Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Kuantan

Kuantan is de hoofdstad van de staat Pahang. Een vrij grote stad met veel hoogbouw; aan de Kuantan rivier. Centraal in Kuantan staat de indrukwekkende staatsmoskee met blauw/witte koepel.

 

 

De kleurrijke Indiase tempel is ook een fotostop waard. Het vlak buiten de stad gelegen vissersdorp Tanjung Lumpur is bekend vanwege de vele goede visrestaurants. Op 5 kilometer buiten de stad bevindt zich het door jungle omgeven schitterende brede zandstrand van Chempedak. Aan het strand van Chempedak zijn zowel lokale restaurantjes als bekende fastfood ketens te vinden. De lokale bevolking brengt hier graag de avonden/weekenden door.

 

Vanuit Kuantan kunnen uitstapjes gemaakt worden naar het boeddhistische heiligdom Gua Charas; met hoog (200 traptreden!) en diep in een vrij donkere grot een grote slapende Boeddha. 

De nabijgelegen Pandan watervallen en het kleurrijke tinmijnersdorpje Lembang zijn ook een bezoek waard. Een aanrader is een dagtour naar Lake Chini. Vanaf Kampung Belimbing vaart u met een klein bootje over de door jungle omgeven Chini rivier naar het meer waar van juni t/m september prachtige roze en witte lotusbloemen bloeien.