Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Lankayan

Er zijn veel redenen om op reis te gaan naar Lankayan. De eerste ligt het meest voor de hand. Het is een klein koraaleiland met prachtige witte zandstranden. Precies zoals u zich een tropisch bounty eilandje voorstelt! Het water van de zee is azuurblauw en zeer helder. Gevolg is dat het prima snorkelen en duiken is. Er zijn meer dan 30 duiklocaties rondom Lankayan waar u onder andere barracuda’s, haaien, papegaaivissen, kleine kleurrijke koraalvissen en kreeften kunt zien.

 

 

Heel bijzonder zijn de schildpadden van Lankayan. Zeeschildpadden komen op het eiland aan land om eieren te leggen. Mocht dit het geval zijn tijdens uw verblijf, dan komt het management van het enige kleinschalige hotel dat op het eiland gebouwd is, u halen. Kleine schildpadjes die uit het ei komen, worden uitgezet in zee. Heel leuk om mee te maken! Vanaf Sandakan is het ongeveer 1,5 uur varen naar Lankayan. 

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Lankayan
Borneo-lankayan 108(9)
Voorbeeldreis Sabah

Bouwsteen Borneo: Bounty op Lankayan-eiland

Noordelijk van de noordkust van Sabah, Borneo

 

Varen naar het piepkleine eiland Lankayan, u loopt in 20 minuten het eiland rond; schildpadden kruipen 's avonds en 's nachts het strand op, de onderwaterwereld is top!