Op onderzoek in Georgetown
logo-linkedin

Op onderzoek in Georgetown

Redactie Maleisie 20-7-2015

Georgetown op  Penang . Als je daar in het spitsuur aankomt per auto lijkt het een oninteressante rommelige drukke stad. Neem de tijd om op onderzoek te gaan!

 

Net als in de andere grote steden in Maleisië zijn er een aantal uiterst moderne shopping malls met hun food courts en vestigingen van luxe designers. Het meest fascinerende in Georgetown vonden wij echter de melange van bevolkingsgroepen en culturen.

 

Vanuit ons hotel met zwembadje, gevestigd in een oud Chinees huis, vlakbij het oude centrum en het busstation ( gratis airco-stadsbus met vaste route) brachten we er twee hele dagen door op ontdekkingstocht. Maar ook in vier dagen kom je niet uitgekeken.

 

In Georgetown is 40% van de bevolking Chinees en ook zijn er veel Indiërs. Dat merk je aan het rijke aanbod van verschillende keukens.  Overal in de grote Chinese wijk zie je de oude Chinese structuur van kongsi’s  (zoiets als de clan in Schotland), schitterende kongsi-“kantoren” en prachtig gerestaureerde huizen, vaak te bezichtigen. Tempels met veel devote mensen, offerend, biddend-   een fascinerend gebeuren voor onze nuchtere westerse ogen.  En een straat verder ontdek je dan een hindoe tempel  en op allerlei plaatsen (ook naast ons hotel) “street-art” moderne muurschilderingen en driedimensionale objecten .

 

Alleen al voor het ontdekken en bekijken van die street-art heb je al een hele dag nodig en om al het lekkers te proeven dat in de restaurants en in het noordwesten van de stad bij Gurney Drive wordt aangeboden is twee weken niet genoeg. ! Probeer vooral de gegrilde rogvleugel, mmm! Je eet daar met uitzicht op het  door de avondzon beschenen vasteland en de schepen die passeren en saai is het allerminst, want er is altijd iemand die nieuwsgierig is naar die daar, vrij zeldzame, witte toerist.

 

Nog een aanrader- die niet in de meeste toeristengidsen staat-  aanbevolen door onze vrouwelijke Chinese hotelmanager:  de clan- jettys, de laatste bolwerken van de oude Chinese nederzettingen aan de waterkant, thuisbasis van verschillende Chinese clans gevestigd langs steigers met huizen op palen.   

 

Ada Belt

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.