Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre

Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre ligt 25 kilometer van Sandakan in Sabah (Borneo). In dit wereldberoemde reservaat in een regenwoud van 43 vierkante kilometer worden orang oetans opgevangen die als wees zijn gevonden of die gevangen zijn. De orang-oetans worden in Sepilok getraind, zodat zij weer terugkunnen naar het oerwoud. Het is heel ontroerend om te zien hoe de weesjes worden geleerd om te klimmen. Twee keer per dag worden de orang-oetans gevoerd en u kunt dan vanaf een platform de orang-oetans observeren. Een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is een must tijdens een rondreis Sabah Borneo. 

 

Orang oetans Sabah Borneo

In het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is het niet toegestaan om de orang-oetans aan te raken  om het verspreiden van ziektes te voorkomen. Er zijn echter buiten het opvangcentrum een paar orang-oetans heel gesteld zijn op menselijk gezelschap, dus u kunt uitstekend foto’s maken als aandenken aan uw bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre.

 

 

In het reservaat in Sepilok zijn ook Sumatraanse neushoorns en olifanten te vinden. In het informatiecentrum kunt u informatie vinden over de flora en fauna in Sabah. In de kleine bioscoop wordt een documentaire vertoond over het werk in het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Ten slotte zijn er zich souvenirwinkels en restaurants bij de ingang van het rehabilitatiecentrum in Sepilok. 

 

Vlakbij het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is ook een opvangcentrum voor neusapen en een centrum voor Aziatische beren. Veel reizigers combineren een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre met een uitstapje naar de Kinabatangan rivier in Sukau, waar als u geluk heeft de orang-oetans in het wild kunt zien. Het is ook mogelijk om na een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre uw rondreis Maleisie te vervolgen naar het Turtle Island of naar Mount Kinabalu. 

Tijdens deze rondreis reist u naar Sepilok