terug naar het overzicht

Rondreis Natuur, theetuinen en stranden

Het beste van twee landen! Een leuke combinatie met veel variatie. In de jungle van Sumatra staat u oog-in-oog met orang-oetans, en op het eiland Samosir ziet u veel van de traditionele Batak-cultuur.

In West-Maleisië ervaart u de bruisende wereldstad Kuala Lumpur, de groene theetuinen in de Cameron Highlands en tot slot is het puur genieten op de mooie stranden van Pangkor Laut. En dit alles in slechts twee weken tijd!

Wat maakt deze reis bijzonder
Sta oog in oog met orang oetans
Traditionele Batak cultuur
Genieten in luxe op Pangkor Laut
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1315,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Natuur, theetuinen en stranden

Sumatra:

Dag 1   Naar Medan

Dag 2   Bukit Lawang

Dag 3   Bukit Lawang

Dag 4   Brastagi

Dag 5   Tobameer, het eiland Samosir

Dag 6   Tobameer, het eiland Samosir

 

West-Maleisië:

Dag 7   Kuala Lumpur

Dag 8    Kuala Lumpur

Dag 9    Cameron Highlands

Dag 10  Cameron Highlands

Dag 11  Pangkor Laut

Dag 12  Pangkor Laut

Dag 13  Vertrek Pangkor Laut

100% maat werk

Dag 1 Naar Medan

U wordt bij de luchthaven opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.


Informatie Medan:

U kunt wat rondwandelen in het centrum of uw rust nemen. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.


Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Medan - Bukit Lawang

Sumatra-Bukit Lawang-jungle hart(8) Bohorok rivier Sumatra(8) Foto's Renee 010(8)

U wordt bij uw hotel in Medan opgehaald en naar uw hotel in Bukit Lawang gebracht (transfer). De tocht langs oliepalm- en rubberplantages duurt zo’n 4 uur en leidt over een slechte weg.

 

Informatie Bukit Lawang:

De natuur bij Bukit Lawang is prachtig, u logeert aan het riviertje de Bohorok. Achter het hotel loopt een eco-trail, in ongeveer twee uur kunt u met een gids langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen wandelen. Arriveert u tijdig, voor 12 uur, dan kunt u vanmiddag naar de voederplaats van de orang-oetans, het voederen is 's middags om 2 uur. U moet er nog wel naar toe lopen. Het boeken van één van de excursies kunt u makkelijk ter plekke doen (handig om dit bij aankomst te regelen): bij de receptie van het hotel of even buiten het hotel (goedkoper meestal).

 

Op korte (loop)afstand van uw hotel is een kindertehuis. U kunt hier een kijkje nemen, u ziet hoe de kinderen (als ze op dat moment niet op school zijn) meehelpen in de groentetuin of andere klusjes doen. Het is een mooi initiatief van een Nederlands/Indonesisch echtpaar; de kinderen kunnen kind zijn, hebben wel kleine taken (zoals ook in Nederlandse gezinnen), maar werken niet: ze spelen. Als u wilt kunt u ook een rubberboom adopteren, fe verdiensten komen ten goede aan de kinderen.

 


Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 3 Bukit Lawang

Vroeg in de ochtend begint uw tocht door de jungle. U wordt de snelstromende Bohorok overgezet. Voor de ruim een half uur durende wandeling door de jungle dient u goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. De ontmoeting met de orang-oetans (soms op enkele meters afstand) is indrukwekkend. De apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, worden voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Dit project is bijzonder, er zijn maar enkele plekken in de Azië (nergens anders ter wereld)  waar u orang-oetans in het wild kunt spotten, één daarvan is op Sumatra, de andere zijn op Kalimantan en op Maleisisch Borneo. Er leven nog enkele tienduizenden orang-oetans, waarvan ongeveer een kwart op Sumatra, zo schat men.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt

 

 

 

Bukit Lawang: Jungletrekkings
Sumatra

Bukit Lawang: Jungletrekkings

Het verblijf aan Bukit Lawang is niet compleet zonder een ontmoeting met de orang-oetans. Een lokale gids...

Bukit Lawang: Fietstocht
Sumatra

Bukit Lawang: Fietstocht

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe gember, kruidnagels of kardemom groeit? Of wilt u wel eens zien hoe tofu...

Dag 4 Bukit Lawang - Brastagi

Sumatra-Brastagi-typisch traditionele woning(8) Sumatra-Brastagi-landschap2(8) Sumatra-Brastagi-ossenkar(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Uw chauffeur is geen gids, maar desgewenst kunt u natuurlijk wel een Engelssprekende gids bijboeken.

 

U rijdt in ongeveer 3,5 a 4 uur terug naar Medan. Daar kunt u fijn even lunchen en eventueel nog wat bekijken in Medan. En daarna door de Karo-hooglanden naar het hooggelegen Brastagi. Bezoekt u onderweg het specifieke Karo-BatakdorpjePeceren. De reistijd deze dag is ongeveer 7 uur.

 

Informatie Brastagi:

Brastagi is een hooggelegen en relatief koel bergoord. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. In de omgeving is veel natuur, het is een mooi wandelgebied. In de weekenden en op feestdagen is het wel druk, omdat er veel Indonesische toeristen komen. Net buiten Brastagi ligt Lumbini, een grote Boeddhistische tempel. Heel leuk om vandaag of morgenochtend vroeg een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt, waar veel fruit en bloemen/plantjes worden aangeboden.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt enprivé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Brastagi - Tobameer, het eiland Samosir

Een prachtige route vandaag door de bergen; het tweede deel van de route voert gedeeltelijk langs het wonderschone Tobameer. Vooral als u vanuit de hoogte op een gegeven moment voor het eerst het enorm grote Tobameer beneden u ontwaart, zult u diep onder de indruk zijn. Onderweg bezoekt u het traditionele Karo-BatakdorpjeDokan, de Si Piso-Piso waterval, in PematangPurba kunt u het paleis van Batak-koning Simalungun bewonderen. Inclusief de stops onderweg duurt de reis ongeveer 5,5 uur. U vaart per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Uw chauffeur blijft bij u op het eiland.

 

Informatie Tobameer:

U logeert in een eenvoudig hotel, fraai gelegen aan de oever van het Tobameer. Vraag of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is. De Batak-bevolking is namelijk zeer muzikaal en ze zingen de leukste en vrolijkste liedjes (ook Nederlandse). Wij kunnen u voorspellen: vanaf dat moment krijgt u het Indonesië-gevoel.


Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en boottocht

Dag 6 Tobameer, het eiland Samosir

Indonesie-Sumatra-Tobameer-daken Indonesie-Sumatra-Tobameer-mannen(8)

Tijdens uw verblijf op dit eiland in het diepe kratermeer kunt naar de Batak-dorpen vlakbij uw hotel wandelen. Het eiland kunt u verkennen met uw eigen busje of u huurt een brommertje of fiets. Ga bijvoorbeeld naar Ambarita, Tomok en Simanindo. U ziet de typische traditionele huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. In Simanindo worden, bij voldoende bezoekers, culturele voorstellingen gegeven. In Tomok staat de graftombe van koning Sidabutar. U kunt ook per boot de bezienswaardigheden bezoeken. Verspreid in het landschap ziet u mooie ‘huisjes voor altijd’: graven. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. Mocht u er op een zondag zijn, ga dan naar de kerk om een kerkdienst van de (christelijke) Batak mee te maken. Als er voldoende tijd is, kunt u ook naar de heetwaterbronnen bij Pangururan. Op de terugweg rijdt u langs het "Panorama van Lake Toba", een schitterend uitzichtpunt. Onderweg wordt eveneens het traditionele BatakdorpLumbanSuhiSuhi bezocht. Dit staat bekend om de handgeweven doeken.

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt enprivé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Tobameer, het eiland Samosir - Medan - Kuala Lumpur

PA110499(8) KualaLumpur-twintowers-blauwelucht(8)

U vaart terug naar het vasteland met de ferry. Via een route langs oliepalm- en rubberplantages rijdt u in ongeveer 4 uur terug naar de luchthaven van Medan. Daar neemt u afscheid van uw chauffeur. U vliegt naar Kuala Lumpur. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van Kuala Lumpur wordt gevormd door de beroemde Petronas Twin Towers, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Van het ene uiterste in het andere. Erg leuk is China Town: daar moet u echt heen. U kunt er heel lekker en gezellig eten. Het park in Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. U kunt natuurlijk ook  Petronas Twin Towers op; om 08.30 uur gaat de ticketbalie open, de meeste belangstellenden staan er vroeg in de rij. Geen zekerheid dat u dan ook de tickets krijgt; de toegang is gelimiteerd. De Petronas Twin Towers zijn geopend van dinsdag tot en met zondag, van 09.00-21.00 uur (op dit moment, kan 'zomaar' wijzigen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop on Hop off bus, Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin, de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, vlucht en transfer

Dag 8 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding.

Kuala Lumpur, Historisch Melaka
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Historisch Melaka

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel. U bezoekt vandaag het in 1403 gestichte sultanaat Melaka, in het...

Dag 9 Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Cameronhighlands123(13)

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. Uw huurauto wordt ’s ochtends bij uw hotel afgeleverd. U gaat op pad, noordwaarts de stad uit. Even boven de hoofdstad komt u langs de fraaie heilige hindoeïstische Batu Caves. Naar de hoofdgrot leidt een 272 lange trap naar boven. U betreedt de trap door een boog met die met Hindoe figuren is versierd. Het is een hele klim naar boven maar als u er bent is het uitzicht ook wel geweldig. De Batu Caves zijn 400 miljoen jaar oud. Vervolgens door naar Tapah. Daar verlaat u deze weg en rijdt u de bergen in, een mooi kronkelende route naar de Cameron Highlands. De tocht vandaag duurt ongeveer 4 uur.

 

Informatie Cameron Highlands:

In de Cameron Highlands vindt u uitgestrekte theeplantages. Het heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.


Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 10 Cameron Highlands

Cameronhighlands-Berinchangmossyforest2 Cameronhighlands-theeblad

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

Overnachting in de Cameron Highlands.
Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 11 Cameron Highlands - Lumut - Pangkor Laut

U vertrekt vanuit de Cameron Highlands en u rijdt in ongeveer drie uur naar de plaats Lumut. Hier levert u de huurauto in. Een medewerker van het verhuurkantoor komt de auto ophalen. U neemt de ferry en u vaart naar het eiland Pangkor Laut. Bij aankomst wordt u opgewacht door een medewerker van het resort.

 

Informatie Pangkor Laut:

Pangkor Laut is een adembenemend mooi eiland. Het eiland is privé bezit en u vindt er slechts één resort. Rust, luxe en romantiekliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Zowel het hotel als de locatie zijn uniek! De prachtig witte zandstranden met de smaragdgroene zee en de ondoordringbare jungle op het vasteland vormen een prachtig decor. De Emerald Bay is het mooiste strand van dit eiland en staat zelf in de top 10 van mooiste stranden van de hele wereld. Het woord paradijs mag hier zeker gebruikt worden!


Overnachting op Pangkor Laut.

Inclusief ontbijt, autohuur en boottocht

Dag 12 Pangkor Laut

Pangkor-laut-Sea-Villas(13)

Deze dag is ter vrije besteding. Genieten van zon, zee en strand.

 

Overnachting op Pangkor Laut.

Dag 13 Pangkor Laut - Lumut - Kuala Lumpur

U vaart terug naar Lumut. Hier wordt u opgewacht door uw transfer die u naar de luchthaven van Kuala Lumpur brengt.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën