terug naar het overzicht

Rondreis De charme van West-Maleisië

Ontdek de vele verschillende gezichten van Maleisië tijdens deze rondreis. De diversiteit tussen de verschillende gebieden en culturen zal u versteld doen staan. U start uw reis in het koloniale en historische Melaka. Daarna reist u naar Kuala Lumpur, een moderne stad en een smeltkroes van verschillende culturen. Vervolgens brengt deze reis u naar de Taman Negara, één van de oudste nog intact gebleven tropische regenwouden. Ook een bezoek aan de prachtige theevelden in de Cameron Highlands waar de Engelsen ooit verbleven mag u niet missen. Dan reist u via Ipoh naar het eiland Penang, de Parel van de Oriënt is zeker een bezoekje waard. Hier zult u veel van de Chinese cultuur terugvinden. U sluit de vakantie af op het prachtige eiland Perhentian aan de oostkust. De met palmen omzoomde witte stranden en helderblauwe zee zijn een droom voor iedere vakantieganger. Een prachtige en complete rondreis, waarin u kennismaakt met zowel de westkant als een heerlijk bounty eiland aan de oostkant van West-Maleisië.

Wat maakt deze reis bijzonder
Eiland hoppen!
Oude VOC stad Melaka
Jungle en theeplantages
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1500,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: West-Maleisië

Dag 1   Naar Melaka

Dag 2   Melaka

Dag 3   Kuala Lumpur

Dag 4   Kuala Lumpur

Dag 5   Taman Negara

Dag 6   Taman Negara

Dag 7    Cameron Highlands

Dag 8    Cameron Highlands

Dag 9    Ipoh

Dag 10  Penang
Dag 11  Penang

Dag 12  Penang

Dag 13  Perhentian

Dag 14  Perhentian

Dag 15  Perhentian

Dag 16  Perhentian

Dag 17  Vertrek Perhentian 

100% maat werk

Dag 1 Naar Melaka

Maleisie-WestMaleisie-Melaka-rivierhuizen(13)

U wordt in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Melaka gebracht.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Melaka

Melaka-christchurch-metfietstaxi's(8) Melaka-famosafort6(8)

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Melaka verkennen.

 

Overnachting in Melaka

Inclusief ontbijt

Fietsen in Melaka
Melaka

Fietsen in Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 3 Melaka - Kuala Lumpur

West-Maleisië-Kuala Lumpur-foodcourt2 Maleisie-BatuCaves-entrance

U wordt rond het middaguur opgehaald bij het hotel. U heeft een privé transfer naar uw hotel in Kuala Lumpur, de rit duurt ongeveer 2 à 3 uur.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 4 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding. Wij kunnen op deze dag een aantal leuke excursies voor u verzorgen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Kuala Lumpur - Taman Negara

TamanNegara-jungleriver(13)

U neemt een taxi naar Han Travel Office in Kuala Lumpur. Hiervandaan vertrekt namelijk om 08.30 de bus naar Taman Negara. U wordt samen met andere reizigers naar de pier in Kuala Tembeling gebracht, een tocht van ongeveer 3 uur. Bij de pier zijn enkele eettentjes waar u kunt lunchen. Rond 13.30 vertrekt vanaf hier uw longtailboot; een lange smalle boot waarmee u samen met andere reizigers naar Taman Negara zult varen. Uw koffers kunt u ook meenemen in de boot. Alleen deze tocht is al een fantastische ervaring. U passeert kleine dorpjes en ziet de dichte diepe wouden aan weerszijden van de rivier. Onderweg zult u al veel mooie vogels zien. U komt in de namiddag, na circa 2,5 uur varen, aan in Kuala Tahan.

