terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek Sumatra en West-Maleisië

Een mooie combinatie van de jungle op Sumatra en het modernere West-Maleisië. In Sumatra gaat u de jungle in om orang-oetans te observeren en olifanten wassen in de rivier. U ziet hoe deze reusachtige beesten genieten. In West-Maleisië bezoekt u de bruisende metropool Kuala Lumpur. Dan door naar de uitgestrekte theevelden in de Cameron Highlands. Genieten van prachtige uitzichten! Daarna naar Penang, ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Een echt cultuur-eiland met vele tempels en overblijfselen uit de VOC-tijd. U sluit de reis af met zon, zee en strand op het prachtige eiland Langkawi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Jungle en orang oetans
Batak cultuur, voc geschiedenis
Uitgestrekte theevelden
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1550,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag Ontdek Sumatra en West-Maleisië

Route Sumatra:
Dag 1   Naar Medan

Dag 2   Tangkahan

Dag 3   Tangkahan

Dag 4   Bukit Lawang

Dag 5   Bukit Lawang

Dag 6   Bukit Lawang

Route West-Maleisië:

Dag 7   Kuala Lumpur

Dag 8   Kuala Lumpur

Dag 9   Cameron Highlands

Dag 10 Cameron Highlands

Dag 11 Penang

 

Dag 12   Penang

Dag 13   Langkawi

Dag 14   Langkawi

Dag 15   Langkawi

Dag 16   Langkawi

Dag 17   Vertrek Langkawi

 

100% maat werk

Dag 1 Naar Medan

Sumatra- Onderweg Medan - Bukit Lawang(8) Sumatra-Medan-lokale bevolking

U wordt bij de luchthaven opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.


Informatie Medan:

U kunt wat rondwandelen in het centrum of uw rust nemen. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.


Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Medan - Tangkahan

U wordt op de luchthaven opgewacht en per transfer naar Tangkahan gebracht. Dit is ongeveer 6 uur rijden langs oliepalm- en rubberplantages. Het wegdek verkeert in zeer slechte staat. U rijdt langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen.

 

Informatie Tangkahan:
Tangkahan is een fascinerend junglegebied. Het maakt deel uit van het Nationale Park Gunung Leuser. U loopt via een suspension brug (zo'n wiebelige hangbrug) over de rivier naar uw accommodatie. Aan de overkant van de rivier moet u een trap op naar het hotel en het kan erg glad zijn. Er zijn jongens die uw koffer naar boven kunnen dragen, maar u kunt uw koffer eventueel ook achterlaten in Medan en alleen de spullen meenemen die u nodig heeft. De accommodatie hier is heel eenvoudig, er is alleen koud water en een toilet dat u moet doorspelen met een bakje water (mandibak). Er hangt een klamboe. In Tangkahan kunt u genieten van de mooie omgeving. U bent hier echt in de jungle. Het is een puur en ongerept gebied. Soms zijn hier zelfs orang-oetans te zien, die in het wild leven. Maar u gaat hier vooral heen vanwege de olifanten. Maar u kunt ook gaan zwemmen in de rivier of een douche nemen onder een jungle waterval. Heel leuk is het tuben: in een autobinnenband met de stroming mee de rivier af dobberen.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 3 Tangkahan

Nabij Tangkahan is een olifantentrainingskamp, de olifanten worden getraind als werkolifant. Ze werken in de jungle, onder andere met het verslepen van zware boomstammen. Vandaag gaat u de olifanten wassen in de rivier. De olifanten worden vanaf het kamp naar de rivier gebracht. U krijgt een borstel in uw handen geduwd, voor u en de olifanten heerlijk. Ter verkoeling geven de olifanten je graag een douche met hun slurf. En als je durft, mag je de olifanten belonen en bedanken met bananen.

 

Vanaf het olifanten trainingskamp gaat u terug tuben, in een autobinnenband, over de rivier. De tocht is erg leuk! U gaat tuben tot aan de Buluh waterval. Hier kunt u zwemmen en een natuurlijke douche nemen onder de waterval. Een mooie plek voor een lunch! Uw picknicklunch staat hier klaar. Neemt u voldoende droge kleding mee. 

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, olifantenwassen en tuben

Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang

Indonesie-Sumatra-bukit-lawang-varen Sumatra-Bukit Lawang-orang oetan4_2

U rijdt een stukje dezelfde weg terug en buigt vervolgens af naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. Het is 4 uur rijden, beter gezegd: hobbelen, van Tangkahan naar Bukit Lawang. U reist per fourwheeldrive (vanwege de slechte weg), met chauffeur. U rijdt door een landelijk gebied. De jeep is voor maximaal 4 volwassen personen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Bagage: u kunt uw bagage meenemen tot maximaal 3 koffers (dus 3 personen). Bent u met 4 personen en reist u met 1 jeep, dan laat u uw bagage achter in Medan, deze wordt gestald bij onze agent. U neemt voor deze paar dagen de benodigde zaken mee in een kleine tas. De chauffeur die u weer ophaalt na uw jungle-verblijven neemt uw koffers mee.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Bukit Lawang

U maakt kennis met uw gids die u zal begeleiden tijdens de trekking door het Gunung Leuser National Park. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend. Tijdens uw tocht door het nationale park ervaart u de prachtige flora en fauna. Voor de trekking dient u goed ter been te zijn en een redelijke conditie te hebben; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. U ontdekt het tropisch regenwoud en het wild in hun natuurlijke omgeving. De trekking duurt ongeveer 3 uur. De trekking is inclusief de begeleiding door een lokale gids en entreegelden.


Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt en jungle trekking

Bukit Lawang: Fietstocht
Sumatra

Bukit Lawang: Fietstocht

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe gember, kruidnagels of kardemom groeit? Of wilt u wel eens zien hoe tofu...

Dag 6 Bukit Lawang

Deze dag is ter vrije besteding. Er zijn vele excursiemogelijkheden die u kunt bijboeken, zoals onder andere een fietstocht of een becak tour.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Bukit Lawang - Medan - Kuala Lumpur

Maleisië-West-Maleisië-Kuala Lumpur City centre(13)

U wordt naar de luchthaven van Medan gebracht. U vliegt naar Kuala Lumpur. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 8 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplukkersinveld11(8) Cameronhighlands-telephonebooth(8) Cameronhighlands122(8)

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. Uw huurauto wordt afgeleverd bij uw hotel in Kuala Lumpur.

 

U vertrekt uit Kuala Lumpur voor de rit noordwaarts van ongeveer 5 uur naar de Cameron Highlands. Even boven de hoofdstad komt u langs de fraaie heilige Batu Caves. Naar de hoofdgrot leidt een 272-treden lange trap naar boven. U betreedt de trap door een boog die met Hindoe figuren is versierd. Het is een hele klim naar boven maar als u er bent is het uitzicht ook wel geweldig. Vervolgens door naar Tapah. Bij Tapah verlaat u de snelweg en rijdt u de bergen in via een mooie kronkelende route door de prachtige natuur naar de Cameron Highlands. Onderweg komt u langs de Lata Iskandar waterval; een mooie fotostop. Aan het einde van de dag is het op de wegen in de Cameron Highlands druk met vrachtverkeer dat de landbouwproducten afvoert, en in de weekenden komen veel lokale toeristen naar dit gebied. Het gevolg: file. Het kan dus wel wat langer duren voordat u daadwerkelijk op uw eindbestemming bent, maar gelukkig is er om u heen veel moois te zien.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 10 Cameron Highlands

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 11 Cameron Highlands - Penang

Penang-TanjungBungahsunset Maleisie-WestMaleisie-Penang-KekLokSitempel10

U verlaat de Cameron Highlands en u gaat op weg naar het eiland Penang. Onderweg kunt u onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en ziet u een aantal prachtige uitzichten. U rijdt noordwaarts. In het plaatsje Kuala Kangsar (nabij Ipoh) kunt u een bezoek brengen aan het paleis van de sultan en de prachtige moskee. U rijdt verder over de 7 km. lange brug van het vasteland naar het eiland Penang. De tocht van vandaag duurt ongeveer 6 uur.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 12 Penang

Maleisie-womandaughter(8) penang-Cheong-fatt7

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen.  Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Aan het einde van de middag wordt uw huurauto opgehaald bij uw hotel. U kunt de sleutel afgeven bij de receptie, een medewerker van het verhuurbedrijf zal de auto ophalen.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

 

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 13 Penang - Langkawi

maleisie-Man-met-aap 3(8) Langkawi-Tokaygecko(8) langkawi-stoelenophetstrand(8)

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht. De overtocht naar het eiland Langkawi duurt ongeveer 3 uur. De ferry is geen luxe boot, maar er is airco aan boord en de stoelen zijn vergelijkbaar met die in een bus. Na aankomst wordt u per transfer naar uw hotel op Langkawi gebracht.

 

Overnachtingen op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 14 t/m 16 Langkawi

Langkawi-sunsetcruise(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Langkawi, Sunset Dinner Cruise
Langkawi

Langkawi, Sunset Dinner Cruise

U wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.’s Avonds vertrekt u voor een ontspannen cruise...

Dag 17 Vertrek Langkawi

De laatste dag van uw reis kunt u gebruiken om nog wat laatste inkopen te doen, nog even lekker bij het zwembad of op het strand te liggen en u voor te bereiden op de terugreis. U wordt in de loop van de avond bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Langkawi gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën