Als je wilt reizen naar Maleisie moet je dat laten regelen door Van Verre!
logo-linkedin

Als je wilt reizen naar Maleisie moet je dat laten regelen door Van Verre!

Redactie Maleisie 12-5-2012

Een kort verslag van onze reis naar Maleisie. Begon al in Monnickedam waar heel prettig werd meegedacht over de invulling van onze reis. We hadden een groot deel zelf verzonnen en niets bleek onmogelijk. Dat voelde super en we waren dan ook snel klaar met het complete reisprogramma.

 

Begonnen in Kuala Lumpur in het Renaissance Hotel. Grandioos hotel, zeer gunstige ligging in het centrum nabij de Twin Towers en K.L. Tower. Vlak bij een halte van de Monorail die je overal voor weinig naartoe brengt. Gaan eten bij de foodstalls onder Lot 10 bij de halte Bukit Bintang.

 

Hierna 3 nachten in de Taman Negara. Super. Canopywalk en jungle track gedaan. Onze zoon, en wij ook, vondt dat helemaal te gek.Lekker gezwommen bij Latah Berkoh.

 

Vanuit de Taman Negara weer naar het Renaissancehotel voor nog een tweetal overnachtingen. Naar de Olifantenopvang geweest en onze zoon heeft zelfs gereden op en gezwommen met de olifanten. Helemaal toppie. Tijdens de busreis terug ons fototoestel vergeten, maar dat werd door inspanningen van de plaatselijk agent prima opgepakt.

 

Vanuit K.L. met de taxi naar Lumut voor onze transfer naar Pankor Island Beach Resort. Ging ook helemaal goed. De tweede dag werden wij zeer aangenaam verrast met de mededeling dat ons fototoestel was gevonden en al klaar lag bij de receptie van het resort. Pankor sublieme lokatie en onwijs genoten van alle "huisdieren" die we daar hadden(apen, pauwen, toekans) en de zee.

 

Vanaf Pankor weer naar Lumut en vanaf daar met de al klaarstaande huurauto zelf naar Melakka gereden. Ook hier in het Renaissancehotel vertoefd. Lekker weer "op straat"gegeten.(Is goed voor het budget). Na twee nachten zelf naar Cherating gereden voor een verblijf in het Holiday Villa Beacht Resort. Allemaal weer goed.

 

Na Cherating met de huurauto zelf naar Kenyir Lake resort gereden. Wat is het daar grandioos mooi. Als we dat van tevoren hadden geweten hadden wij daar een langer verblijf geboekt.(Nu waren we er maar 3 nachten). Ook hier alles tiptop geregeld.

 

Vanaf Kenyir zelf naar Merang gereden voor een verblijf in het Aryani Resort. Zeer traditioneel maar heel goed verzorgd en uitziend resort. Hadden daar zelfs een bad in de "tuin"van ons huisje. Ligging was prachtig aan zee. Huurauto ingeleverd.

 

Hierna met een taxi naar Kuala Besut om vanaf daar met de boot naar Perhentian Island Kecil te gaan voor een verblijf van 8 dagen in het Bubu Beacht resort. Ontvangst heel goed en lokatie super de super. Heerlijk 8 dagen gerelaxed, gesnorkeld, gezwommen en heerlijk gegeten bij een restaurantje Daneilla's iets verderop aan het strand.

 

Na deze 8 "vermoeiende"dagen weer met de boot naar Kuala Besut en vandaar met een taxi naar Pasir Belanda. Deze lokatie werd ons geadviseerd door Van Verre en bleek een goede keus. Is erg mooi. Ligt midden in een bestaande Kampung. Alle avonden heerlijk gegeten bij de "achterbuurvrouw" die kookte voor de gasten van Pasir Belanda, die hadden "gereserveerd".  Ook hebben mijn vrouw en zoon een Batik workshop gedaan bij weer een andere bewoner van de Kampung. Eigenaar van Pasir Belanda is een Nederlands gezin.

Vanaf Pasir Belanda naar het vliegveld in Kota Bahru gebracht waar, jammergenoeg  onze terugreis ging beginnen.

 

In alle hotels, resorts en andere lokaties waren de Maleische mensen super vriendelijk. Ook de onderkomens zelf waren allemaal toppie.

Alle transfers waren goed geregeld, zodat wij maar tot een conclusie kunnen komen.

 

ALS JE WILT REIZEN NAAR MALEISIE MOET JE DAT LATEN REGELEN DOOR VAN VERRE. Alles kan en mag en niets is onmogelijk.

 

Mijn vrouw en ik waren al twee keer eerder in Maleisie geweest met twee andere reisorganisaties, maar de reis is nog nooit zo goed geregeld als door VAN VERRE 

DAARVOOR ONZE HARTELIJKE DANK   (We hebben 1800 foto's en 2 uur film geschoten)

sorry dat ons verslag wat langer geworden is maar dat heeft vast te maken met het enthousiasme over en de beleving van onze reis.

 

m.vr.gr  Sjaak, Monique en Jaime

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.