 

Ter plaatse kunt u de excursies voor deze dagen boeken en betalen. Bij aankomst zullen zich al enkele excursie verkopers aandienen; laat u zich niet overrompelen, maar vergelijkt u rustig. Er zijn veel ervaren lokale gidsen die u de mooie plaatsen van de jungle kunnen laten zien.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 6 Taman Negara

Tamannegara-maleisie10(13)

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Daarna bijvoorbeeld naar de canopywalk (hoge loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd en zo’n 450 meter lang). Het is één van de grootste en meest spectaculaire canopywalk ter wereld. Vanuit uw accommodatie kunt u een pad volgen (staat aangegeven) naar de loopbruggen. U kunt dus ook gewoon ter plekke entree betalen, dit is stuk goedkoper dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh. Er is bij de watervallen een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara trektochten maken van een paar uur tot een hele dag. En natuurlijk zijn er nog meer excursies die u kunt maken. U beslist dit zelf ter plaatse.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Taman Negara - Cameron Highlands

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. Uw huurauto wordt afgeleverd bij uw hotel in Kuala Tahan. U rijdt vanaf Kuala Tahan in ongeveer 5 uur naar de Cameron Highlands. Het eerste deel van de route rijdt u over een smalle asfaltweg door de jungle en door palmolieplantages, en dan over een bredere weg naar het noordwesten. De laatste kilometers rijdt u door de theevelden; een afwisselende route. Aan het einde van de dag is het op de wegen in de Cameron Highlands druk met vrachtverkeer dat de landbouwproducten afvoert, en in de weekenden komen veel lokale toeristen naar dit gebied. Het gevolg: file. Het kan dus wel wat langer duren voordat u daadwerkelijk op uw eindbestemming bent, maar gelukkig is er om u heen veel moois te zien.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt, boottocht en autohuur

Dag 8 Cameron Highlands

Cameronhighlands-aardbeienplantageveld(8) Cameron-Highlands-werkers(8) Cameronhighlands-theeblad(8)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Dag 9 Cameron Highlands - Ipoh

U rijdt vandaag in circa 2 uur via een mooie slingerroute over de Cameron Highlands naar Tapah. U kunt onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en u ziet een aantal prachtige uitzichten. Onderweg kunt u ook even stoppen bij de Lata Iskander waterval. Na Tapah kunt u een stukje omrijden om Kellie's Castle te bezoeken. Aan de bouw van dit onvoltooide buitenhuis van de Schot William Kellie Smith werd begin 19de eeuw begonnen; een klein stukje Schotland in Maleisië. Vanaf Tapah rijdt u noordwaarts over de snelweg naar Ipoh.

 

Informatie Ipoh:
Ipoh ligt prachtig tussen de groen bedekte kalksteenrotsen. In een aantal van deze rotsen vindt u Chinese grottempels. De Sam Poh grottempel staat vol met Boeddhabeelden tussen de puntige stalagmieten en stalactieten. Best wel mysterieus. Het is even een pittige klim maar zeker de moeite waard. Relaxen kan heel goed in de warmwaterbronnen van Tambun net buiten de stad. Ipoh lijkt op het eerste gezicht een gewone grote stad net als alle andere steden, maar er zijn genoeg verborgen juweeltjes te ontdekken. Kijk goed om u heen en volg de ‘Heritage Walk’. Een leuke wandelroute door het oude gedeelte van de stad. Ontdek de prachtige muurschilderingen, het indrukwekkende treinstation en andere koloniale gebouwen. Ipoh staat in heel Maleisië bekend om het heerlijke eten; de ‘Ipoh Kitchen’ is beroemd. Ga naar één van de hawkercentra en geniet van de lokale lekkernijen.

 

Overnachting in Ipoh.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 10 Ipoh - Penang

Maleisie-WestMaleisie-Penang-KekLokSitempel10 Maleisie-WestMaleisie-Penang-CheongFattTzeMansion

Vanaf Ipoh rijdt u in circa 2 uur naar Penang. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar. Via de kilometerslange brug rijdt u van het vasteland naar het eiland Penang.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 11 Penang

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen.  Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Aan het eind van de dag wordt de huurauto bij uw hotel opgehaald.
 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Penang, Hill and Temple
Penang

Penang, Hill and Temple

Deze excursie brengt u naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel...

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 12 Penang

Per fiets gaat u het platteland van Penang verkennen, een erg leuke en interessante tocht. Om de ergste hitte te vermijden stapt u al om 08.30 op uw mountainbike. Tijdens deze 2 uur durende fietstour verkent u de landelijke omgeving rondom Balik Pulau. Hier vindt u een labyrint van smalle verharde wegen en paden welke heel goed per fiets te verkennen zijn. U fietst langs fruitboomgaarden en door vele traditionele (vissers)dorpjes terwijl u geniet van een verfrissend briesje. Geen zware tour, maar een fijne ontspannen fietstocht door het platteland van Penang. U krijgt een flesje water bij aanvang van de fietstour, maar neemt u zelf ook voldoende te drinken mee (vanwege de warmte kan deze fietstocht wel als vrij zwaar worden ervaren). Onderweg stopt uw gids regelmatig om u te vertellen over het lokale leven en de fruitsoorten en planten die hier groeien. U bezoekt een vissersdorpje, een geitenboerderij en een nootmuskaat-plantage. Deze excursie is samen met andere reizigers, in klein internationaal gezelschap (veelal minder dan 10 personen). Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan deze fietstocht, voor hele jonge kinderen zijn er ook mountainbikes met kinderzitjes achterop.

Inclusief transfer van/naar uw hotel, fietshuur, flesje water en Engelssprekende fietsgids.

 

Overnachting op Penang

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 13 Penang - Perhentian

West-Maleisie-Pulau-Perhentian-helderblauw-water_2_369210

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Penang gebracht.

Met een binnenlandse vlucht vliegt u rechtstreeks van Penang naar Kota Bharu. Hier wordt u van de luchthaven opgehaald en in ongeveer 1,5 uur naar de haven van Kuala Besut gebracht.

 

Vanaf Kuala Besut vaart u in circa een half uur naar Pulau Perhentian. U wordt in de buurt van uw resort bij de pier afgezet.

 

Informatie Pulau Perhentian:
De resorts op de Perhentian Islands bevinden zich op twee eilanden: Pulau Perhentian Kecil en Pulau Perhentian Besar. Van beide eilanden is Besar de grootste en dus ook iets drukker, maar het massatoerisme heeft deze bounty eilanden zeker nog niet ontdekt! U kunt hier heerlijk ontspannen op een van de door palmbomen omzoomde hagelwitte zandstranden. Veelal vindt u direct aan het strand prachtige koraaltuinen met de meest kleurrijke vissen. Ideaal om te snorkelen. Helaas is het koraal voor de kust wel wat aangetast; voor nog mooiere snorkelplekken raden wij u dan ook aan een boottochtje te boeken. Met al dat prachtige koraal zijn de Perhentian eilanden natuurlijk ook uitermate geschikt om te duiken. U kunt hier cursussen volgen en vele duikexcursies boeken. De resorts vindt u verspreid over de eilanden aan de diverse baaien. Met een watertaxi kunt u tegen een gering bedrag eens een kijkje nemen in een andere baai. De resorts aan de baaien hebben veelal restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn; u heeft dus keuze! Beide eilanden zijn bedekt met dicht oerwoud. U zult vele eekhoorns, varanen en soms ook apen zien. Volg ook eens een van de jungle tracks die zijn uitgezet over de eilanden en veelal twee baaien verbinden.

 

Overnachting op Pulau Perhentian.

Inclusief, ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht, ferryovertocht

Dag 14 t/m 16 Perhentian

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachting op Perhentian.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Vertrek Perhentian

U vaart in ongeveer een half uur van Perhentian naar Kuala Besut. Bij de haven wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Kota Bharu gebracht. Hier eindigt uw rondreis met Van Verre.

 

Inclusief: ontbijt, ferryovertocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën