het aangename (koele) klimaat maakten dit plaatsje in het Shan-bergplateau al in de 19de eeuw tot een populair vakantiegebied. De Britten stichtten in Birma tal van bergstations, die tijdens de hete zomermaanden een geliefd toevluchtsoord werden. Kalaw is zo’n bergstation. Het ligt op een hoogte van ruim 1300 meter. Het lijkt alsof je in Engeland bent: heuvelachtig groen landschap, hier en daar Engelse huizen en niet te geloven (u bent in Azie!): afrikaantjes, dahliah’s, margrieten, kortom wat bij u in de tuin groeit, treft u daar aan. En nog vele Engels-koloniale huizen. Bezienswaardigheden zijn: Nee Paya, een mooie goudkleurige boeddha en de katholieke Christ the King-kerk. Verder is er niet zoveel te zien in het stadje, de omgeving is mooi.

 

Overnachting in Kalaw.

Inclusief  privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Kalaw

Deze dag is ter vrije besteding. We raden u aan om een wandeling te maken, zowel de omgeving als het relatief koele klimaat lenen zich daar uitstekend voor. Zo kunt u langs Palaung-nederzettingen met hun indrukwekkende longhouses. De wandelingen zijn goed te doen voor een ieder met een normale, gezonde conditite. U kunt zo’n wandeling prima bij uw hotel boeken, er gaat dan een gids mee.

Wij vinden deze wandeling een absolute aanrader!

 

Ook kunt u bij uw hotel fietsen huren, de omgeving leent zich uitstekend hiervoor.

Tip: Als u het leuk vindt om een stukje met een lokale trein te reizen, dan gaat u naar het mooie oude treinstationnetje van Kalaw voor een treintochtje van ongeveer een half uur á drie kwartier naar Aungban. Bijzonder leuk, u zit tussen de lokale bevolking (heel simpel allemaal). Het treinkaartje kost een habbekrats. De trein schommelt door het prachtige landschap.

U kunt vanaf Aungban een taxi terug nemen naar Kalaw.

 

Overnachting in Kalaw.

Inclusief ontbijt.

Dag 3 Kalaw - Inle Lake

Myanmar-Inle Lake-huisjes(8) DSCN3163 (9) P1110354(8)

Naar het prachtige Inle Lake. U rijdt door een landschap dat wordt beheerst door uitgestrekte rijst- en aardappelvelden. Nabij het plaatsje Nyaung Shwe ligt het zeer fotogenieke houten Shwe Yan Pyay-jongensklooster; opvallend door de grote ovaalvormige openingen; de jonge monniken kijken graag hierdoor naar buiten.

U bent ongeveer 3 uur onderweg.

 

U maakt gelijk een bootexcursie van een halve dag op het meer. Een eerste kennismaking, per boot uiteraard, met het Inle Lake en haar bewoners. Het meest opvallend zijn wel de beenroeiers (camera in de aanslag!). De boottocht voert naar Innpawkhone Village, waar men bedreven is in zijdeweven. Ook bezoekt u Nanpan met zijn bootwerven en sigarenfabriekje (die enorm dikke typisch Birmese sigaren, cheroots). Vervolgens naar de Phaungdaw U-pagode en, als er tijd is, naar Leshae Village, waar men bijzondere boeddha-beelden heeft staan. U vaart naar de beroemde drijvende tuinen. Hier worden voornamelijk tomaten geplant omdat deze het hele jaar door geoogst kunnen worden. De volgorde is afhankelijk van de locatie van uw hotel aan het meer.

 

Informatie Inle Lake:

Het Inle Lake is een meer, zoals u nergens anders zult aantreffen! Dorpen op palen, drijvende tuinen, beenroeiers, hoge bergen rondom en dan ook nog eens de bergstammen die rondom het meer leven (tot aan Pindaya en Kalaw toe). Het hooggelegen meer heeft een lengte van 22 kilometer en is het leefgebied van de Shans en de Intha’s. In maar liefst 17 dorpen op palen hebben zij zich volledig aangepast aan het leven op en rond het meer. Het is een vrij koel gebied. Tal van oude ambachten worden in de dorpen nog steeds in ere gehouden.

De vissers zijn wereldberoemd, omdat de omstandigheden hen hebben geleerd om met één been te peddelen.

Zo houden ze de armen vrij om het visnet uit te gooien en hebben ze al staande geen problemen om over de drijvende tuinen heen te kijken.

 

Men verbouwt er tomaten, kool, bonen en ook verschillende soorten bloemen. Met wier, dat zij uit het water vissen, worden de tuinen regelmatig opgehoogd of uitgebreid. U blijft zich verbazen en u blijft fotograferen! En dan zijn er de kleurrijke bergbewoners, die niet op het meer leven, maar rondom. Zij bieden hun waren op marktjes aan, heel leuk om te zien, de meesten dragen hun traditionele kleding.

De markten zijn 1 x in de 5 dagen (5-daagse week hanteert men hier i.p.v. 7 dagen), het is dus niet in te plannen met onze kalender welke wanneer is. Maar er zijn veel markten, het lukt meestal wel om een markt te bezoeken (daarnaast komt u ook in dorpen waar men leeft, u zult dus altijd wel bergstammen zien. Aanrader: heeft u er tijd voor en zin er in, huurt u dan fietsen. Vele hotels verhuren deze (op het vasteland gelegen hotels), zo niet, dan kunt u naar Nyaung Shwe gaan hiervoor (dit plaatsje is de toegangspoort tot het Inle Lake, hier vandaan vertrekken ook alle boten). Maakt u een fietstocht naar een winery (jawel!): een heel leuk doel voor uw uitstapje.

En verdwalen kan eigenlijk niet.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 4 Inle Lake

Halve dag-tocht per boot naar de Indain-pagodes. U bezoekt als eerste een bergstammarkt: de bootsman zal u daarheen brengen als er één op deze dag is. Daarna door naar de Indain-pagodes, deze prachtige bezienswaardigheid ligt het binnenland in, ten noord-oosten van het meer. U vaart vanaf uw hotel naar de kreek aan de oostzijde van het meer (hoe lang u hierover doet hangt dus van de locatie van uw hotel af).

 

De tochttocht over de smalle rivier is heel mooi en duurt ongeveer een half uur, u zult genieten van het schilderachtige landschap.

En dan te voet verder, naar de Indain-pagodef (heel leuke, afwisselende wandeling van ongeveer 20 minuten, er is maar 1 pad, kan niet missen). Dit half vervallen fantastisch mooie 17de-eeuwse pagode-complex, is uitgestrekt, bijzonder en zeer fotogeniek.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-boot met bootsman (zonder gids).

 

Dag 5 Inle Lake

Myanmar 2012 1405(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt.

 

Dag 6 Inle Lake - Heho

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer 3 kwartier door uw chauffeur naar de luchthaven van Heho gebracht.

Inclusief ontbijt, privé-transfer

 

Bij aankomst, einde van het arrangement.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën